Ne e preku ambasada preku sofija tamu ke se podiga ukaz i ke se podnesuva za eng
Jas koga vadev mozese bukvalno se da se napravi preku ambasada osven da se izvadi EGN samo za toa morase licno da se odi vo bugarija, duri i prv pasos mozese da se izvadi preku ambasada, a jas prviot pasos go izvadiv po brza postapka za 8 saati (vo sofija)
За прв пат вадење треба да се оди во Бугарија, за продолжвање може да се збрка и преку конзулат или амбасада, но фаќа повеќе време и со закажвање
Jas koga vadev mozese bukvalno se da se napravi preku ambasada osven da se izvadi EGN samo za toa morase licno da se odi vo bugarija, duri i prv pasos mozese da se izvadi preku ambasada, a jas prviot pasos go izvadiv po brza postapka za 8 saati (vo sofija)
Za dvajcata ukazot mi bese iskocen i potpisan vo 2015 (vo ambasada mi go dostavija ne idev do
sofija), vo dekemvri 2017 otidov za EGN vo januari 2018 izvadiv pasos po brza postapka kako sto navedov gore
Prasanje do site nekoj da znae za koga zakazuvaat za proishod? za sestra mi sakame da aplicirame? Ne prasuvam za posrednik veke ednas cela postapka si ja isterav sam, no sega ne sum vo mkd nitu jas nitu sestra mi i ne mozam taka lesno da zavrsam rabota pa sekoj sovet e dobredojden