Дечки, ве молам за совет. Коментарите на некои членови тука ме ставија во мисла. Аплицирам за државјанство врз основа на стар документ од дедо од бугарска егзархија. На интервјуто го понудив оригиналниот документ да го земат, меѓутоа службеничката рече дека нема потреба и тој остана кај мене, а тие имаат само копија. Поминаа месеци од интервјуто и статусот ми е задолжително согласување. Е сега, прашањето ми е, дали морам да одам да им го носам документот ако сакам да избегнам дополнителна или можно е и со копијата да си оди процедурата по ред и да не ме стават на дополнителна? Какви се вашите искуства? Многу време чекав за происход, година и фазла, па за интервју уште без малку година, и сега уште ако ме стават на дополнителна, ми ебаа матер, ќе ме фати 5 години процедурата... Сега по ново каде се носат дополнителни документи, бидејќи читам дека во друга зграда се правеле сега интервјуата? Дајте ми совет што да се прави? Ви благодарам на одговорите
биди сигурен дека нема да го добиеш испод 4/5 год.процедурата е таа,второ како си со презимињата и со што документи.ако сте прадедоти,таткоти,и ти со различно презиме,,,,,,,,,СО СРЕЧА НЕКА ТИ Е,,,,,,ке ти треба,,,,,,и ако имаш предадено стари документи ке треба МНОГУ време да ги проверат,во ова сум от 2012 год,,сеуште чекам и се мачам..поз...[DOUBLEPOST=1552346692][/DOUBLEPOST]
вероватно си мислат,,ладно е бе баце друго е пролет е птиците пеат времето е красиво топличко,,,,,ЛЕЛЕЛ ЛУДНИЦА ај можеби после 2025 ако европа опстои и не се комплицира нешто плус дополнително па после џабе да ни се и бугарските пасоши...