Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Ova e tekst so datum:
  • Дата 01.09.2014
i nema potreba da se plasis nitu sebe, nitu ludje ovde na forumot.
БАТЕ,,,СУРОВА РЕАЛНОСТ...[DOUBLEPOST=1427559159][/DOUBLEPOST]може ли да ми го објасниш ли ова//EDNO ZNAM I SUM UBEDENA DEKA POTEKLO KE IMA 100% SAMO POOLESNITELNO,..и уште нешто, јас работим ретко со бугари самите велат за вас пасоши несмее НЕСМЕЕ да њама ЊАМА,и ако го отвориш и прочиташ уставот на ИТАЛИЈА ке видиш дека пишува секој АРГЕНТИНЕЦ има право на италијански пасош..ако случајно несакаш од интернет можам и јас да ти објаснам накратко зошто е тоа така...

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
treba site tie forumot da razgranicat nekoi raboti! Makedonci ne postojat! Site cisti makedoncki se so bugarsko poteklo pa spored toa kako porano ke se domazuva poteklo. znaci makedonec=bugarin. Isto so jazikot, makedonski jazik ne postoi, toa eden od dijalektite na bugarskiot jazik.Znaci sekoj sto vladee makedonski go zboruva b6garskiot jazik t.e negov dijalekt. Pa spored toa so predlogot za izmena ke se dokazuva deka liceto zboruva bugarski jazik
Пријатно и недовидување.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Пријатно и недовидување.
@Ilumious, погрешно си ѝ го разбрал коментарот. Таа само појаснуваше туѓи ставови во статија од весник што е линкувана пред нејзиниот коментар, а не сопствени ставови!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
@Ilumious, погрешно си ѝ го разбрал коментарот. Таа само појаснуваше туѓи ставови во статија од весник што е линкувана пред нејзиниот коментар, а не сопствени ставови!
Ок, нема проблем, се извинувам и ќе се корегирам, но дали сте сигурни дека не е бугарски трол?

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
БАТЕ,,,СУРОВА РЕАЛНОСТ...[DOUBLEPOST=1427559159][/DOUBLEPOST]може ли да ми го објасниш ли ова//EDNO ZNAM I SUM UBEDENA DEKA POTEKLO KE IMA 100% SAMO POOLESNITELNO,..и уште нешто, јас работим ретко со бугари самите велат за вас пасоши несмее НЕСМЕЕ да њама ЊАМА,и ако го отвориш и прочиташ уставот на ИТАЛИЈА ке видиш дека пишува секој АРГЕНТИНЕЦ има право на италијански пасош..ако случајно несакаш од интернет можам и јас да ти објаснам накратко зошто е тоа така...
Pepibe ne si razbral ocigledno jas i samata rekov deka ne se fer i deka ni sleduva bugarski pasos na nas i deka nie go krkame radi drugite drzavi. a toa za zakonot so poteklo ne sum go stavila jas tuku tie samite go stavija zakonot i jasno i glasno pise deka ke prodolzi potekloto.
Ок, нема проблем, се извинувам и ќе се корегирам, но дали сте сигурни дека не е бугарски трол?
Ne e bigarski trol 100% .. covekot samo komentirase t.e objasnuvase kako glasat izmenite na noviot zakon zaso pogore nekoj bese stavil citati od zakonot.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
добро, ќе средиме, нема проблем. Во најбрз рок што може членот ќе може да постира пак.

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Pepibe ne si razbral ocigledno jas i samata rekov deka ne se fer i deka ni sleduva bugarski pasos na nas i deka nie go krkame radi drugite drzavi. a toa za zakonot so poteklo ne sum go stavila jas tuku tie samite go stavija zakonot i jasno i glasno pise deka ke prodolzi potekloto.

Ne e bigarski trol 100% .. covekot samo komentirase t.e objasnuvase kako glasat izmenite na noviot zakon zaso pogore nekoj bese stavil citati od zakonot.
Што ќе рече заради другите земји? Факт е дека има масовна корупција насекаде и сите кои учествуваат во тоа се виновни. Оние кои не учествуваат, без разлика дали се од Македонија или од друго место немаат вина.

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Што ќе рече заради другите земји? Факт е дека има масовна корупција насекаде и сите кои учествуваат во тоа се виновни. Оние кои не учествуваат, без разлика дали се од Македонија или од друго место немаат вина.
Во ред е сето тоа меѓутоа не требаше вака да ја заглават цела работа.Ево јас место лани да го земам државјанството тек сега ме одобрија и го чекам указот.Живееме во време на информатички бум.Многу лесно може да се дојде до податоци за секој поединец.Пример можеле секој пооделно да го повикаат во Софија на уште еден разговор па макар тоа биле 50 или 60 илјади. и тие што се регуларни да ги одобрат.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Да али сепак тој закон нас најмалку требаше да не опфати и на крај целата работа излезе хаотична и контрадикторна.самата нивна политика....... повеќе од јасно дека сите наши баби/дедовци учеле во таа фамозна 41' на нивниот јазик ете ако воопшто може да се нарече тоа некаков си корен, ама отиди најди го тој документ освен тој што стварно имал среќа па успеал во подрум, заборавен од памти век да го пронајде некако.......и да не можат наши луѓе ни до происход да стигнат сега, а со еден куп блиску роднини со бг државјанство............... Само мене едно не ми е јасно, чак и сега другарче што беше интервју ми ја кажа истата слика од порано : а тоа е еден куп Косовари коиј доаѓаат со преведувачи на самото интервју и стварно не ми е јасно како и сега успеваат да се протнат у целиот овој застој.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Некој да преведе точно што значи зборот взходашт не го напишав правилно, немам опција за бугарска азбука.

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Некој да преведе точно што значи зборот взходашт не го напишав правилно, немам опција за бугарска азбука.
Растечки, од пониско (помалото) кон повисокото (поголемото); спротивното е опаѓачки, демек почва пример од прабаба и оди надолу до мајка / дете. Според официјалниот правопис во Б'лгарија се пише "в'зходјашт", с'ответно другото е "низходјашт".[DOUBLEPOST=1427604386][/DOUBLEPOST]
Да али сепак тој закон нас најмалку требаше да не опфати и на крај целата работа излезе хаотична и контрадикторна.самата нивна политика....... повеќе од јасно дека сите наши баби/дедовци учеле во таа фамозна 41' на нивниот јазик ете ако воопшто може да се нарече тоа некаков си корен, ама отиди најди го тој документ освен тој што стварно имал среќа па успеал во подрум, заборавен од памти век да го пронајде некако.......и да не можат наши луѓе ни до происход да стигнат сега, а со еден куп блиску роднини со бг државјанство............... Само мене едно не ми е јасно, чак и сега другарче што беше интервју ми ја кажа истата слика од порано : а тоа е еден куп Косовари коиј доаѓаат со преведувачи на самото интервју и стварно не ми е јасно како и сега успеваат да се протнат у целиот овој застој.
Еми точно тоа е дека во пракса едно 50% проценти барем имаат роднини во Б'лгарија (познати и непознати, далечни или не толку) и / или назад во вид имаат врски со Б'лгарија, но нема како во ДАБЧ да чекаат со готови документи и издадени БГ лични карти за сите "наследници". Само смислата на вежбата не е таков.

Последно уредено:
Член од
17 декември 2014
Мислења
87
Поени од реакции
87
Nogo off topic pocna da se zboruva vo sekoj slucaj i nekoj da saka nesto da pisuva nie molime ne tie pozz

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Dali znae nekoj kolku kosta zaverkata na notar vo Bugarija? Da ne go davam originalot tuku zaverkata!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom