Te pratam i imas kazano odamna deka ti e potpisan ukaz i uste nemas nisto napraveno od togas i tropas gluposti,jas za edna nedela zemav i pasos i lk ,odkoga go zemav ukazot,lazes mocko lazesКолку си јак на форуми цццц
Fala vidov ama ima li na makedonski ili bugarski nekade? Posto toa e na srpski i mnogu e smesno kako da citam kumanovskiНе можам да кажам, до сега ја бркам за егн и адреса. За лк и пасош треба од понеделник, затоа деновиве сум послободен. Како што ќе се одвива ќе пишам[DOUBLEPOST=1529451943][/DOUBLEPOST]
На 2778 страна има постирано пале
Nema pravilo kolku se ceka kaj mene posle mesec i pol potpisaa za ukaz. Ama moze i da ne ti potpisatKolku vreme se ceka na proverka od viceto??i shto sleduva posle toa
Fala brat i jas isto taka sepak treba da bideme konstrutivni i da si pomagame site sakame pasosod tuka najvekje go pocituvam BARSELONA123
2 слики во пасошки формат,копија од пасош и 50е (ама не сум сигурна за сумава)Pred malku pak mi se smeni statusot deka uverenieto e prateno vo ambasadata vo Skopje.
Sra za adresa i maticen broj mora preku ambasada li? Slikanje za licna karta vo ambasada? (pasos ne mi treba)
znae li nekoj poveke okolu ova?
Fala mnogu ke se javam denes2 слики во пасошки формат,копија од пасош и 50е (ама не сум сигурна за сумава)
Е сега најубаво јависе во амбасада и прашај ги за подигнување на указ,ќе ти кажат поточно за сумата и каде да се уплати(дали дирекно таму или во уни банка)
Телефони
(+389) 2 3229 444
(+389) 2 3246 491
taka,ete kaj mene so mojata prepiska vekje godina dena nist ne se slucuva i zatoa se povlekov.Nemam nekoja korisna informacija da spodelam ama zatoa i ne treskam gluposti so bilo stoFala brat i jas isto taka sepak treba da bideme konstrutivni i da si pomagame site sakame pasos
Опаа имам обожавател... дури и ме следи кога одам на работа...Te pratam i imas kazano odamna deka ti e potpisan ukaz i uste nemas nisto napraveno od togas i tropas gluposti,jas za edna nedela zemav i pasos i lk ,odkoga go zemav ukazot,lazes mocko lazes
Ептен сме блиску со сите датуми. И јас сум уште на задолжително согласуване. Се споредував со некои други луѓе што сме сличен случај, и од прилика очекувам во август да имам некоја промена на статус.Јас бев на интервју на 02.06.2017 (10ххх/2017) и бројчето го зедов на 03.09. уште ми е задлжително сгладувсние. Од групата шо бевме на сите му е сменето, само на 2ца не. Бев бт на интервју. Има некое правило колку се чека?
Најчесто е така ,но немора да значи.Ептен сме блиску со сите датуми. И јас сум уште на задолжително согласуване. Се споредував со некои други луѓе што сме сличен случај, и од прилика очекувам во август да имам некоја промена на статус.
Знам. Ненормална работа. Само 5-6 месеци од интервју, а веќе на финална. А јас веќе 10-ти месец сум на задолжителна. Не дека сум изненаден, одамна се случуваат вакви работи.Најчесто е така ,но немора да значи.
Има бројчиња што се после мене и се на финална,јас сум декември 2017 интервју,во систем од јануар 2018,Прегледај го приврзокот 192576 Прегледај го приврзокот 192577