Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Некој да има информација дали ДАБЧ работи или се на одмор.Денеска вртев телефонски 2-3 пати после 14h блгарско време за да прашам до каде се стигнати со издавање на произходи но никој не крена слушалка?

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Некој да има информација дали ДАБЧ работи или се на одмор.Денеска вртев телефонски 2-3 пати после 14h блгарско време за да прашам до каде се стигнати со издавање на произходи но никој не крена слушалка?
do 12h izdavat proishodi probaj da zvones pred toa vreme..

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Denes promenet status, od finalna proverka na polozitelno stanoviste, cekav okolu 3 meseci za promena.So dokumenti preku brat.Otprilika za kolku vreme se doaga do ukaz (dokolku ne izleze nesto nepredvideno)
Ако е се во ред околу 3 месеци но некогаш и повеќе од година

Член од
24 мај 2018
Мислења
94
Поени од реакции
27
Здраво, втор пат поднесувам и втор пат ме одбиват за БГ пасош. Еве што ми пишува:
Отказ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија. С'гласно резолјуција на Вицепрезидента е отказано издаването на указ, за което сме уведомени с писмо рег. № 04-12-18/15/28.06.2018 г.
Дајте некој совет, што да правам и како да постапам, имам ли право на жалба ?
zhall mie brate.interviu preku sofia beshe

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Член од
7 март 2018
Мислења
103
Поени од реакции
80
Dali nekoj znae broj od policija blagoevgrad da prasam dali mi e gotov pasosot da ne idem za gabe sigurno ima nekoj broj u kancalarija da se prasa dali e gotov poz

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Dali nekoj znae broj od policija blagoevgrad da prasam dali mi e gotov pasosot da ne idem za gabe sigurno ima nekoj broj u kancalarija da se prasa dali e gotov poz
https://www.mvr.bg/електронни-услуги/електронни-услуги-и-справки/справка-за-издадени-и-неполучени-б'лгарски-лични-документи
На овој линк провери дали ти е готов

Член од
13 март 2018
Мислења
48
Поени од реакции
24
Od denes nov status IMG-3df2f888bd3a9c446212839fa61b31ce-V.jpg kolku trae ovaa proverka nekoj da spodeli

Последно уредено:
Член од
6 декември 2017
Мислења
38
Поени од реакции
17
Здраво, втор пат поднесувам и втор пат ме одбиват за БГ пасош. Еве што ми пишува:
Отказ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија. С'гласно резолјуција на Вицепрезидента е отказано издаването на указ, за което сме уведомени с писмо рег. № 04-12-18/15/28.06.2018 г.
Дајте некој совет, што да правам и како да постапам, имам ли право на жалба ?
Истото и на мeнe.Нeзнам и јас кадe трeба да сe жалам.Ако дознаeш нeшто кажи

Член од
19 јуни 2014
Мислења
180
Поени од реакции
158
Imam makedonsko i srpsko drzavjanstvo, dali ke mozam da apliciram i za bugarsko bez da se otkazam od nekoe od ovie dve?

Jam

Член од
12 јануари 2015
Мислења
47
Поени од реакции
42
Otkako ke go podignam pasosot od Sofija za nazad na granica treba dvata pasosa da gi pokazam ili na bugarska so bugarskiot na makedonska makedonskiot?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom