Со какви документи си?Bev na intervju 26.oktbori 2016. Smeni mi se status na finalna obrada na 25.novembri 2017. Eve 2 mesca sam na finalna. Da li neko znaje da mi kaze jos kolko ce traje procedurata?
Со какви документи си?Bev na intervju 26.oktbori 2016. Smeni mi se status na finalna obrada na 25.novembri 2017. Eve 2 mesca sam na finalna. Da li neko znaje da mi kaze jos kolko ce traje procedurata?
Не би требало да имаш никаков проблем штом татко ти има државјанство.Исто така можно е веќе да ти е одобрено државјанството само да не е направен апдејт на страната на Министерството.Basta mi ima bugarsko gradzanstvo
Со какви документи си?Здраво на сите
Дали може некој да ми помогне или да ми даде некоја информација во врска со БГ пасош. Следам на justice.gov и пиши дека документите се дадени на дополнителна проверка, вака стои веќе 1год. Дали некој бил во иста ситуација и од прилика што да очекувам?
Однапред благодарам.
Поздрав
И за тебе исто прашање,со какви документи си?Здраво на сите,
Имав интервју во Скопје во јуни 2017... Според бројот и пин кодот ми излегува, Образувана Преписка N: xxxx/ 2017/ 07.11. 2017. Колку време треба отприлика да се смени во друг статус? Дали следува задолжителна и финална, ако оди како што треба?
I jas imam takov problem so krstenica napisana na bugarski ali ima naslov Pravoslavna crkva na Makedonija (izdadena e 1948) Ne vazat ovie a ?
Преку бугарка можеш да очекуваш државјанство за едно 6-7 години и тоа ако живееш во БГ. Имам другарка која 7 години е мажена во БГ, работи, има две деца и се уште чека државјанство преку НАТУРАЛИЗАЦИЈАНишто останува да чекаме и да се надеваме ние со потврдите и со братучедите дека ќе се
смени нешто до дека дојдеме на ред. Инаку ме интересира дали ако се ожениш со бугарка па доколку поднесеш ќе можеш полесно да дојдеш до државјанство, оти едни едно кажуваат, други друго.
[DOUBLEPOST=1517002998][/DOUBLEPOST]Со документ од здружениеЗдраво на сите
Дали може некој да ми помогне или да ми даде некоја информација во врска со БГ пасош. Следам на justice.gov и пиши дека документите се дадени на дополнителна проверка, вака стои веќе 1год. Дали некој бил во иста ситуација и од прилика што да очекувам?
Однапред благодарам.
Поздрав
Кога беше на интервју и каде?[DOUBLEPOST=1517002998][/DOUBLEPOST]Со документ од здружение
налутис е бате ама БОЛЕН СИ СТВАРНО земи си таблети барај помош,,ГОСПОД НЕКА ТИ ПОМОГНЕ,,,ти договоров помегу БГ и МКД го сонуваш,,се вика опсесија,преку глава ми е да те слушам за тој договор,,за некое време ке читаш овде како луге земаат ПС. само со потврди,па ке те прашам тогаш,,договоре договоросан...пиши што ПОЖЕЛААШ ВИСТИНАТА ке владееее не ти реприцирам,едноставно нели невреди[DOUBLEPOST=1517009561][/DOUBLEPOST]Држ те го сега со договорот
Одете прашајте што се случува
АБЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ШТО СТЕ ЗАПНАЛЕ КАЈ ЛАЗЕТА ОДЕТЕ КУДЕ ПЕТРЕ ТОЈ ПАРИ НЕ БАРА ЗА ПОТВРДИТЕ,АМАН БЕ ЛУГЕЕте точно што кажував и јас, кога куп орангутани на форумов ме нападнаа.
Важно Лазета си се напуни пари со потврдите, ај на здравје на сите нас.
уналутис е бате ама БОЛЕН СИ СТВАРНО земи си таблети барај помош,,ГОСПОД НЕКА ТИ ПОМОГНЕ,,,ти договоров помегу БГ и МКД го сонуваш,,се вика опсесија,преку глава ми е да те слушам за тој договор,,за некое време ке читаш овде како луге земаат ПС. само со потврди,па ке те прашам тогаш,,договоре договоросан...пиши што ПОЖЕЛААШ ВИСТИНАТА ке владееее не ти реприцирам,едноставно нели невреди[DOUBLEPOST=1517009561][/DOUBLEPOST]
АБЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ ШТО СТЕ ЗАПНАЛЕ КАЈ ЛАЗЕТА ОДЕТЕ КУДЕ ПЕТРЕ ТОЈ ПАРИ НЕ БАРА ЗА ПОТВРДИТЕ,АМАН БЕ ЛУГЕ