Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2019
Мислења
30
Поени од реакции
16
Ima li promeni og zadolzitelno usoglasuvanje natamu intervju Sofia 2018 February ili January promeni pisete

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
затоа редат на дополнителна НЕШТО НИВ НЕ МУ СЕ СВИЏА инаку невозможно е да си во ред со презимињата и одиш со извод(умреница) и БККС и да те стават на дополн..НЕМА ШАНСИ или проагаш или те одбиваат нема дополн...
@Pepibe незнам дали ги прочита претходните постови на @nebojsha985 во кој стои дека нема доставено оригинал документи во Правосудие,туку само во ДАБЧ.
А нотарската изјава со двајца сведоци доколку е преведена во БГ и е нотаријално заверена,тогаш таа се признава,но повторно прашање е дали е доставена оригинал во ПРАВОСУДИЕ.
@nebojsha985 јас ти посочив што треба да направиш и зошто те имаат ставено на дополнителна,но твое е да одлучиш дали ќе постапиш така или не.
Неколку пати пишав вчера во што е проблемот но повторно се вртиме во круг.........

Член од
30 септември 2015
Мислења
323
Поени од реакции
435
Позитивно инфо.
Положително после една година и некој месец од дополнителна.
Документи: Потврда, извод пред 1920 поврзување целосно без грешки во презиме, цело село 100% население, интервју Октомври 2016 (помина кратко без испади)...

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Го имам истото мислење, не сум слушнал но и јас го помислувам истото неколку пати. Али за ова не сум се заангажирал баш а се дознава лесно. Само да се види дали даваат укази на Срби и други државјани а не даваат само на македонци, ако не даваат на никого значи не сме у право :), не знам каде се проверува дали се даваат воопшто укази, кој знае нека провери, баш да видиме.
И на српскиот форум има членови кои чекаат од септември потпис и никој се нема пофалено за указ,така да не држи вода тој муабет.
http://www.elitesecurity.org/t284057-442-Bugarsko-drzavljanstvo

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Druze te molam ako mozes da mi kazes dali treba vo dvete institucii orginal izvodi pred 1920? Vekje imam zemeno proizhod od dabc I potvrda, pa dali moze kopija od izvod od dedoto I tatko mi ili mora orginal?
Treba li nekoj prevod I zaverka na izvodite ili ne?
Fala odnapred!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Оригинал, сосе легализиран превод на бугарски.

Сметај ко на ново да аплицираш ама овој пат во Правда, па сите можни документи ги носиш повторно, вклучително и нова потврда од БККС.[DOUBLEPOST=1553075673][/DOUBLEPOST]
Значи се што имаш доставено во ДАБЧ како основа за происход,треба истото и во Правосудие:
-Потврда од БККС
-Изводи и умреници поврзано се до тебе,преведени и нотаријално заверени.

Еве јас во четврток ќе доставувам оригинал умреници од прадедо и баба,бидејќи на интервју само нив ги имав во копија доставено,и по консултација со повеќе луѓе ми препорачаа да ги доставам оригиналите,преведени и заверени во Софија.Моментално сум на финална 3 та недела,се надевам дека нема да биде предоцна......
Точно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom