Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
K

Kiko

Гостин
Decki posto sum odbien i sakam nanovo da apliciram. Dosega bev preku prv bratuced. Ima li sansi sega so potvrda od selo vo koe bila bazata vo vtora svetska. Tamu se pisani site Bugari, ama toa e preku majka mi?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Decki posto sum odbien i sakam nanovo da apliciram. Dosega bev preku prv bratuced. Ima li sansi sega so potvrda od selo vo koe bila bazata vo vtora svetska. Tamu se pisani site Bugari, ama toa e preku majka mi?
Mozis so potvrda od zdruzenie odnovo da apliciras, sega ovaa godina dosta dobija drzavjanstva so potvrdi no treba da znaes deka nisto ne e sigurno, kocka e rabotata so potvrdi denes davaat utre mozi ke odbivaat,kakva ke ti e srekata

Член од
26 октомври 2017
Мислења
52
Поени од реакции
119
Drugar kako so citam na forumov 2016 ne e pocnata use 2014 ja pominale sea 15 pa 16ta
Druze po nekoja logika stom ni se smenil statusot znaci pocnata e..Nasite prepiski bile provereni i izvadeni na dopolnitelna...E sega kolku vreme kje bideme na dopolnitelna i dali tie povtorno i posebno se proveruvaat nikoj ne znae...:([DOUBLEPOST=1536836051][/DOUBLEPOST]
Drugar ja 2016ta septemvri bev na intervju vo Sofija. Na dopolnitelna sum isto so rokndo 09.03.2018 da dostavam dokumenti, dostaviv i uste cekam. Site cekaat so se so rok, dosega nemam procitano nekoj so promena
Isto drugar..dopolnitelnite dokument se podneseni vo dadeniot rok...No koga ja proveruvam prepiskata seuste pisuva deka treba da se dostavat...e sega kolku vreme kje cekame za slednata promena nikoj ne znae..Se prasuvam dali i voopsto Dobivaat onie so Potvrda od kaj Lazar...!? :([DOUBLEPOST=1536836375][/DOUBLEPOST]
Drugar ja 2016ta septemvri bev na intervju vo Sofija. Na dopolnitelna sum isto so rokndo 09.03.2018 da dostavam dokumenti, dostaviv i uste cekam. Site cekaat so se so rok, dosega nemam procitano nekoj so promena
Da se nadevame na pozitiven odgovor..Ima mnogu kako nas zaglaveni i po nekolku godini...Me zbunuva razlikata pomegu statusite(nekoi se izvadeni samo na dopolnitelna...a drugi na dopolnitelna so datum do koga da odnesat dokumenti)!? :confused:

Последно уредено:
Член од
3 јуни 2017
Мислења
30
Поени од реакции
55
Дали може некој да ми каже колку кошта постапката од првото аплицирање за происход, до закажување на интервју, кои се трошоците за самостојно аплицирање, без трошоците за лекарско, неосудуваност и изводи. Значи само поднесување за происход и добивање на термин за интервју, за тие две одења, ако знае некој да ми каже. Да напоменам, за одење и аплицирање директно во Софија ме интересира. Фала.

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Добро друштво да не знае некој што е работата минатиот месец се сликав за пасош во благоевград на талонот што ми го дадоа пише на 14/09 да го подигнам пасошот но кога проверувам на страната за издадени и неполучени документи ми го кажува ова.

Дали да одам утре до Благоевград или да чекам и да пратам на страната додека не испадне затша што утре е 15/09 еден месец од кога се сликав

Attachments

Член од
18 декември 2014
Мислења
106
Поени од реакции
16
Добро друштво да не знае некој што е работата минатиот месец се сликав за пасош во благоевград на талонот што ми го дадоа пише на 14/09 да го подигнам пасошот но кога проверувам на страната за издадени и неполучени документи ми го кажува ова.

Дали да одам утре до Благоевград или да чекам и да пратам на страната додека не испадне затша што утре е 15/09 еден месец од кога се сликав
Teemo

D

djgoram

Гостин
nema bato. mene me izvestia od kancelarijata na viceprezidentot deka do kraj na avgust/septemvri ke bide,, ama nisto. haos e tamu. znaci ke si cekame uste. dogodina kaj i da e,,, ke bide :D do sega francusko ke izvadev so toa cekanje :D :D
Што те известија дека ќе има укази за 2014 или нешто друго? Ако сакаш да подетално да споделиш

Sent from my iPhone using Tapatalk

H

Haronmk

Гостин
Aman so bide so naste braka nesto nisto ne rabotat. Ke skapeme cekajki nie od dopolnitelnite so zapirka od 2016. Ako ima nekoj izmeni neka pise
Не бе , од септември турбо ќе работеле :D . У август кога сите биле наводно по одмори работеа како ФЛЕШ во споредба со ова. Во здрав мозок...
Ќе си почекаме уште година до две, таман уште два изборни круга и 2 одмори да удрат измеѓу...

Член од
11 декември 2008
Мислења
77
Поени од реакции
91
Промена на стаутс денес од Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија се смени во
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија, бројче 2хх/2014, документи копија од лк од брат со БГ државјанство

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom