Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/10/06/2394404_citat_na_denia_postavianeto_na_usloviia_pred_gerb/

http://www.dnevnik.bg/izbori2014/2014/10/06/2394425_reformatorite_obiaviha_che_ne_postaviat_ultimatumi/

Mozna koalicija GERB+RB+VMRO (Karakachanov)....ne e nenormalen Bojko po vtor pat da ne napraj vlada....izbori vo januari se glupost po moja procenka i sega i togas ke bidi skoro ist rezultatot
Не речи двапати. Само да знаеш каква криза е во Бугарија. Таков ужас беда, очај и невработеност нема никаде во свет.

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Има и од кај нас полошо?
Да ти кажам пред 6 месеца бев на гости кај еден познат таму. Лично видов. Тој има плата од некојси 250 Евра а е дистрибутер за една фирма. Плата им касни по 1 месец. Сеа ти сам прецени.

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Да ти кажам пред 6 месеца бев на гости кај еден познат таму. Лично видов. Тој има плата од некојси 250 Евра а е дистрибутер за една фирма. Плата им касни по 1 месец. Сеа ти сам прецени.
Licno vide deka mu kasni platata eden mesec,ili on ti kaza taka?;)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
испратив емаил до државниот воен архив ме интересира дали ви бараја документи како извод со цел да покажеш семејната врска и дали ви бараја на бугарски да биде преведено?

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
испратив емаил до државниот воен архив ме интересира дали ви бараја документи како извод со цел да покажеш семејната врска и дали ви бараја на бугарски да биде преведено?
Одлично. но мислам дека треба да дојдеш на лице место во Софија.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ако не е тајна, прати маил за да добиеш документ за отслужено бугарска војска или?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Да имам југословенска книшка но во неа пишува националност Македонец а пишува дека служел бугарска војска јас заради страв го правам ова да не ме одбијаат. Иначе пратив емаил и одма ми одговорија. Јазик на бугарски со помош на Гугл транслејт. Иначе ми вратија дека треба да пишам се за него име презиме татко во име кога служел колку кое време кое место и сл и ми рекоја според некој си член треба да платам за информација тоа се случи денес сето

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
еве ви едан изјава на висок функционер од герб
-----Дека ГЕРБ ќе се обиде да направи влада со реформаторите, објасни и Румјана Б'чварова од ГЕРБ. Таа допушти и учеството на Патриотскиот фронт за обезбедување на мнозинство.----
----Едно од најверојатните влади е коалицијата помеѓу ГЕРБ, реформистичкиот блок и Патриотскиот фронт. Тоа би располагале со 126 пратеници, кои можат да обезбедат важни гласања во Народното собрание.----
КОЈ СЛЕДИ ПОЛИТИКА ЗНАЕ ШТО ЗНАЧИ ОВА
ЕВЕ ЛИНК
http://bg.newshub.org/герб_и_реформаторите_опитват_кабинет_на_малцинството_кои_са_другите_варианти_4547840.html

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Не не ти треба изводи за тоа... Праќаш што е можно повеќе инфомации за лицето за кое сакаш да пребаруваат, прати копија од југословенската книшка исто така.... Истражувањето кошта околу 10 лева...
Ако ти треба помош околу можните полкови во кои служел дедо ти, ако ти бараат тоа кажи слободно.. јас ќе ти го кажам полкот врз основа на градот во кој служел...

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
еве ви едан изјава на висок функционер од герб
-----Дека ГЕРБ ќе се обиде да направи влада со реформаторите, објасни и Румјана Б'чварова од ГЕРБ. Таа допушти и учеството на Патриотскиот фронт за обезбедување на мнозинство.----
----Едно од најверојатните влади е коалицијата помеѓу ГЕРБ, реформистичкиот блок и Патриотскиот фронт. Тоа би располагале со 126 пратеници, кои можат да обезбедат важни гласања во Народното собрание.----
КОЈ СЛЕДИ ПОЛИТИКА ЗНАЕ ШТО ЗНАЧИ ОВА
ЕВЕ ЛИНК
http://bg.newshub.org/герб_и_реформаторите_опитват_кабинет_на_малцинството_кои_са_другите_варианти_4547840.html

Najdobitnata kombinacija e ova...

Член од
11 декември 2008
Мислења
397
Поени од реакции
212
Не не ти треба изводи за тоа... Праќаш што е можно повеќе инфомации за лицето за кое сакаш да пребаруваат, прати копија од југословенската книшка исто така.... Истражувањето кошта околу 10 лева...
Ако ти треба помош околу можните полкови во кои служел дедо ти, ако ти бараат тоа кажи слободно.. јас ќе ти го кажам полкот врз основа на градот во кој служел...
еве и ја малку ке се замешам на дедоми чичкому служел војска во бг али не се знае кога и каде единствено што ми кажа другиот дедо на дедо братму дека нивниот чичо се вика ило јанев и е роден 1918 год во струмица село требичино сега незнам од која возраст се служело војска и каде отприлика служеле и друго што сакам да прашам другиот пра пра дедо бил поп за него знам само дека се вика костадин попов и е закопан во селската црква(гробишта) во градашорци а година на рагање незнам пошто не постои надгробна плоча али знам кај му е гробот ама се е израмнето на тие тогашни гробишта и се заградени барав низ интернетот по бг страници али ништо не најдов ако знаеш како да најдам барем еден од нив некоја информација ке биде ок поозз

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Има и од кај нас полошо?
250 eura pa i ne e losa plata kaj nas nema ni tolku ..Sekade ima siromasni i bogati a ovoj zivee vo Sofija ili vo drug grad ???[DOUBLEPOST=1412636268][/DOUBLEPOST]
Иначе ми вратија дека треба да пишам се за него име презиме татко во име кога служел колку кое време кое место и сл и ми рекоја според некој си член треба да платам за информација тоа се случи денес сето
Koja godina sluzel e vazno i kade.... sto povece informacii toa podobro rasprasaj se kaj tvoite da ti kazat nesto povece za toj covek ..i da se placa sekoja informacija

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
250 eura pa i ne e losa plata kaj nas nema ni tolku ..Sekade ima siromasni i bogati a ovoj zivee vo Sofija ili vo drug grad ???[DOUBLEPOST=1412636268][/DOUBLEPOST]

Koja godina sluzel e vazno i kade.... sto povece informacii toa podobro rasprasaj se kaj tvoite da ti kazat nesto povece za toj covek ..i da se placa sekoja informacija
Колку што знам по влезот на Бугарија во ЕУ,Софија е со 2% невработеност.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom