- Член од
- 30 јануари 2015
- Мислења
- 247
- Поени од реакции
- 647
Do 16 500 se pregledani i vrateni..znaci soopsteniata ke prodolzat.brojceto 16000 sega e smeneto i vrateno na dopolnitelna no drugi ne gledam promeneto
Последно уредено:
Do 16 500 se pregledani i vrateni..znaci soopsteniata ke prodolzat.brojceto 16000 sega e smeneto i vrateno na dopolnitelna no drugi ne gledam promeneto
Се што е сменето сменето е денеска бидејќи вчера проверував имаше само две три бројчиња а сега има докај 16750 сега проверував и ги има доста вратени а има и со одговор советот по гражданство не е уважил молбата. Значи кај да е ќе има соопштение.[DOUBLEPOST=1427479207][/DOUBLEPOST]Еве сега последниот број што го видов дека е вратен на дополнителна е 16998Do 16 500 se pregledani i vrateni..znaci soopsteniata ke prodolzat.
Трансакциската не, IBAN ми пратија...мислам дека тоа е само за уплаќање од странство?Може и да ти прати скенирано да им го препратиш на маил[DOUBLEPOST=1427470249][/DOUBLEPOST]
Може и да ти прати скенирано да им го препратиш на маил.Ти ја пратиле трансакциската на маил
Нема правило некои за 1 месец некои за 2 а некои и подолго. Многу зависи и што документ си однел.Dali nekoj znae zaa kolku vreme gi razgleduvaat dopolnitelnite dokumenti sto gi nosime i koga na ze da se smeni statusot jas pred mesec i nesto nosev dopolnitelen i uste mi e isto na dopolnitelna proverka pisuva
Ima sansi da e iscistena celata 2013 god samo uptade pokasno e pusteno jas mislev deka ke prektatat so soopstenijava poso neli se ceka nov zakon ama izgledami ne e toa valjda se se stopiralo radi x druga pricina ama za zal na nas ni ostanuva da cekame i cekame.Се што е сменето сменето е денеска бидејќи вчера проверував имаше само две три бројчиња а сега има докај 16750 сега проверував и ги има доста вратени а има и со одговор советот по гражданство не е уважил молбата. Значи кај да е ќе има соопштение.[DOUBLEPOST=1427479207][/DOUBLEPOST]Еве сега последниот број што го видов дека е вратен на дополнителна е 16998
2014 ima 11907 brojcina .. 2013 17500 gore dolu pri kraj se so 2013... da se nadevame deka 2014 ke bidi barem za 2-3 meseci pobrza od 2013A постои ли некаква статистика колку апликации имало во 2012 и 2013, а колку апликанти има од 2014 ?.....зошто нели за жал мн потешко беше да се дојде до происход 2014, а со самото тоа и до интервју.....впрочем и во моментов е истата ситуација..... со надеж нели дека ќе се промени нешто крај на април
2012 ima 15050 brojcinja2014 ima 11907 brojcina .. 2013 17500 gore dolu pri kraj se so 2013... da se nadevame deka 2014 ke bidi barem za 2-3 meseci pobrza od 2013
Imase nekoj neispravnosti i protiv zakon od strana na dabc okolu izdavanje na proishodot vo 2014 od januari do septemvri ..davaa proishod be poteklo ..sekako dodeka bese toa otkrieno i sanirano.A постои ли некаква статистика колку апликации имало во 2012 и 2013, а колку апликанти има од 2014 ?.....зошто нели за жал мн потешко беше да се дојде до происход 2014, а со самото тоа и до интервју.....впрочем и во моментов е истата ситуација..... со надеж нели дека ќе се промени нешто крај на април
Да, во право си. А и јас лично знам доста луѓе од април/мај 2014 на интервју кои се само со декларација ама доколку се промени законот, верувам ќе успеат некако да се протнат без дополнителни. А од септ. деф прекинаа со издавање происход без дополнителни.Imase nekoj neispravnosti i protiv zakon od strana na dabc okolu izdavanje na proishodot vo 2014 od januari do septemvri ..davaa proishod be poteklo ..sekako dodeka bese toa otkrieno i sanirano.
da taka spored toa i 2014 ke vrakaat na dopolnitelna.
Jas sum od maj, proishod bez dopolnitelen dokument!! Koj znae cekame noviot zakon!Да, во право си. А и јас лично знам доста луѓе од април/мај 2014 на интервју кои се само со декларација ама доколку се промени законот, верувам ќе успеат некако да се протнат без дополнителни. А од септ. деф прекинаа со издавање происход без дополнителни.
podnesov dokumenti za proishod vo januari,vcera se javiv vo ambasada,me prasaa koga sum podnel i mi rekoa odgovor ke ima za 3-4 meseci.
Zdravo, dali moze da mi kazes koga prati prv pat e-mail vo Veliko Trnovo? ...bidejci jas prativ pred dve nedeli , i seuste nikakov odgovor.Дечки вака сега. Ми стигна маил од Воен Архив дека треба да уплатам 15 лева за да бараат податоци за дедо ми. Ок тоа, ама овие нашиве банки ми бараат 1100 ден провизија - значи за 15 лева треба да платам +1100 ден. Е сега имам другар во Софија, дали може тој да ги уплати парите на нивна сметка (со мои податоци)??? Проблемот е само што они во маилот ми пуштија IBAN број - тоа е кога уплаќаш од странство. Ако ми уплати другарот во Софија треба да му дадам трансакциска сметка од Архивот...како да ја најдам таа сметка?
drugari mozi ke se povtoam so nekoi ama se izvinuvam prv pat pisuvam
i citajki postovi gledam deka sme zaglaveni jas konkretno do 15 april treba da odnesam
dokument no ne sum pobaral odam na kartata smena na zakon eden upaten covek vo toa
mi veli ne trosi za brzo ke bide ama nekako toa se oddolzi pa taka koj ima nekakva informacija za toa e dobredojdena.gledam mn kavgi megu sebe sto ne mi se dopaga voopsto treba da si pomagame
dokolku ne znaes za nesto ne vleguvaj vo konflikt so nekoj bidi korisen so nekoja dobra informacija ili iskustvo
a mojv post e samo poddrka vo seto ova da se izdrzi i se nadevame deka ke bide za brzo kako sto mi velat i mene i samo pozitivna energija i ke se uspeeeeeee pozzz