Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Do 16 500 se pregledani i vrateni..znaci soopsteniata ke prodolzat.
Се што е сменето сменето е денеска бидејќи вчера проверував имаше само две три бројчиња а сега има докај 16750 сега проверував и ги има доста вратени а има и со одговор советот по гражданство не е уважил молбата. Значи кај да е ќе има соопштение.[DOUBLEPOST=1427479207][/DOUBLEPOST]Еве сега последниот број што го видов дека е вратен на дополнителна е 16998

Последно уредено:
Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Може и да ти прати скенирано да им го препратиш на маил[DOUBLEPOST=1427470249][/DOUBLEPOST]

Може и да ти прати скенирано да им го препратиш на маил.Ти ја пратиле трансакциската на маил
Трансакциската не, IBAN ми пратија...мислам дека тоа е само за уплаќање од странство?

Член од
6 февруари 2015
Мислења
85
Поени од реакции
38
Dali nekoj znae zaa kolku vreme gi razgleduvaat dopolnitelnite dokumenti sto gi nosime i koga na ze da se smeni statusot jas pred mesec i nesto nosev dopolnitelen i uste mi e isto na dopolnitelna proverka pisuva

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Dali nekoj znae zaa kolku vreme gi razgleduvaat dopolnitelnite dokumenti sto gi nosime i koga na ze da se smeni statusot jas pred mesec i nesto nosev dopolnitelen i uste mi e isto na dopolnitelna proverka pisuva
Нема правило некои за 1 месец некои за 2 а некои и подолго. Многу зависи и што документ си однел.

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Се што е сменето сменето е денеска бидејќи вчера проверував имаше само две три бројчиња а сега има докај 16750 сега проверував и ги има доста вратени а има и со одговор советот по гражданство не е уважил молбата. Значи кај да е ќе има соопштение.[DOUBLEPOST=1427479207][/DOUBLEPOST]Еве сега последниот број што го видов дека е вратен на дополнителна е 16998
Ima sansi da e iscistena celata 2013 god samo uptade pokasno e pusteno jas mislev deka ke prektatat so soopstenijava poso neli se ceka nov zakon ama izgledami ne e toa valjda se se stopiralo radi x druga pricina ama za zal na nas ni ostanuva da cekame i cekame.
daj boze da iznenadat daj boze.

gledam stranata za proverka e blokirana valjda se pravi uptade jas nakaj 4 proveruvav 16998 bese na zadolzitelna sto znaci deka menuvaat statusi aj neka e na arno

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
A постои ли некаква статистика колку апликации имало во 2012 и 2013, а колку апликанти има од 2014 ?.....зошто нели за жал мн потешко беше да се дојде до происход 2014, а со самото тоа и до интервју.....впрочем и во моментов е истата ситуација..... со надеж нели дека ќе се промени нешто крај на април

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
A постои ли некаква статистика колку апликации имало во 2012 и 2013, а колку апликанти има од 2014 ?.....зошто нели за жал мн потешко беше да се дојде до происход 2014, а со самото тоа и до интервју.....впрочем и во моментов е истата ситуација..... со надеж нели дека ќе се промени нешто крај на април
2014 ima 11907 brojcina .. 2013 17500 gore dolu pri kraj se so 2013... da se nadevame deka 2014 ke bidi barem za 2-3 meseci pobrza od 2013

Член од
30 јануари 2015
Мислења
247
Поени од реакции
647
Imase nekoj neispravnosti i protiv zakon od strana na dabc okolu izdavanje na proishodot vo 2014 od januari do septemvri ..davaa proishod be poteklo ..sekako dodeka bese toa otkrieno i sanirano.
da taka spored toa i 2014 ke vrakaat na dopolnitelna.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Imase nekoj neispravnosti i protiv zakon od strana na dabc okolu izdavanje na proishodot vo 2014 od januari do septemvri ..davaa proishod be poteklo ..sekako dodeka bese toa otkrieno i sanirano.
da taka spored toa i 2014 ke vrakaat na dopolnitelna.
Да, во право си. А и јас лично знам доста луѓе од април/мај 2014 на интервју кои се само со декларација ама доколку се промени законот, верувам ќе успеат некако да се протнат без дополнителни. А од септ. деф прекинаа со издавање происход без дополнителни.

Член од
24 јануари 2013
Мислења
273
Поени од реакции
316
Да, во право си. А и јас лично знам доста луѓе од април/мај 2014 на интервју кои се само со декларација ама доколку се промени законот, верувам ќе успеат некако да се протнат без дополнителни. А од септ. деф прекинаа со издавање происход без дополнителни.
Jas sum od maj, proishod bez dopolnitelen dokument!! Koj znae cekame noviot zakon!

Член од
12 март 2015
Мислења
52
Поени од реакции
8
Дечки вака сега. Ми стигна маил од Воен Архив дека треба да уплатам 15 лева за да бараат податоци за дедо ми. Ок тоа, ама овие нашиве банки ми бараат 1100 ден провизија - значи за 15 лева треба да платам +1100 ден. Е сега имам другар во Софија, дали може тој да ги уплати парите на нивна сметка (со мои податоци)??? Проблемот е само што они во маилот ми пуштија IBAN број - тоа е кога уплаќаш од странство. Ако ми уплати другарот во Софија треба да му дадам трансакциска сметка од Архивот...како да ја најдам таа сметка?
Zdravo, dali moze da mi kazes koga prati prv pat e-mail vo Veliko Trnovo? ...bidejci jas prativ pred dve nedeli , i seuste nikakov odgovor.

Член од
11 февруари 2013
Мислења
178
Поени од реакции
141
drugari mozi ke se povtoam so nekoi ama se izvinuvam prv pat pisuvam
i citajki postovi gledam deka sme zaglaveni jas konkretno do 15 april treba da odnesam
dokument no ne sum pobaral odam na kartata smena na zakon eden upaten covek vo toa
mi veli ne trosi za brzo ke bide ama nekako toa se oddolzi pa taka koj ima nekakva informacija za toa e dobredojdena.gledam mn kavgi megu sebe sto ne mi se dopaga voopsto treba da si pomagame
dokolku ne znaes za nesto ne vleguvaj vo konflikt so nekoj bidi korisen so nekoja dobra informacija ili iskustvo
a mojv post e samo poddrka vo seto ova da se izdrzi i se nadevame deka ke bide za brzo kako sto mi velat i mene i samo pozitivna energija i ke se uspeeeeeee pozzz:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom