Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Бугарската влада најавува добивање на бугарско државјанство за 6 месеци
Бугарскиот заменик премиер Валери Симеонов за време на тркалезната маса на тема „Демо
POGLED.MK
https://youtu.be/0uNebr_O2g4
Макар што ова е старо, и ефектот е познат...

Тоа може да значи дека ќе важи за:
1. Од родител на дете
2. Подносители за лица сосклучување брак
3. Лицата кои ги исполниле условите за добивање преку натурализација
4. Лицата со цврст доказ
Во глобала позитивна вест

секогаш постои НО,

Лесно ќе се одбиваат
1. Лицата без доказ
2. Лицата само со потврди
3. Лицата со индиректна врска
4. Лицата со неуредни документи
5. Лицата со нејасни врски

Мое мислење, ШПЕКУЛАЦИЈА, ќе остане исто се додека не се пројави некаков интерес да Бугарија го олесни принципот на добивање државјанство, кој за сега е скоро невозможно. Евентуално, доколку стапи во сила планот за субвенционирано населување на Бугарија, (на кој лично се надевам), процедурата би била побрза и од 6 месеци. Но засега ваквите изјави се сведуваат на ниво на шпекулација и сензационализам.

Последно уредено:
Член од
25 декември 2017
Мислења
3
Поени од реакции
0
@цандора
До пред 1 месец страната на ДАБЧ имаше некаков технички проблем и дали во тој период давале на страната да се закажуваат термини,искрено не знам.Дали овој месец од кога ги решија техничките проблеми,даваат од време на време да се закажи термин и за ова неможам да тврдам со сигурност.
Моето искуство е од Март месец оваа година кога успеав да начекам термин и да закажам за Април.
....fala ti ;)

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва да б'дат представени документ за самоличност и удостоверение за раждане, в които фамилното Ви име да с'впада

POSREDNIKOT VELI DEKA TREBA USE EDNAS IZVODI I KOPIJA OD LICNA KARTA BIDEJKI BILE DVE MINISTERSTVA A NE DEKA BILO PROBLEM EDNA BUKVA VO PREZIMETO I STATUSOT NE BIL ZA TOA BIDEJKI VO IZVODITE SE GLEDALO POVRZANOST KOJ NA KOJ E SIN/ KERKA/ TETKA I TN. ISKUSTVO?
Zemi nosi so vreme zosto rokot e kratok. Mislam deka e mesec dena ako ne se lazam.[DOUBLEPOST=1514315224][/DOUBLEPOST]
Zemi nosi so vreme zosto rokot e kratok. Mislam deka e mesec dena ako ne se lazam.
I nema vrska sto ti e pominat rokot. Gledaj sto pobrzo da odneses i fino lepo ke gi zamolis,ke imas fin odnos so niv,malku nasmevka i toa e jkucot za uspeh :)

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
Zemi nosi so vreme zosto rokot e kratok. Mislam deka e mesec dena ako ne se lazam.[DOUBLEPOST=1514315224][/DOUBLEPOST]
I nema vrska sto ti e pominat rokot. Gledaj sto pobrzo da odneses i fino lepo ke gi zamolis,ke imas fin odnos so niv,malku nasmevka i toa e jkucot za uspeh :)
izvadeno e se trebase do petok 22.12 ama fati vikend pa spoeni praznici. Pa ke nosime vo cetvrtok (prv raboten den) a za mene nema lek :D jas sum veke na dopolnitelna so poteklo preku vujko. Nemam detalni podatoci za da izvadam potvrda za pradedo mi od voeniot arhiv pa mi ostanuva da probam da odnesam potvrda od klubot vo strumica iako ne vrsi rabota kolku da ne sam bez nisto :(

Член од
13 август 2017
Мислења
22
Поени од реакции
11
Da prasam nesto ako me stavat na dopolnitelna dali ke moze da im dadam kopija od pasos od moj cicko toes so isto prezime sme kobajagi sme brakja

Stolee

INFINITY TEAM SatelItIN
Член од
3 април 2017
Мислења
265
Поени од реакции
319
Da prasam nesto ako me stavat na dopolnitelna dali ke moze da im dadam kopija od pasos od moj cicko toes so isto prezime sme kobajagi sme brakja
На изводите нема да пише дека тој ти е брат

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Член од
13 август 2017
Мислења
22
Поени од реакции
11
Dobro eve kako so gledam so ovie potvrdite od dabc site gi vrakjat taka da so dopolnitelni dokumenti se nosat

Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
мој пријател сака да почне процедура за БГ пасош преку амбасада. Која е процедурата од почеток до крај. Јас сум од 2013 во Софија и тогаш немаше закажување за происход. Сега како е

Член од
13 август 2017
Мислења
22
Поени од реакции
11
мој пријател сака да почне процедура за БГ пасош преку амбасада. Која е процедурата од почеток до крај. Јас сум од 2013 во Софија и тогаш немаше закажување за происход. Сега како е
Najubavo da ne podnesuva ce mu pomine mladosta cekajci za toa vreme neka fane nekoja salam rabota

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
ДЕЧКИ ШАЛА НАСТРАНА ми треба информација,,имало некое апсења на посредници во БГ.ванчо от охрид бил НАВОДНО меќу нив,инаку одев преку него број немам бидејки ми се расипа мобилнио па се ми отиде тајтуна,,,ДАЛИ Е ОВА ТОЧНО или се моабети посело?!?!?!??!!фала,,поздрав

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Не биди смешна, гледаш и сама колку многу луѓе од МП и Президенството се вклучени во целиов процес кај ти е сметката на сите да им платиш за да поминеш, не е ова еден човек па да го искешираш. И во ДАБЧ не е баш така како што си мислат некои, ама едно е да скратиш време на чекање за удостоверение со некој врски да речиме, а сосема друго е Советот и Комисијата за државјанство, таму се гласа двотретински како прво и основно итн.
Ti ne bidi smesna, ocigledno si posrednik, ubavo tuka nekoi clenovi predupreduvaa deka SE KE SE ZAKOCI i taka bidna!!!!
Kakov sovet kakvi bakraci, ne tupi bez vrska,,, koga sakaa da davaat davaa samo ako na livce napises jas sum bugarin, sega so milion dokumenti ne davaat, sem neli ako si vo onie malku sto mora da ti dadat kako tatko bugarin da imas i sreklii po slucaen izbor i se razbira AKO IMAS VRSKI !!!!!
Tvojot cenet sovet pred 2 meseci mu dade pasos na osuden kriminalec os Skopje, a pred 1 mesec na covek samo so potvrda, haha
sovet?!?!?kakov sovet ma, ne tresi ! Ako ne resat politicki davaat ba site, ke tupat i ke odbivaat i vlakno vo se ke najdat.
Pa neli nivnata istorija vika deka SME EDEN NAROD, pa po mesto na raganje i ime i prezime i vera odma znaat sto si!
Najubavo vika Candy, zivej tamu kako nea i ostvari pravo, ili mazi/zeni se za nekoh os EU cekaj 5 godini i dobij

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Новини от Варна, региона и света
Илијана јотова: Трјабва да се ускори процедурата за придобиване на б'лгарско гражданство
Четв'рт'к, 21 Декември 2017 10:33
Източник: bTVnews
(8)
(7)

Трјабва да има промјана поне в три закона, за да се ускори получаването на б'лгарско гражданство. Сега се чака по две години и половина-три, каза вицепрезидент'т Илијана јотова. По думите ј това са законите за б'лгарското гражданство, за б'лгарите в чужбина и за чужденците в Б'лгарија. Тја објасни и един парадокс. В приетија през 2000 г. Закон за б'лгарите в чужбина има текст, че трјабва да се с'здаде Национален с'вет, но так'в нјама. В с'штото време не е казано, че трјабва да има Агенција за б'лгарите в чужбина, но такава е с'здадена.

Според неја с промените в законите ште се постигне опростјаване на процедурите и с'краштаване на сроковете за получаване на б'лгарско гражданство. јотова објасни, че има и корупционни практики в тази сфера и нјакои са изв'н Б'лгарија, например в дружествата, които издават удостоверенијата.

Вицепрезидент'т коментира и актуални политически в'проси. Според неја се води кампанија срешту президента Румен Радев. Не виждам между двете четенија в парламента на антикорупционнија закон да се получи големја дискусија, каза јотова по повод намерението на Радев да наложи вето след приемането на закона. Вицепрезидент'т смјата, че в него не се дава гаранции на хората, които ште подават сигнали срешту корупција. Но нека изчакаме аргументите на президента, добави јотова.

Дано проблема с лекарствата не се замете под килима, п'к беше нејнија коментар по повод решението на парламент да падне мораториума в'рху иновативните медикаменти. Кој има интерес да нјама иновативни лекарства, попита вицепрезидент'т.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom