Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 ноември 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
Eve nesto interesno za intervju ima slobodni termini po eden mesec

Чрез автоматизираната информационна система на Министерството на правос'дието http://publicbg.mjs.bg/BgSubmissionDocвсеки кандидат може да избере подходјашта дата и час за подаване на своите документи, без да се налага да чака на опашка.
В денја на подаване на молбата, ако се установи, че са представени всички необходими документи, се провежда и интервјуто с кандидатите. Така се преодолјава старата практика за отлагане на интервјуто и насрочване на нова дата, на којато кандидатите отново да се јавјат за неговото провеждане, което необосновано уд'лжаваше процедурата с почти година.

След провеждането на интервјуто, в 14-дневен срок се преглежда дали предоставените документи с'ответстват на изискванијата и при констатирани нес'ответствија на молителја. Ако има неточности или необходимост от оште документи гражданите имат двумесечен срок за отстранјаването им чрез публикуване на с'обштение за това в автоматизираната информационна система. При неотстранјаване на нес'ответствијата в определенија срок, процедурата се прекратјава с'с заповед на минист'ра на правос'дието.

С промените вече не се налага кандидатите да представјат удостоверение от МВР за разрешено постојанно или д'лгосрочно пребиваване в Б'лгарија. Нјама нужда и от документ, удостоверјавашт внасјането на зад'лжителните осигурителни вноски и наличието или липсата на зад'лженија, удостоверение за склјучен граждански брак, когато брак'т е склјучен от б'лгарски гражданин на територијата на Б'лгарија.

За всички тези обстојателства служителите от дирекција "Б'лгарско гражданство" изв'ршват служебна справка в Националната база данни на "Население" и междурегистровија обмен (RegiX).

Неприклјучилите до 1 јануари 2019 г. производства по придобиване, в'зстановјаване и освобождаване от б'лгарско гражданство се дов'ршват при досегашните условија и ред.
.??????
jas sakam da podnesam za pasos sakam da te prasam kakva e procedurata. Kako sto mi kazaa treba dokumenti od pr baba majka i od mene pa se zakazuva termin za proishod pa gi podnesuvas dokumentite. Cekas edna godina za da ti iskoci proishod pa ides na intervju i cekas edna do ednaipol godina za drzavjanstvo pak pasos dali e ova tocno

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
И кај мене промена на статус Прегледај го приврзокот 205905

И кај мене исто има промена во положително со лична карта бугарска од дедо само сега уште колку ке чекаме кој знај ...
Kolku i da cekame ne e vazno sega to iskreno dati kazam mene mi bese najvazno da pominam na sovetov bev samo so potvrda , poso se slucuvase luge so isti dokumenti da gi pustaat i odbivaat, koga ke pominis na sovet podrugo e koga togas ke potpisit :)

Член од
27 јануари 2016
Мислења
15
Поени од реакции
30
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Да ли оваа порака значи дека е завршена процедурата и се чека само потпис?

Член од
4 ноември 2017
Мислења
341
Поени од реакции
379
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија
Sea ke cekas potpis :) so sho dokumenti si?

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Која дата беше на интервју? Кое бројче си?

Член од
11 јуни 2009
Мислења
44
Поени од реакции
23
Вечерва и на мајка ми сменет статус во положително, со документ од бугарска црква од мајка родена во Бугарија, интервју на 01.11.2016, беше на дополнителна до 14.02.2019.сега ќе чекаме потпис како сите други

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Дечки ај израдувајте ме со убави новости месецов :D ми текнува дека пред скоро 2 години ми се случи фамозната дополнителна и оттогаш мачењеееее ајде се надевам дека ќе тргне наскоро, да доживееме едно големо ослободување

Јотова ајде потпишувајјјјј!!! :D

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
Дечки ај израдувајте ме со убави новости месецов :D ми текнува дека пред скоро 2 години ми се случи фамозната дополнителна и оттогаш мачењеееее ајде се надевам дека ќе тргне наскоро, да доживееме едно големо ослободување

Јотова ајде потпишувајјјјј!!! :D
Izgleda nas ne ne obozava haha ...se iznamacivme strav mie da gledam status poveke i ne go gledam samo cekam vie da se pofalite posle ke vidam pozz...

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Ne mi e jasno, celo vreme se cini odobruvaat molbi, a se trupaat na angro nepotpisani od VP molbi za koi nema ukazi za MK i SRB. Zar planiraat vo eden moment da pustat cunami od ukazi za 50.000 zaglaveni (varijanta kade EU bi gi raspnala)?! Ili planiraat da iscekame po uste 5 god za potpis?! Nesto epten ne stima.

Последно уредено:
Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Na intervjuto pituvat li da gi nabroesh site praznici? Ili da nabroesh nekolku ti koj sakas?

Член од
11 март 2019
Мислења
27
Поени од реакции
30
Na intervjuto pituvat li da gi nabroesh site praznici? Ili da nabroesh nekolku ti koj sakas?
Да наброиш колку знаеш[DOUBLEPOST=1552433937][/DOUBLEPOST]Ми треба помош во врска со вадење на лична карта со D виза..Имам происход . Дали некој има искуство со оваа работа...кои документи треба да ги имам, каде се поднесуваат, за колку време се вади ?[DOUBLEPOST=1552434188][/DOUBLEPOST]Ми треба помош во врска со вадење налична карта со D виза..Имам происход . Дали некој има искуство со оваа работа...кои документи треба да ги имам, каде се поднесуваат, за колку време се вади ?

Последно уредено:
Член од
2 октомври 2017
Мислења
14
Поени од реакции
3
decki aj edno prasanje vo apliciranjeto za termin na poslednoto pole kade sto pisuva osnovanie sto treba da se odbere? znaci za skroz nov slucaj prv pat aplicira.

Член од
6 март 2018
Мислења
150
Поени од реакции
141
Да наброиш колку знаеш[DOUBLEPOST=1552433937][/DOUBLEPOST]Ми треба помош во врска со вадење на лична карта со D виза..Имам происход . Дали некој има искуство со оваа работа...кои документи треба да ги имам, каде се поднесуваат, за колку време се вади ?[DOUBLEPOST=1552434188][/DOUBLEPOST]Ми треба помош во врска со вадење налична карта со D виза..Имам происход . Дали некој има искуство со оваа работа...кои документи треба да ги имам, каде се поднесуваат, за колку време се вади ?
Prvo baras adresa vo bg i pravis dogovor na notar so toj dogovor i potvrda od sud za neosuduvan zakazuvas termin vo konzulat ili ambasada i cekas d viza
Kolku sto znam postapkata za d viza izleguva za 15-20 dena

Член од
13 декември 2017
Мислења
103
Поени од реакции
338
Вечерва и на мајка ми сменет статус во положително, со документ од бугарска црква од мајка родена во Бугарија, интервју на 01.11.2016, беше на дополнителна до 14.02.2019.сега ќе чекаме потпис како сите други
Зошто била мајка ти на дополнителна, а е со стар документ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom