Можеш да добиеш, но процедурата трае од 1 до 2 години (ако си над 14г). Потребната документација е:Добро да прашам ако еден од родителите поседува Бугарска лична карта,пасош и државјанство дали доколку би аплицирал би можел за побрзо време да добијам и јас и што документи ми требат фала
При првото одење во ДАБЧ се носат и дополнителните документи, легализирани и заверени на нотар во Бугарија.skroz prviot pat koga se ide vo agencijata,togas samo izjava se podnesuva ili togas treba dopolnitelnite dokumenti da se podnesat?
Чекај чекај. Ем преведени, ем легализирани, ем заверени на нотар????При првото одење во ДАБЧ се носат и дополнителните документи, легализирани и заверени на нотар во Бугарија.
Jas vo ponedelnikot dvapati zvonev i odma mi krenaa nemase nikakov problem.до пред 1 недела викаше: не може да се воспостави контакт.
После тоа исклучуваше, а овие 2-3 дена ѕвонеше, но не креваа. Одвај денес ги добив, Бројот е 100% тој, не го менуваат, амбасада е.
i lekarsko i neosuduvanost se nosi skroz prviot pat vo DABC?При првото одење во ДАБЧ се носат и дополнителните документи, легализирани и заверени на нотар во Бугарија.
luge samo kopii se zaveruvaatЧекај чекај. Ем преведени, ем легализирани, ем заверени на нотар????
Па затоа се изненадив. Јас пред некој ден се јавив во ДАБЧ. Ми рекоа преведени и легализирани. И ништо повеќе од тоа. Заверување кај нотар на преведен и легализиран документ е нелогично.luge samo kopii se zaveruvaat
Погрешно пишав, изводите се легализираат и преведуваат ( оригинал ), а доколку се има книшка или сведителство, заверка на копијата на нотар..... дечко ми не сакаше оригиналот да го остави....... инаку доколку се предаде оригиналот мислам дека во тој случај заверка не е потребна.Па затоа се изненадив. Јас пред некој ден се јавив во ДАБЧ. Ми рекоа преведени и легализирани. И ништо повеќе од тоа. Заверување кај нотар на преведен и легализиран документ е нелогично.
Заверувањето на нотар е логично само ако поднесуваш копии од македонски документи, тогаш ги заверуваш, но на македонски нотар, и тоа пред преводот и легализацијата.
Јас ги однесов при првото одење, но ги предадов на посредникот.....дали ги поднесов и тие во ДАБЧ стварно не ми текнува.......нека ти кажа некој што знае поточно.i lekarsko i neosuduvanost se nosi skroz prviot pat vo DABC?
Мора да е преведен документот пред да ти го легализираат.Dokumentot koga go nodis vo ambasada na legalizacija, treba da se nosat na prevod i oni? Ili samo se fotokopiraat?