Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Ова на дополнителна проверка не е реално... џабе се поддава документи кога нема да ги прегледат истите... Ќе минат години а документите ќе стојат недопрени.

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
јас сум 6 месеци на дополнителна, рокот ми беше до 02.03 ама што ако, има луѓе по 2, 3 години се на дополнителна. Ми скисна од чекање, 3 години цели, 4тата почна од пасошот ни трага ни глас. Знам луѓе за година и пол се си завршија. Они таму уво ги боли. Ни мејловите више не ги отвараат а камоли друго.

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Никој не не разгледува, кузнај кај се напикани документите шо ги однесовме. :cautious: Само чекаме, ај од утре, ај од Март, ај од Април, ај Јуни сеа ќе чекаме, па Септември ако не Јуни, и така ...

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Бугарските пасоши секнаа. Тоа е неоспорен факт. Само некои бедни посредници тука на форумов се трудат да убедат некоја жртва во спротивното. Кој зеде до сега, зел а кој не, да сме живи и здрави. Барајте си други решенија. Не го губете времето во исчекување.

Член од
8 март 2017
Мислења
4
Поени од реакции
2
Brat mene mi bese rokot do 22.01.2018 da odnesam dopolnitelni dokumenti. Jas odnesov uste vo oktomvri 2017. I se uste istiot status.

neznam so da recam rokot mie do 16 april mesecov, dali ke me pregledaat odma posle to ili ke cekam uste edna godina neznam vremeto ke si kazit ako imam bilo koja pozitivna promena ke ja spodelam ovde. Znam deka edno vreme imase nekoj so rok do 2 februari da dostavat dopolnitelni dokumenti ako imat nekoj mrdnato od niv neka napisit ovde kakva mue promenata.

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Најдобро решение во моментов е прекин на постапката ако постои можност и повторно да си аплицираш ако имаш взходјашт потекло, така барем по редовна процедура мора да те проверат...
А не низ разни дополнителни проверки па и од вицепрезидентот проверки, а бе 300 чуда, самите си отежнаа, а со тоа и нас не држат у неизвесност, барем нека нѐ одбијат ако не планираат да дават.

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Најдобро решение во моментов е прекин на постапката ако постои можност и повторно да си аплицираш ако имаш взходјашт потекло, така барем по редовна процедура мора да те проверат...
А не низ разни дополнителни проверки па и од вицепрезидентот проверки, а бе 300 чуда, самите си отежнаа, а со тоа и нас не држат у неизвесност, барем нека нѐ одбијат ако не планираат да дават.
Pa samite vo MP go pravat zastojot, lani so isti dokumenti sve redea na dopolnitelna a sega so istite dobivaat polozitelno, sega treba site sto se na dopolnitelna povtorno da se razgleduvaat, samite si pravat dupla rabota a posle se zalat nemozat da postignat I nie kutri si cekame I po 5 godini za drzavjanstvo I nisto, prosto receno si igraat igracki so nas, stramota.

Член од
10 април 2018
Мислења
4
Поени од реакции
0
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Ова стои повеќе од 3 месеци,а на интервју бев септември,2016 спо татко со бугарски пасош.Уште многу треба или......

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Pa samite vo MP go pravat zastojot, lani so isti dokumenti sve redea na dopolnitelna a sega so istite dobivaat polozitelno, sega treba site sto se na dopolnitelna povtorno da se razgleduvaat, samite si pravat dupla rabota a posle se zalat nemozat da postignat I nie kutri si cekame I po 5 godini za drzavjanstvo I nisto, prosto receno si igraat igracki so nas, stramota.
Лани и јас бев на положително околу 3,5 месеци(од март до јуни), па ме ставија на проверка от вицепрезидентот некаде почетокот на јуни 2017та па еве ниту п од проверка, а со документи од брат плус лична карта од прадедо.
Така да не значи ако се на положително и дека на сите ќе им потпишат, се е излишно додека не им се смени статусот во преписката е вклучена во указ, за жал таква е реалноста.

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Ова стои повеќе од 3 месеци,а на интервју бев септември,2016 спо татко со бугарски пасош.Уште многу треба или......
Не ке се смени кај и да е 3-4 месеци мене на средина на трет месец ми излезе државјанството...[DOUBLEPOST=1523377137][/DOUBLEPOST]Дали некој знае од кога ке го подигнам државјанството од амбасадата во Битола дали може одма да одам во Бугарија да се сликам за пасош и лична карта или има процедура за тоа што сега во петок ми закажаа во амбасада да го земам државјанството па ако има некој искуство нека сподели мислење??? Благодарамм!

Член од
20 март 2018
Мислења
19
Поени од реакции
11
Не ке се смени кај и да е 3-4 месеци мене на средина на трет месец ми излезе државјанството...[DOUBLEPOST=1523377137][/DOUBLEPOST]Дали некој знае од кога ке го подигнам државјанството од амбасадата во Битола дали може одма да одам во Бугарија да се сликам за пасош и лична карта или има процедура за тоа што сега во петок ми закажаа во амбасада да го земам државјанството па ако има некој искуство нека сподели мислење??? Благодарамм!

Koja godina bese na intervju i koe brojce bese drugar ako ne tajna...

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Nikoj ne znae, no sigurno naskoro ke ti go potpisat I ke si go zemis drzavjanstvoto, za eden potpis so meseci da se cekalo I toa so tatko drzavjanin ,ocigledno Jotova se skina od rabota hahahaaaaaa

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom