na zdravje kafeto!Mene sega mi se javi bojko borisov mi kaza deka rumen radev i ilijana jotova ke piele kafe vo varna i ke razmislele od koga ke pocnat da potpisuvat slednata informacija ocekuvajte ja pose kafeto prig vecer
na zdravje kafeto!Mene sega mi se javi bojko borisov mi kaza deka rumen radev i ilijana jotova ke piele kafe vo varna i ke razmislele od koga ke pocnat da potpisuvat slednata informacija ocekuvajte ja pose kafeto prig vecer
Од каде си толку сигурен дека има толку интерес за бг пасош? Последните гужви пред МП беа некаде до почетокот на 2017г. Никој не е будала да аплицира кога сите разбраа како стојат работите...Јас кога поднесував документи во 2016г. 4 саати чекав пред МП, а во 7 сабајлето се нацртав таму. Сега пиле не прелетува.
Само во 2018г. 5800 души беа вратени на дополнителна и 1500 добија отказ.
Не пиши веќе ништо, остави ги шо сакаат нека прават. Јас читам некои и им се смеамОд каде си толку сигурен дека има толку интерес за бг пасош? Последните гужви пред МП беа некаде до почетокот на 2017г. Никој не е будала да аплицира кога сите разбраа како стојат работите...Јас кога поднесував документи во 2016г. 4 саати чекав пред МП, а во 7 сабајлето се нацртав таму. Сега пиле не прелетува.
Само во 2018г. 5800 души беа вратени на дополнителна и 1500 добија отказ.
неможам да ти пишам се,но добив објаснување,изворот не е нешто посебно не е доста добар и потврден,ВОГЛАВНО ДОБРИ ВЕСТИ,,пошто им избега работата от контрола и им се обесиле от европска унија ке мора некое време да е вака,значи со одложување/одовлекување на потпишани укази,ке мора да се издржи,сепак се на се работите се движат во добра насока...[DOUBLEPOST=1549158946][/DOUBLEPOST]За избори е рано, последните беа март 2017... Не можев да замислам дека има луѓе со преписки од 2012 и згора на сѐ чекаш скоро година за потпис. Буквално сѐ надвор од предвиденото, срамота. И јас се плашам дека истото ќе ме снајде. Со среќа!
батец да ја пишам мојата мака која ја поминав,дозволи,членот brunhilda се жали што чекал/ла 4часа кога јас подавав јас таму бев во 7 сабајле мислам дека беше 3 часот кога човекот кој седи на врата со белата коса рече ОШТЕ 5 ДУШИ И ГОТОВО а позади мене имаше колона на која и со двоглед неможеше да и го видиш крајот,имав среќа да бидам во тие 5 души,но сега кога подаваат мои пријатели и познаници им се чудам кога ги прашувам дали има гужви велат ОДВАЈ 4-5 души за подигање укази и никој за подавање документи,штама празно,,сигурен сум ако сите овде пишеме дека даваат без проблем и истото го зборуваме на улица пак во Софија ке има големи гужви,,ако го следиш форумов секој дневно тогаш гледаш и самиот дека сеуште има луге кој се заинтересирани за аплицирање кој сакаат да пробаат,,мислам се е до МОБЕТИТЕ ПО СЕЛО.,.го знаеш она народното,,народе чујте и почујте,,,извини што е долго,пробав што пократко.поз.среќноDobro site nie sto cekame i sto sme aplicirale posle guzvata vo 2017 ili koga i da e sme budali. Dajte veke prekinete so vakvi komentari. Ako ima nekoj nekakva informacija ili smenet status neka pise...dosta veke so toa odbieni tolku,nema nadez, nema ova nema ona. Ajde dosta
Cista matematika.Luge dali nekako moze da se reagira ili da se napravi nesto? Dali ima i kolkav e brojot na licata sto cekaat od 2013, 2014, 2015, 2016 godina sto bile na intervju? Dali bile staveni na dopolnitelna? Jas ne bev i ne ja znam taa procedura. Jas bev na intervju 2017. I ne mi e jasno sto e so molbite od prethodnite godini... ako ima nekoj informacija sto se slucuva so ukazite neka pisuva.
Im se smees?[DOUBLEPOST=1549186732][/DOUBLEPOST]Не пиши веќе ништо, остави ги шо сакаат нека прават. Јас читам некои и им се смеам
Cista matematika.
==na dopolnitelna so cekat, vracani nati go dajmi go od finalna na polozitelna pa dopolnitelna pa finalna papak dopolnitelna dodaj dokumenti dokazvaj si blgarin so rok do togaj i sega cekaj predmeti ...... od 2013, 2014, 2015 ..... eve da gi staime samo starite.... tie set minimu 10000. A mozit i da se 15000.
++++ prekratvenite se 17000 predmeti
===vkupno 30000 predmeti, isto tolkuu kolku so gi spomenvaa i pred 1 godina ko go najavuvaa od februari lani ce imet promeni na zakonot i od pred 2 godini ko dojdoa na vlast.
ete tolku se Lara, 30000 predmeti, a ovie se samo od starite nereseni nerascisteni zaboraveni se vlecet gi vlecet predmeti 30000 !!!
неможам да ти пишам се,но добив објаснување,изворот не е нешто посебно не е доста добар и потврден,ВОГЛАВНО ДОБРИ ВЕСТИ,,пошто им избега работата от контрола и им се обесиле от европска унија ке мора некое време да е вака,значи со одложување/одовлекување на потпишани укази,ке мора да се издржи,сепак се на се работите се движат во добра насока...[DOUBLEPOST=1549158946][/DOUBLEPOST]
батец да ја пишам мојата мака која ја поминав,дозволи,членот brunhilda се жали што чекал/ла 4часа кога јас подавав јас таму бев во 7 сабајле мислам дека беше 3 часот кога човекот кој седи на врата со белата коса рече ОШТЕ 5 ДУШИ И ГОТОВО а позади мене имаше колона на која и со двоглед неможеше да и го видиш крајот,имав среќа да бидам во тие 5 души,но сега кога подаваат мои пријатели и познаници им се чудам кога ги прашувам дали има гужви велат ОДВАЈ 4-5 души за подигање укази и никој за подавање документи,штама празно,,сигурен сум ако сите овде пишеме дека даваат без проблем и истото го зборуваме на улица пак во Софија ке има големи гужви,,ако го следиш форумов секој дневно тогаш гледаш и самиот дека сеуште има луге кој се заинтересирани за аплицирање кој сакаат да пробаат,,мислам се е до МОБЕТИТЕ ПО СЕЛО.,.го знаеш она народното,,народе чујте и почујте,,,извини што е долго,пробав што пократко.поз.среќно
Od tvoja usta vo Bozji usi, tri meseci cekam potpis, a ima clenovi na forumot koi 8mi mesec cekaat, mozam da zamislam kako im e.ajde od utre so nova nadez za potpis na ukazi!!!!!
ajde od utre so nova nadez za potpis na ukazi!!!!!
Така е дечки,алал да ви е.Голема благодарност до вас што споделувате толку корисни информации[DOUBLEPOST=1549193866][/DOUBLEPOST] Поздрав и со среќаOd tvoja usta vo Bozji usi, tri meseci cekam potpis, a ima clenovi na forumot koi 8mi mesec cekaat, mozam da zamislam kako im e.
Јас бев на интервју 03.04.2018 год, последниот пат сега кога видов на нивнава страна, укуцаното бројче се сменило со други бројки е сега и кажува дека се уште е во процедура. Што значи тоа?Drugar da ti kazam pri krajo na oktomvri se stignati ocekuvai ovaa nedela od ponedelnik natamu do petok treba da ti se smeni
Znaci deka mislat na tebe...Јас бев на интервју 03.04.2018 год, последниот пат сега кога видов на нивнава страна, укуцаното бројче се сменило со други бројки е сега и кажува дека се уште е во процедура. Што значи тоа?
Им се смеам на оние, што велеа дека лажам, дека посредникот им рекол вака или така. А еве ги денес ги пцујат.Im se smees?[DOUBLEPOST=1549186732][/DOUBLEPOST]
Premnogu golema brojka... ne znam sto poveke da kazam i da pomislam ova e preterano.[DOUBLEPOST=1549186937][/DOUBLEPOST]
Vo red e, kaj site e razlicno. I jas koga bev cekaa mnogu luge,morav da se turkam za da vlezam poradi toa sto bese premnogu ladno. Mislam ke ispopagavme tamu site od stud so solzi vo ocite. Sepak dali imalo dali ne guzva... i ne e bas najgolemiot problem. Zatoa podobro e da se pisuvaat samo pobitni informacii... a ne ovoj status mi e, uste kolku? Ili ne ne davaat veke,nema veke pasosi,slusnav takva,vakva informacija. Na forumot nazad neka se vratat i neka procitaat site za koj status kolku se ceka,ima pisuvano. A za konkretnata situacija ve molam pisuvajte samo korisni informacii.