Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2018
Мислења
115
Поени од реакции
179
Momentalno kako shto se zboruva imalo okolu 50.000 prepiski od Makedonija, a isto taka mozno e da ima nekoj taen dogovor pomegju zaev i Borisov, dopolnitelno i toa shto sakaat da go potchinat Karakachanov, pa mozno e vo Maj da se otkochi procedurata...

Член од
26 мај 2017
Мислења
280
Поени од реакции
225
Во јануари ќе се откочи, во март ќе се откочи, во мај ќе се откочи, во јун ќе се усвоји нов закон, нов закон ќе ступи на снага од септември после годишните. Лееелееее секоја све истооо па истоооо

Член од
25 септември 2016
Мислења
5
Поени од реакции
0
Dobro vece, treba mi misljenje iskusnih forumasa da li imam neki uslov za apliciranje za bugarsko drzavljanstvo.
Postoje dve linije:
1.Moja majka je rođena u Delčevu (1955g), baba u Berovu (1930g) i završila je osmi razred u Blagojevgradu, gimnaziju u Strumici.Nazalost baba lično nema nikakav bugarski dokument tipa svedočanstvo, tako da bih verovatno morao da tražim po strumičkoj gimnaziji tj po njihovom arhivu bugarska dokumenta babe i sa tim da apliciram.
2.Deca (brat i sestra) moje tetke koja je rođena sestra moje majke već 10g imaju bugarski pasoš.Da li na osnovu njihovoih državljanstva ja mogu da apliciram za bugarski pasoš?

Hvala unapred na iskrenim odgovorima.

Последно уредено:
Член од
6 март 2018
Мислења
150
Поени од реакции
141
Во јануари ќе се откочи, во март ќе се откочи, во мај ќе се откочи, во јун ќе се усвоји нов закон, нов закон ќе ступи на снага од септември после годишните. Лееелееее секоја све истооо па истоооо
Lotarija, nekoj ukaz , nekoj so isti dokumenti dopolnitelna a nekoj i otkaz.

Член од
14 јануари 2019
Мислења
28
Поени од реакции
8
Dobro vece, treba mi misljenje iskusnih forumasa da li imam neki uslov za apliciranje za bugarsko drzavljanstvo.
Postoje dve linije:
1.Moja majka je rođena u Delčevu (1955g), baba u Berovu (1930g) i završila je osmi razred u Blagojevgradu, gimnaziju u Strumici.Nazalost baba lično nema nikakav bugarski dokument tipa svedočanstvo, tako da bih verovatno morao da tražim po strumičkoj gimnaziji tj po njihovom arhivu bugarska dokumenta babe i sa tim da apliciram.
2.Deca (brat i sestra) moje tetke koja je rođena sestra moje majke već 10g imaju bugarski pasoš.Da li na osnovu njihovoih državljanstva ja mogu da apliciram za bugarski pasoš?

Hvala unapred na iskrenim odgovorima.
Na osnovu ovog drugog mozes a za prvo ako traze onda treba da se rastrcis najbole Javi se u amasadu.[DOUBLEPOST=1552330909][/DOUBLEPOST]
Дечки, има потписи???
Njama

Член од
11 март 2019
Мислења
2
Поени од реакции
0
Здраво.
Дали некој знае информација во врска со бугарскиот воен архив? Имено, пред една недела испратив комлетни податоци за дедото на еден пријател од неговиот личен e-mail, но до сега немаме добиено одговор дали е пронајден податот за дедото на пријателот. Јас кога барав од архивот во 2015 година за мене за само три дена ми одговорија што треба да им дадам како податок заедно со скенирани изводи од мене, татко ми и дедо ми како доказ дека сме роднински поврзани. Откако ги пратив потребните работи, за една неделе ме известија дека треба да платам 15 лева за да ми го испратат потребниот документ.
Прашањето е има ли некаква промена во издавањето на документ од нив кој би се употребил како доказ за учество на некој предок во бугарската армија? Зошто не одговараат?
Zdravo, jas Im isprativ molba na 30ti Januari, gi nemashe edna nedela da mi vratat pa pishav pak. Mi odgovorija deka mi fali polk, istraziv najdov koj polk bil dedovo pa Im pishav i od togash molk. Posle desetina dena otprilika im se javiv na brojot ostaven na nivniot web sajt, bea dosta fini, da skratam zenava sho se javi reche deka koleskata bila na boleduvanje ili bar jas taka razbrav, deka ja chekaat da se vrati, da si chekam na mail deka kje mi odgovorat. Ako sluchajno dobijam odgovor kje vi kazam, ve molam spodelete I vie ako dobiete odgovor. Pozdrav

Член од
18 август 2017
Мислења
276
Поени од реакции
260
Potpisi nemaaaaa ludilo veke ima nekoj info katastrofa veke vo maj 5 godini od interviju.

Член од
31 октомври 2018
Мислења
19
Поени од реакции
6
Интересно е што не не сопираат во старт, убаво им доаѓаат нашите пари на нотарите, преведувачите и буџетот. А после, кој не е.е.

Член од
4 април 2015
Мислења
179
Поени од реакции
251
Najverojatno ima neshto vrska so
1.Pretsedatelskite izbori kaj nas
2.Tenderot za opremuvanje na Ministerstvo za odbrana na Bugarija koj vredi milijardi evra a aktuelen minister e Karakachanov shto znachi Borisov/Karakachanov se vo sprega..
Vrska nema ova sto go pisuvas. Ne potpisuva Jotova zatoa sto ceka da pominat preku sovet za grazdanstvo site prepiski staveni na dopolnitelna od 2015 i 2016 god. kolku gledam pri kraj se, mislam deka ovoj mesec sigurno ke pocne da potpisuva. E sega kakvi arsini ke ima pri davanje ili odbivanje ostanuva da vidime.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom