- Член од
- 3 јуни 2017
- Мислења
- 63
- Поени од реакции
- 35
Jas pa ne go procitav
Значи дека моментално си на почетниот статус, задолжителна проверка која моментално трае 12 до 14 месеци, пред да биде сменета во финална проверка на која комисијата за бугарско државјанство ќе одлучи по твојата молба согласно изнесените докази од твојата документација. Доколку се изјасни позитивно, тогаш ќе ти се мени после 2 месеци(откако ти се смени во финална) во Молбата е уважена со положително становиште, и ќе чекаш за потпис од Вицепрезидента Јотова, а колку ќе чекаш за потпис не се знае.Прегледај го приврзокот 207771 Dobar Den sto znaci ovaa?
Blagodaram Drugar odlicen odgovor.PozzЗначи дека моментално си на почетниот статус, задолжителна проверка која моментално трае 12 до 14 месеци, пред да биде сменета во финална проверка на која комисијата за бугарско државјанство ќе одлучи по твојата молба согласно изнесените докази од твојата документација. Доколку се изјасни позитивно, тогаш ќе ти се мени после 2 месеци(откако ти се смени во финална) во Молбата е уважена со положително становиште, и ќе чекаш за потпис од Вицепрезидента Јотова, а колку ќе чекаш за потпис не се знае.
За жал со тој статус може и до 17 и повеќе месеци да останеЗначи дека моментално си на почетниот статус, задолжителна проверка која моментално трае 12 до 14 месеци, пред да биде сменета во финална проверка на која комисијата за бугарско државјанство ќе одлучи по твојата молба согласно изнесените докази од твојата документација. Доколку се изјасни позитивно, тогаш ќе ти се мени после 2 месеци(откако ти се смени во финална) во Молбата е уважена со положително становиште, и ќе чекаш за потпис од Вицепрезидента Јотова, а колку ќе чекаш за потпис не се знае.
Да...... За жал така е, и тоа преку родители, што треба да е многу побрзо,, но ја знаеме ситуацијата во БГ, таква каква што е и немаме можност да ја промениме....За жал со тој статус може и до 17 и повеќе месеци да остане
Koga ti se smeni statusot? Mene mi e use obrazuvana prepiska, intervju 25.03.2019Прегледај го приврзокот 207771 Dobar Den sto znaci ovaa?
Neznam koga e smeneto jas prv pat go otvaram do segaKoga ti se smeni statusot? Mene mi e use obrazuvana prepiska, intervju 25.03.2019
Toa se menja zatoa sto e podneseno dopolnitelni dokumenti so molba isto bese i kaj mene....Neznam koga e smeneto jas prv pat go otvaram do sega
Mene za 1 nedela posle intervju sega 2 mesici sum zadolzitelno soglasuvanjeNeznam koga e smeneto jas prv pat go otvaram do sega
Veligden imaat ne veruvam ovaa i slednava nedela da ima potpis075282724 na ovoj broj svrti[DOUBLEPOST=1555418954][/DOUBLEPOST]Нема ни потписи ни промена во статуси....затишје пред бура можеби....
Rabotni denovi se sega,sigurno ne zemaat plata za nerabotenje,nesto drugo e problemot,dali nov minister,dali prodolzuvajneto na rokot za 3 meseci na komisijata sto go ispituva DABC pa Jotova si najde pricina i slednite 3 meseci da ne potpisuva,ke pocekame nekolku nedeli i ke se vidi na kade e trgnata rabotavaVeligden imaat ne veruvam ovaa i slednava nedela da ima potpis
Pa onaj kurs so go predlaga MON na Bugarija a se organizira od DEO-SU , napraven od tipot na IELTS TOEFL, se plaka 100 evra, a za proizhodot ne se plaka nisto konkretno, zamislete kolku ke vleguvaat Novi pari vo budzetot, pa luge ke pagaat itn.itn. , dabc ke go napravat struktura na MP , uste pojke I pojke pariМАРИјаНА НИКОЛОВА ВИЦЕПРЕМИЕР ПО ИКОНОМИЧЕСКАТА И ДЕМОГРАФСКАТА ПОЛИТИКА В СЕДМИЦАТА ПО ДАРИК od 28 do 34 minuta. https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=kprJj22nBhg