Доколку не се лажам ти имаше бројче од Јануари 2016 така да кога ќе има промена кај тебе ќе знаеме дека ја почнале 2015/16!eve pak ke prasam sto e so nas od protokolot ... brojcinjata od 2016 sto zaglavija na dopolnitelna???
Доколку не се лажам ти имаше бројче од Јануари 2016 така да кога ќе има промена кај тебе ќе знаеме дека ја почнале 2015/16!eve pak ke prasam sto e so nas od protokolot ... brojcinjata od 2016 sto zaglavija na dopolnitelna???
I mene uste na dopolnitelnoJas.. uste mi stoi dopolnitelno ..
За Софија постапка на подигање државјанство има пишано на страна 2906,1623, што имаат пишувано колеги на форумов па читај.da ama za Sofija ke treba da se bara nekoj dali ke mozime da se snajdime sepak treba da se uplati nesto vo banka sto dokumenti treba da se ima ako znaes molim da objasnis fala
Dopolnitelna usteSeptemvri 2016 ja bev. Seuste na deopolnitelna. Veke 10 meseci. Ti so koj status si?
1 godinaPosle 30 dena od intervjuto eve denes od obrazuvana prepiska na zadolzitelno soglasuvane.
So dokumenti od roditeli.i od prilika kolku se ceka do drugata promena?
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Masala ,blagodaram za informacijata.1 godina
Kolku sto razbrav ti imas zemeno ukaz, imas prijaveno adresa, ne si sigurna dali ti e plateno egn seto toa ti e napraveno preku ambasada i dosega kolku vreme cekas za pismoto da stigne od ambasada vo Sofija i kaj proveruvas dali e stignato i dali znaes sto e procedurata otkako toa pismo ke stigne vo Sofija i so dokumenti treba za da ja zavrsis procedurata do kraj to est da zemes licna karta i pasos. A i ako nekoj drug znae ovde nesto za toa za procedurata ponatamu neka pise.Neznam dali se plaka uste neshto za egn. Ne sum stignata do tamu. Ako znae nekoj neka pisha.
Јас сум пред 50 и нема промена и јас го следев 50/2014 и има отказ а 51 сеуште стои на проверкаZdravo na site, nekoj spomna deka go sledi brojot 50/2014, pa i jas go sledev. Beše so Položitelno, a denes toj broj dobi Otkaz od Viceprezidenta za žal. Znači počnati se so proverka na 2014 na tie što se so položitelno. Javuvajte dokolku ima promeni za 2014.
I jas sum odbien za bg pasos , so otkaz od viceprezidenta . Denes se javiv vo mak-bg zdruzhenieto vo Strumica i razgovarav so pretsedatelot na zdeuzhenieto mi objasni deka postapkata mora jvov na novo i deka da idam vo zdruzhenieto da mi napravat dokument deka pradedo mi bil bugarski vojnik ipritoa da odnesam izvodi za dokaz na krvna linija znachi posmrtnica od pradedo mi , posmrtnica baba/dedo , izvod od matichnata kniga na rodenite od tatko mi i od mene . Bi sakala li da mi dadesh informacii od odvokatot shto si go najmila , ne missse ceka ushte 3 godini .Види порака
[DOUBLEPOST=1536062625][/DOUBLEPOST]
Прво, не преку пријатели, туку преку адвокат
Второ, адвокатот прати маил, врз основа на новопронајден документ
Трето, извадив потврда од Бугарски архив, значи државна установа на основ на лице учесник во прва светска војна
Четврто, Пријател спомнав, но исто споменав и дека иако е таму не може никако да ми помогне освем со совет, да ме насочи и толку
A dali odnese kako dopolnitelni dokumenti od strumica od zdruzenieto pa i tie ne ti gi odobrija i so kakvi dokumentiI jas sum odbien za bg pasos , so otkaz od viceprezidenta . Denes se javiv vo mak-bg zdruzhenieto vo Strumica i razgovarav so pretsedatelot na zdeuzhenieto mi objasni deka postapkata mora jvov na novo i deka da idam vo zdruzhenieto da mi napravat dokument deka pradedo mi bil bugarski vojnik ipritoa da odnesam izvodi za dokaz na krvna linija znachi posmrtnica od pradedo mi , posmrtnica baba/dedo , izvod od matichnata kniga na rodenite od tatko mi i od mene . Bi sakala li da mi dadesh informacii od odvokatot shto si go najmila , ne missse ceka ushte 3 godini .