Posle godina od prilika sledi finalen pregled pa polozitelno i na kraj potpisZdravo.Intervju 21.05.2018(vo Sofija)
Denes smenet status na zadolzitelna.(preku tatko)
Sto sledi posle zadolzitelna? Fala vi.
Posle godina od prilika sledi finalen pregled pa polozitelno i na kraj potpisZdravo.Intervju 21.05.2018(vo Sofija)
Denes smenet status na zadolzitelna.(preku tatko)
Sto sledi posle zadolzitelna? Fala vi.
Нема никаков проблем да ги однесеш и двата само уредно поврзи се со дедовците преку изводи за родени и потоа сите тие документи преведи ги и легалзирај ги.Луѓе ве молам за мислење,
Имам земено происход врз основа на прадедо (НА ТАТКО МИ ДЕДО) ми кој е роден 1905та година, меѓутоа сега најдовме бугарски крштеници и венчаници од другиот прадедо НА МАЈКА МИ ДЕДО.
Во декември имам интервју, кажете ми дали ќе биде проблем да ги однесам документите од двата прадедовци, или па да вадам нов происход од прадедото што има бугарски крштеници и венчаници?
И уште едно прашање, од интервјуто колку време од прилика се чека до пасошот? Фала однапред.
+1.Нема никаков проблем да ги однесеш и двата само уредно поврзи се со дедовците преку изводи за родени и потоа сите тие документи преведи ги и легалзирај ги.
Nemoj ovde politiki da prodavas, ako sakame Bugarsko Drzavjanstvo ne znaci deka treba da dozvolime Zaev da ni ebi I drzava I narod, prestani so politiki ovde ako imas da postiras nesto kako da dobieme pobrzo drzavjanstvo postiraj ako ne mrsh u pizdu mater.
Treba prvo da ti potpisat ukaz pa posle zakazuvas termin. Koga i kade bese na intervju? I so kakvi dokumenti?Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Што после ова?
Излегува државјанство?
Треба да си го подигнам од бг, сам си закажувам термин или тие ми даваат термин за подигање?
Како понатаму до пасош?
Фала
I sto ako najdes, sto ke se desi?Kade bi mozelo da najdam kolku prepiski ima po godini nanazad posebno me interests za 2016 ta???
Ako moze da postira nekoj
Falà vi odnapred
Zasega nikoj ne se pofalil, ima od 2014 sto se rabotat, koga ke zavrsat so niv 2015 ,pa 2016, so eden zbor ke pomini nekoja godina dodeka da se resat tie na dopolnitelna od 2016Дали на некој му се има сменето статус на тие што се на дополнителна со интервју 2016. Инаку јас 5 - ти месец го терам како сум ставена на дополнителна