Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2015
Мислења
107
Поени од реакции
107
Доста со самозалажување и избрзано обвинување на други, само за да си направите полесно на душата. Лазе не можеше да знае шо ќе се случи. Лазе не е некој на кого му даваат отчет и му гарантираат за сѐ што ќе наумат да направат во иднина. Него не му гарантираат, ниту тој може нас да ни гарантира.
Tocno,ako do pred 2 godini nemozese Laze da naseti sto ke se desi sega sigurno naslutil i znajt sto se desavat i treba da bidit coek i posteno da si im kazit na novite aplikanti deka potvrdite ne vazet a ne da prodolzit i da nasednit uste 50 000 drugi......a kako sto gledame to se desavat

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Tocno,ako do pred 2 godini nemozese Laze da naseti sto ke se desi sega sigurno naslutil i znajt sto se desavat i treba da bidit coek i posteno da si im kazit na novite aplikanti deka potvrdite ne vazet a ne da prodolzit i da nasednit uste 50 000 drugi......a kako sto gledame to se desavat
Не знам баш дали е така. И пред 2+ години имаше период кога ништо не се знаеше, па баш истиот Лазо најчесно ме предупредуваше, парафразирам "јас можам сега да ти дадам потврда ако сакаш, ама не знам дали ќе ја прифатат, ако сакаш почекај Х недели/месеци, да видиме што ќе одлучат во Софија". Исто и сега. После толку промени сигурно веќе не може ни да си дозволи да гарантира било што. Ниту дека ќе ги прифаќаат, ниту обратното.

Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
А другиве двајца зашто ги одбиле? Изгледа не биле симпатични. Wake up народе!
Jas neznam od kaj veruvate deka 100% ke zeme pasos ako poteklo ima brat ili sestra. Ako mozese da se zeme taka nemase ambasada da vika donesete star dokument od dedo, pradedo. za tie sto se na dopolinitelna. tuku ke recea donesi pak dokumenti od brat. ako prasate i sea posrednici da ke rece moze so brat...A se znae deka sea strogo terat samo po zakon. I toa e fakt ako na nikoi ne ni odgovara.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Ќе те корегирам, контролата во Дабч беше во 2014 кога се откриени малверзации со уверенијата тогаш ВМРО немаше директор. Вангелов стана директор во 2015.
Да, Росев Иванов поднесе оставка 2013 г. па го назначија Јордан Јанев за в.д. кој го отпуштија во 2014 г. поради непочитување на законот и други работи, па од 2015 г. го поставија Борис.

Член од
7 јануари 2018
Мислења
12
Поени од реакции
18
Значи другар ми има земено 2011 само со нотарска декларација на основа бугарски произход а за другите двајца еднот бил само со потврда а другиот со потврда од клуб и потврда од велико трново со разлика во презиме во потврдата Великов а во други документи Величков.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
A da kazese nekoj kako odi proverkata za konzulski pat ? I kako e mozno razlicni informacii da ima na toa so brojceto i pinot sho ni gi davaat i na toa po konzulski pat ? Namesto lajk ke moze nekoj da objasni za nas neznajkovcite[DOUBLEPOST=1516930552][/DOUBLEPOST]Колку за информација ,(можеби повеќето имате прочитано) во минатите години колку преписки се разгледувани и по колку пати во текот на годината советот за граѓанство има заседавано...
Ubavo vikas deka treba dole da proveruva, ama aj sea kazi mi kako na maz mi koj bese vo sk na intervju mu dale i brojce i pin... a ako ima pin treba gore da proveruva...i koga gi proveruvam i na dvete dava dve razlicni informacii... i ne znam koe e validno
Најпрвен се воведува Молба вх. номер па ПИН и проверуваш..
Резултатот од проверката е например Преписка N XXXX/2017 и после си проверуваш на долното поле каде што пишува по консулски пат и го воведуваш бројот од Преписката N XXXX/2017.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
@fatigoova дојде петок, те чекаме да се јавиш
Не гледам причина, Брунхилда уште во понеделник кажа дека има 30 прекини, тој број се зголеми.
Чекам посредниците да почнат да ве тешат.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Значи кој парламент и кој промени на закони, овие од Министерство за правда работат на случајот 24/7 и нема да има потреба од промени на закон, едноставно знаат дека така не може да има брзи промени за забрзување на процедурата и затоа си направија измени во Уредбата од 1999 г. за спроведување на интервју при поднесување на документите (од 01.07.2018 г.)и сега еве ќе ја зголемуваат и администрацијата за да ги убрзаат работите. Се е оставено на нив и во нивни раце. Тоа е.
1.png
2.png
3.png
4.png
http://www.justice.government.bg/15/ Ако ви се чита еве, го извадив најважното

Член од
28 јули 2015
Мислења
107
Поени од реакции
107
Не знам баш дали е така. И пред 2+ години имаше период кога ништо не се знаеше, па баш истиот Лазо најчесно ме предупредуваше, парафразирам "јас можам сега да ти дадам потврда ако сакаш, ама не знам дали ќе ја прифатат, ако сакаш почекај Х недели/месеци, да видиме што ќе одлучат во Софија". Исто и сега. После толку промени сигурно веќе не може ни да си дозволи да гарантира било што. Ниту дека ќе ги прифаќаат, ниту обратното.
Vo celava situacija Laze ne e do tolku ni nevin ni naiven,samoto to sto celava rabota ja premolcuva i ne reagira,a kako pretsedatel na edno od najgolemite zadgranicni bugarski zdruzenija i to kako imat nacin preku bugarskite mediumi,bugarskoto javno mnenie da izvrsit pritisok vrz aktuelnata bugarska politika po ova prasanje,samiot molk od strana na Laze govorit deka mnogu dobro si znajt sto se desavat samo prasanjeto e od koga toj si znael sto se desavat a si prodolzvel so stampanjeto na potvrdi

Член од
13 јуни 2017
Мислења
10
Поени од реакции
15
Здраво на сите !
Ако можете да ми кажете која фаза следува после
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Потекло од татко ми , xxx/2016 аплицирано. Овој статус ми е веќе 10 месеци и сеуште не е променет. Ви благодарам.

Член од
25 август 2014
Мислења
144
Поени од реакции
225
Јас со дедо државјанин сум, ме ставија на дополнителна, им ги однесов од дедо ми оригинал пасошот и личната карта и пак нови изводи, преведени, легализирани и свеее. Ми ја извадоа душата, 3 години се влечкам нагоре надолу, сама терам се, ако не ми дадат државјанство уште сега, е веќе не знам што да правам. :(

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Јас со дедо државјанин сум, ме ставија на дополнителна, им ги однесов од дедо ми оригинал пасошот и личната карта и пак нови изводи, преведени, легализирани и свеее. Ми ја извадоа душата, 3 години се влечкам нагоре надолу, сама терам се, ако не ми дадат државјанство уште сега, е веќе не знам што да правам. :(
Во април сите ги вратија на дополнителна шо немаа однесено оригинал документи, така да нема врска тоа што дедо ти бил државјанин на Бугарија, поентата беше дека треба да се однесат оригинал документи, а не само од кај нотар

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
jas i uste nekolku na forumov vi kazuvame nekoe vreme unazad deka BG ne dava drzavjanstva so bratucedi tetka vujko cico brat i potvrdi POSREDNICITE ve lazat da vi zimat pari ama veke na site im e jasno Koj e bil vo skoro vreve vo sofija ke vidi deka pred MP nema nikoj da aplicira ZA BG drzavjanstvo toa e zavrsena rabota

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Vo celava situacija Laze ne e do tolku ni nevin ni naiven,samoto to sto celava rabota ja premolcuva i ne reagira,a kako pretsedatel na edno od najgolemite zadgranicni bugarski zdruzenija i to kako imat nacin preku bugarskite mediumi,bugarskoto javno mnenie da izvrsit pritisok vrz aktuelnata bugarska politika po ova prasanje,samiot molk od strana na Laze govorit deka mnogu dobro si znajt sto se desavat samo prasanjeto e od koga toj si znael sto se desavat a si prodolzvel so stampanjeto na potvrdi
Не сакам воопшто да го бранам Лазар, ама кога беше заедничката седница помеѓу бугарската и македонската влада во Струмица, само тој излезе и даде изјави пред два-три бугарски медиуми за проблемите околу државјанствата, а неколку други бг медиуми ги преобјавија интервјуата. Ништо не смена ама барем излезе и кажа нешто во јавност за разлика од П. Колев кој не ни гукна нешто, се криеше цело време.
Од тогаш е штама, никој нема излезено во јавност да каже нешто или така им одговара.

Член од
26 јануари 2018
Мислења
19
Поени од реакции
19
Bev na intervju 26.oktbori 2016. Smeni mi se status na finalna obrada na 25.novembri 2017. Eve 2 mesca sam na finalna. Da li neko znaje da mi kaze jos kolko ce traje procedurata?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom