- Член од
- 12 декември 2014
- Мислења
- 99
- Поени од реакции
- 43
Честитки,Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 42 от 2015 година.
Пред колку време однесе дополнителен документ?
Честитки,Молбата Ви е уважена.
[DOUBLEPOST=1428610533][/DOUBLEPOST]jas imam podneseno krstelno od majka mi uste vo maj 2014 i nistoОднесов документи од Егзархија. Фала за честитките да си добиеш и ти.
CestitoМолбата Ви е уважена.
Да, така го разбрав.ДИМИТ'Р ВЛАДИМИРОВ: Около десетина хилјади са преписките, говорја на ангро, т'ј като нјамам точните данни. Миналата година имахме доста проверки от В'рховната административна прокуратура, от Софијска градска прокуратура, от Инспектората на Министерскија с'вет. А имаше д'л'г период, в којто нјамаше председател, којто да разписва удостоверенија. Това затрудни изклјучително много дејността по удостоверјаване на б'лгарскија произход.
Освен това трјабваше да се направјат доста промени в'в в'трешните правилници, така че да отговорим на изискванијата на контролираштите органи и с'ответно се получи известно забавјане. К'м момента всички преписки к'м краја на 2014 г. са обработени.
Ова е извадок од стенограмот на комисијата, ова е изјава на екс претседателот на ДАБЧ каде доколку јас точно разбрав преписките од 2014 се обработени и ќе бидат на увид во министерство на правосудие кој како добил происход и можно е ако профункционира системот на дополнителна да бидат вратени само тие преписки за кои не постојат точни информации за кои говори Владимиров.
Еве другар овде од збор до збор се:Да, така го разбрав.
Линк од страницата -стенограм на комисијата?
Spored ova mislenje, ke se olesni procedurata i slucajno nekoj da ne znae koga ke bide daden predlogot na glasanje vo sobranie?Еве другар овде од збор до збор се:
http://www.parliament.bg/bg/parliamentarycommittees/members/2400/steno/ID/3614
ДИМИТ'Р ВЛАДИМИРОВ: Около десетина хилјади са преписките, говорја на ангро, т'ј като нјамам точните данни. Миналата година имахме доста проверки от В'рховната административна прокуратура, от Софијска градска прокуратура, от Инспектората на Министерскија с'вет. А имаше д'л'г период, в којто нјамаше председател, којто да разписва удостоверенија. Това затрудни изклјучително много дејността по удостоверјаване на б'лгарскија произход.
Освен това трјабваше да се направјат доста промени в'в в'трешните правилници, така че да отговорим на изискванијата на контролираштите органи и с'ответно се получи известно забавјане. К'м момента всички преписки к'м краја на 2014 г. са обработени.
Ова е извадок од стенограмот на комисијата, ова е изјава на екс претседателот на ДАБЧ каде доколку јас точно разбрав преписките од 2014 се обработени и ќе бидат на увид во министерство на правосудие кој како добил происход и можно е ако профункционира системот на дополнителна да бидат вратени само тие преписки за кои не постојат точни информации за кои говори Владимиров.
ДИМИТ'Р ВЛАДИМИРОВ: Около десетина хилјади са преписките, говорја на ангро, т'ј като нјамам точните данни. Миналата година имахме доста проверки от В'рховната административна прокуратура, от Софијска градска прокуратура, от Инспектората на Министерскија с'вет. А имаше д'л'г период, в којто нјамаше председател, којто да разписва удостоверенија. Това затрудни изклјучително много дејността по удостоверјаване на б'лгарскија произход.
Од 2013.[DOUBLEPOST=1428615702][/DOUBLEPOST]cestito, ad od koja godina ti e brojceto
Дополнителен документ однесов во ноември 2014[DOUBLEPOST=1428615773][/DOUBLEPOST]Честитки,
Пред колку време однесе дополнителен документ?
Ако си одел преку посредник провери дали ја предал во министерство крштеницата. Или може нешто не е во ред со придружните документи. Провери во Министерство за проавосудие во што е проблемот затоа што до сега морало да ти се смени статусот. [DOUBLEPOST=1428615919][/DOUBLEPOST]Фала ви на сите за честитките и кај сите вас побрзо да бидне работава.[DOUBLEPOST=1428616335][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1428610533][/DOUBLEPOST]
jas imam podneseno krstelno od majka mi uste vo maj 2014 i nisto
Фала, ајде и кај тебе побрзо нека е.Cestito
proveriv direkno vo ministerstvoto i mi rekoa da sum cekalОд 2013.[DOUBLEPOST=1428615702][/DOUBLEPOST]
Дополнителен документ однесов во ноември 2014[DOUBLEPOST=1428615773][/DOUBLEPOST]
Ако си одел преку посредник провери дали ја предал во министерство крштеницата. Или може нешто не е во ред со придружните документи. Провери во Министерство за проавосудие во што е проблемот затоа што до сега морало да ти се смени статусот. [DOUBLEPOST=1428615919][/DOUBLEPOST]Фала ви на сите за честитките и кај сите вас побрзо да бидне работава.[DOUBLEPOST=1428616335][/DOUBLEPOST]
Фала, ајде и кај тебе побрзо нека е.
Тогаш е ОК ако така ти кажале, значи само треба да ти стигне бројчето на ред. Јас помислив дека си вратен на дополителна од порано па не ти се менува статусот.proveriv direkno vo ministerstvoto i mi rekoa da sum cekal
Не ова значи дека преписките од 2014 кои добиле происход се обработени од ДАБЧ и достапни на министерството за правосудие да има увид кој човек по кој основ има добиено происход за полесно да ги реши предметите и да не бара дополнителни документи од апликантите. Секако ќе видиме дали ќе биде така?ova znaci deka se obraboteni prepiskite od 2014 vo dabc,samo vladimirov nema tocni podatoci kolku molbi se odobreni,a kolku odbieni.Ako ima nekoj odbien za proishod neka dade svoj komentar[DOUBLEPOST=1428615413][/DOUBLEPOST]
ova znaci deka se obraboteni prepiskite od 2014 vo dabc,samo vladimirov nema tocni podatoci kolku molbi se odobreni,a kolku odbieni.Ako ima nekoj odbien za proishod neka dade svoj komentar
Од 2013.[DOUBLEPOST=1428615702][/DOUBLEPOST]
Дополнителен документ однесов во ноември 2014[DOUBLEPOST=1428615773][/DOUBLEPOST]
Ако си одел преку посредник провери дали ја предал во министерство крштеницата. Или може нешто не е во ред со придружните документи. Провери во Министерство за проавосудие во што е проблемот затоа што до сега морало да ти се смени статусот. [DOUBLEPOST=1428615919][/DOUBLEPOST]Фала ви на сите за честитките и кај сите вас побрзо да бидне работава.[DOUBLEPOST=1428616335][/DOUBLEPOST]
Од 2013.[DOUBLEPOST=1428615702][/DOUBLEPOST]
epa mi pisuva deka sum vraten na dopolnitelna proverkaТогаш е ОК ако така ти кажале, значи само треба да ти стигне бројчето на ред. Јас помислив дека си вратен на дополителна од порано па не ти се менува статусот.
A od koja godina si i kaj provere pozzepa mi pisuva deka sum vraten na dopolnitelna proverka