- Член од
- 18 јуни 2018
- Мислења
- 95
- Поени од реакции
- 29
Точна ли е информацијата дека происходите се стигнати до Септември 2017?
Ja 2meseca i 20 denaDobro prasanje, KOLKU SE CEKA NA FINALNA? ???
JAS SUM VEKE SKORO 2 MESECI
Тоа е јасно за Бугарија, ме интересираше дали со ЛК за постојан престој може да одиш и да работиш во Германија, пример во земјите од ЕУ. Никаде не ти бараат пасош само ЛК. Е сега што е разликата помеѓу тие две лични карти, за постојан престој и лк за граѓанин на бг.Со лична карта за постојан престој може да работиш во Бугарија и возиш автомобил бидејќи се водиш дека таму живееш. Бугарски пасош значи дека си граѓанин на Р.Бугарија.
kaj bese na intervju i so dok dopolnitelni odneseIma kaj nekoj promena od dopolnitelna, tie shto bevme 2016 na intervju?
nemozes da rabotis so dozvola za prestoj vo EU. toa samo vazi za bugarija. dokolku imas licna karta bugarska, toa e dokaz deka si drzavjanin na BG i so nea mozes da rabotis vo EU.[DOUBLEPOST=1536138425][/DOUBLEPOST]tie so se na proverka kaj vice, nekoja promena? aber ima?Тоа е јасно за Бугарија, ме интересираше дали со ЛК за постојан престој може да одиш и да работиш во Германија, пример во земјите од ЕУ. Никаде не ти бараат пасош само ЛК. Е сега што е разликата помеѓу тие две лични карти, за постојан престој и лк за граѓанин на бг.
Sent from my S8 using Tapatalk
Jas sum 2 i pol meseci ...Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија , kolku se cheka , imaat li nekoja obvrska za maksimum pariod?
i mene me interesira... isto i jas 2ipol meseci sum so ovaj statusJas sum 2 i pol meseci ...
jas 2 ipol meseci veke...polozitelno stanoviste pretstoi izdavajne na ukaz od viceprzidenta ? so toj status kolku cekate lujge zlatni ?
Jas 4 meseciJa 2meseca i 20 dena
Lele mnoguJas 4 meseci
znaci nie so sne na dopolnitelna uste da ne se nadevame na ukaz uste najmalce edna god ako ne i povejkeJas 4 meseci