Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Еј луѓе oсвестете се веќе еднaш.Акo решиле дa не дaвaaт пoвеќе држaвјaнствa,aкo е тoa вистинa штo се збoри не oд Великo Трнoвo,aмa oд Цaр Бoрис дoкумент дa имaш немa дa ти дaдaт.Сaмo преку рoдители ке земaaт aкo е тoa вистинa.Дoстa веќе кaкo не рaзбирaте декa или ке дaвaaт или немa, никaкви дoкументи зa вoјници немa дa есaпaт.Ке бaрaaт влaкнo вo јaјце сите дoкументи ке ни ги зaнемaрaт.Генерaлнo гледaјте нa рaбoтите

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
  • Ми се допаѓа
Reactions: E2E

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Знам како стојат работите, имам споделено. Се прекратуваат преписки нонстоп, и како што кажав критичната бројка допрва следи. Ама тоа е повеќе од корист за тие што допрва треба да поддаваат документи и да не се залетуваат, ама веќе многу се информирани и не од мене, а од конкретни случаи кои се многу.
Ти си поажурна гледам, ти го оставам тој дел со статистиката на прекратени, само без фолозофирање ;)
Законот е ист низ годините, политика е во прашање и тоа веќе го знаеме. Не за џабе бројките што ги постираше за дадени државјанства се најмали минатата година, откако сегашниот опозиционен Вицепрезидент е на функција.

Ех...

Не знам за Вас, ама без разлика што и како - планирам да го продолжам целиот процес со документите што ги имам - потврда од БККС + прв братучед (сите од Источна Македонија, на граница со Бугарија). И истите повторно ќе ги доставам до МП на денот на интервјуто. И да е сето ова лотарија, 400-500 евра додека трае цела процедура што им се плаќаат на посредниците однапред ги сметам за подеднакво изгубени/инвестиција, така да...се надевам дека ќе претежне инвестицијата.

Договорот со Бугарија што го спомна Јотова, според логиката треба да го зголеми бројот на баратели пошо сме нели "пријатели" сега па пријателски ќе си ги помагаме народите. Ама па, политичарите се и ќе си останат најголем канализационен објект.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Законот е ист низ годините, политика е во прашање и тоа веќе го знаеме. Не за џабе бројките што ги постираше за дадени државјанства се најмали минатата година, откако сегашниот опозиционен Вицепрезидент е на функција.

Ех...

Не знам за Вас, ама без разлика што и како - планирам да го продолжам целиот процес со документите што ги имам - потврда од БККС + прв братучед (сите од Источна Македонија, на граница со Бугарија). И истите повторно ќе ги доставам до МП на денот на интервјуто. И да е сето ова лотарија, 400-500 евра додека трае цела процедура што им се плаќаат на посредниците однапред ги сметам за подеднакво изгубени/инвестиција, така да...се надевам дека ќе претежне инвестицијата.

Договорот со Бугарија што го спомна Јотова, според логиката треба да го зголеми бројот на баратели пошо сме нели "пријатели" сега па пријателски ќе си ги помагаме народите. Ама па, политичарите се и ќе си останат најголем канализационен објект.
Држ те го сега со договорот
Одете прашајте што се случува

Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Законот е ист со години

Единствена разлика е сега што бараат т.н дополнителни документи, според нивната логика

Се‘ е политика

Не гледам да е нешто друго. Многу нагаѓаат на форумов а во суштина ова е слично на лотарија. Повеќе луѓе со ист документ кои аплицирале, на крај имаат различен исход: некој добил, некој не.

Веројатно сите тука добро го познаваме законот после 100 саати истражувања и замарање.
Плус, од април лани го убација правилото од 1999 дека во апликацијата треба да постои физички доказ за потеклото, што во овој случај колку што знам, е некаков документ и сл..

Сума сумарум: Ништо не се сменило во законот + вратено е правилото од 1999 + додајте комисија која разгледува (ако им се погоди денот, даваат гражданства) + кандидатот каков е и дали се покажал добро + дали денот е сончев или облачен + (некои други непознати фактори)

Вака најлогично ми изглеа да е моменталната ситуација...

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
DA SE POTSETETEME MALKU. forumot go citat i luge sto ne se clenovi vo nego i na site veke im ejasno deka na forumot ima mnogu posrednici koi sirat lazna propaganda za bugarsko drzavjanstvo navodno deka BG izdava drzavjanstva vrz osnova na bratucedi tetki vujko cicko i potvrdi zatoa apel do site sto ne se posrednici pisuvajte na forumot vrz koi osnovi BG izdava drzavjanstva

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
se javiv vo bg.ambasada vo sk i mi rekoa voenata kniska(originalot)da ja odnesam vo MP vo Sofija i deka samo kniskata da ja prilozam bez izvodi zatoa sto proishodo sum go dobil vrz osnova na nea sega samo ja baraat kniskata.Sam si ja brkam rabotata i prv pat treba da odam vo bg.ne slusam posrednici zatoa sto se e prevara stom stanuva zbor za pari.Poz

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Здраво на сите. Едно прашање до колегите пд форумот на коишто се сеуште на задолжителна или финална. Бев на интервју на 12.12.2017, и ми сега ми ја дава следнава порака: Образувана преписка N:14ххх/2017/12.12.2017 г.

Дали некој знае одприлика после коллу време се менува во Задолжителна?

Член од
17 октомври 2017
Мислења
40
Поени од реакции
37
Kako mozam da proveram po konzulski pat ? Jas bev na intervju Bitola . Pogore toa sho e so molba nomer i pin gi proveruvam gledam do kaj e procedurata . Ama sakam da znam kako e i na ova dolu da proveruvam po konzulski pat. Pozz i izvinete za mojata neinformiranost

Attachments

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Kako mozam da proveram po konzulski pat ? Jas bev na intervju Bitola . Pogore toa sho e so molba nomer i pin gi proveruvam gledam do kaj e procedurata . Ama sakam da znam kako e i na ova dolu da proveruvam po konzulski pat. Pozz i izvinete za mojata neinformiranost
Ti treba da proveruvas kaj sto e za po konzulski pat stom si podnesol vo Bitola, nemoj gore toa e za tie sto podnesvat vo Sofija

Член од
7 октомври 2010
Мислења
42
Поени од реакции
37
Ti treba da proveruvas kaj sto e za po konzulski pat stom si podnesol vo Bitola, nemoj gore toa e za tie sto podnesvat vo Sofija
Ubavo vikas deka treba dole da proveruva, ama aj sea kazi mi kako na maz mi koj bese vo sk na intervju mu dale i brojce i pin... a ako ima pin treba gore da proveruva...i koga gi proveruvam i na dvete dava dve razlicni informacii... i ne znam koe e validno

Член од
17 октомври 2017
Мислења
40
Поени од реакции
37
Ubavo vikas deka treba dole da proveruva, ama aj sea kazi mi kako na maz mi koj bese vo sk na intervju mu dale i brojce i pin... a ako ima pin treba gore da proveruva...i koga gi proveruvam i na dvete dava dve razlicni informacii... i ne znam koe e validno
A da kazese nekoj kako odi proverkata za konzulski pat ? I kako e mozno razlicni informacii da ima na toa so brojceto i pinot sho ni gi davaat i na toa po konzulski pat ? Namesto lajk ke moze nekoj da objasni za nas neznajkovcite[DOUBLEPOST=1516930552][/DOUBLEPOST]Колку за информација ,(можеби повеќето имате прочитано) во минатите години колку преписки се разгледувани и по колку пати во текот на годината советот за граѓанство има заседавано...

Attachments

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom