Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Во април сите ги вратија на дополнителна шо немаа однесено оригинал документи, така да нема врска тоа што дедо ти бил државјанин на Бугарија, поентата беше дека треба да се однесат оригинал документи, а не само од кај нотар
Муабетот е шо дедо ми Е државјанин на Бугарија, уште од многуу одамна пред да влезат во ЕУ и они тоа можат да го проверат во делот од секунда, пошо фала богу во дигитална доба живееме, ама ако сакаш да наоѓаш игла во сено, ќе најдеш. Јас секако не можев да им ги дадам оригиналниот пасош и лична карта пошо се ВАЖЕЧКИ документи алелуја. А и они не ги сакаа тогаш кога ги носев. Али ајде баравме минати пасоши и лични карти. Тоа е, кај шо има сила правдина нема.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
ММЕ на З.З и на неговиот договор за добрососедство

......a и да не заборам........и на тие што го подржаваат
Јас ќе те пријавам ако продолжиш да вреѓаш[DOUBLEPOST=1517054629][/DOUBLEPOST]
А го најде линкот на тепаниот посредник во софија?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Јас ќе те пријавам ако продолжиш да вреѓаш[DOUBLEPOST=1517054629][/DOUBLEPOST]
А го најде линкот на тепаниот посредник во софија?
Hahaha znaci ti si prikrien Zajacar, eve prijavime I mene, da mu ebam mater na Zajko Kokorajko :kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc:

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
Јас читам и неможам да ве разберам какви лиѓе сте па каде бевте вие минатата година и овој период имаше проблеми со гражданството ви е само трескате глупости лани ова време имаше ли маќедонија влада или Бугарија ако ви е досадно барем немојте глупости да пишете добрососедство договори се некој глупости трескате .........

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Јас читам и неможам да ве разберам какви лиѓе сте па каде бевте вие минатата година и овој период имаше проблеми со гражданството ви е само трескате глупости лани ова време имаше ли маќедонија влада или Бугарија ако ви е досадно барем немојте глупости да пишете добрососедство договори се некој глупости трескате .........

Верувај што сакаш не ти кладоа нож[DOUBLEPOST=1517055806][/DOUBLEPOST]
Hahaha znaci ti si prikrien Zajacar, eve prijavime I mene, da mu ebam mater na Zajko Kokorajko :kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc::kuracc:
Абе шо ве тркалам двајцата

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Верувај што сакаш не ти кладоа нож[DOUBLEPOST=1517055806][/DOUBLEPOST]
Абе шо ве тркалам двајцата
Уште прв пaт кoгa пишa,првиoт твoј пoст знaев декa си сo цел дa гo сaбoтирaш фoрумoв,декa фaќaш сеир и си игрaш тaшaк сo членoвите.Немa дa ти реплицирaм пoнaтaму те стaвaм нa игнoр

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Муабетот е шо дедо ми Е државјанин на Бугарија, уште од многуу одамна пред да влезат во ЕУ и они тоа можат да го проверат во делот од секунда, пошо фала богу во дигитална доба живееме, ама ако сакаш да наоѓаш игла во сено, ќе најдеш. Јас секако не можев да им ги дадам оригиналниот пасош и лична карта пошо се ВАЖЕЧКИ документи алелуја. А и они не ги сакаа тогаш кога ги носев. Али ајде баравме минати пасоши и лични карти. Тоа е, кај шо има сила правдина нема.
Зошто не однесиш Удостоверение за родствени врзки на дедо ти од општината каде што се има регистрирано(лично мора тој да отиде или со полномошно од него можеш да извадиш ти).Таму пишува информации за сопруга како и за синови и ќерки(име презиме и кога се родени/починати).
Претпоставувам дека во Министерството веќе си предал изводи од дедо ти,од мајка ти/татко ти(преведени и легализирани)така да нема потреба повторно да носиш само Удостоверението.

Член од
28 јули 2015
Мислења
107
Поени од реакции
107

Problemite so davanjeto na blgarsko grazgjanstvo pocnaa od dekemvri 2016,ke ti kazam i potocno od 11 12 2016 god,koga na site im bese jasno deka ke ima promena na vlasta i deka novata vlast e volna da pristapi kon realiziranje na odnapred dobro podgotvena agenda.....ako dobro se razbiras vo politika treba da znajs deka vo politikata nema slucajnosti i deka sve sto se slucuvat e so godini dobro isplanirano.......scenata se postavi glavniot akter se izbra a nie ke bideme samo zaebanite statisti i eve kako sto gledas veke na golemo se sproveduva scenarieto,nisto ne e slucajnost.......mozam i da ti kazam sto e i celta na seto toa,sto dobivat Zaev a sto dobivet blgarite so toa,samo sega i ovde ne e ni vreme ni mesto za toa
P.S
.....od dobronameren Rodoljub

Член од
9 јануари 2015
Мислења
173
Поени од реакции
131
Здраво на сите !
Ако можете да ми кажете која фаза следува после
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Потекло од татко ми , xxx/2016 аплицирано. Овој статус ми е веќе 10 месеци и сеуште не е променет. Ви благодарам.
Posle sleduva ovoj status :
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

I jas sum 9 meseci so status :По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство
So poteklo od tatko mi.
Na intervju bev 16.08.2016 vo bugarskata ambasada vo Skopje.

Broj:
20***/2016

Neznam zosto tolku se ceka na finalna koga imame poteklo od tatko. :([DOUBLEPOST=1517065008][/DOUBLEPOST]
Bev na intervju 26.oktbori 2016. Smeni mi se status na finalna obrada na 25.novembri 2017. Eve 2 mesca sam na finalna. Da li neko znaje da mi kaze jos kolko ce traje procedurata?
Posle sleduva ovoj status :
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

I jas sum 9 meseci so status :По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство
So poteklo od tatko mi.
Na intervju bev 16.08.2016 vo bugarskata ambasada vo Skopje.

Broj:
20***/2016

Neznam zosto tolku se ceka na finalna koga imame poteklo od tatko.:(

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Другaр пoштo темaвa се претвoри вo лoв нa пoсредници зoштo ти и другите штo ве измaмиле пoсредници,штo ви гaрaнтирaле декa ке ви извaдaт држaвјaнствa не ги oбјaвите пo име и oд кoј грaд се тие пoсредници зa дa зaврши oвaa рaшoмoнијaдa,a вoеднo и други штo сaкaaт дa пoчнaт прoцедурa дa не ги измaмaт
Drugar nas nikoj ne ne e izmamil nia samo kazuvame ja vistinata deka BG ne dava drzavjanstva so bratucedi tetka vujko cici brat i potvrdi a posrednicite da ne se nervirat sto i propaga biznisot

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Уште прв пaт кoгa пишa,првиoт твoј пoст знaев декa си сo цел дa гo сaбoтирaш фoрумoв,декa фaќaш сеир и си игрaш тaшaк сo членoвите.Немa дa ти реплицирaм пoнaтaму те стaвaм нa игнoр
Добре
И видовит си, и мисли читаш...
По се изгледа само аргументи немаш

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom