Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2017
Мислења
6
Поени од реакции
14
Kakov ti bil statusot pred da te stavat na dopolnitelna i kako ti kazaa da dojdes od ponedelnik ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Статусот пред да ми се промени во дополнителна ми беше во задолжително разгледување од страна на Советот за гражданство.
Инаку да, кога се јавив вчера во конзулатот ми одговорија, дојдете од понеделник ќе видиме што е работата...

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
"Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија"

Posle 5 godini golgota, konecno ubavi vesti.... Procedurata ja zapocnav 2013, za konecno da me ogree sonce.... intervju okt 2016 vo Sofija, br 140**/2015, so dokumenti od ucenicka kniska od baba mi kade ne bese naglaseno narodnost.... inaku na soprugot deneska isto mu se smeni vo : Dopolnitelna proverka so Prv bratuced na tatko.... I dvajcata so dokumenti od Strumica
dali ti bese vo protokolot od 2ri oktomvri i dali odnese dopolnitelni dokumenti?
jas bev na intervju fevruari 2016 so vencanica od baba i dedo, sum na toj famozen protokol od 2ri oktomvri i seuste mi stoi `dopolnitelna` so zapirka
jas sum 8***/2015

Член од
14 мај 2016
Мислења
36
Поени од реакции
43
Dali nekoj nosel izvodi vo ministerstvo- megjunaroden format (na poveke jazici pisuva vo nego)? zatoa sto nema potreba od prevod..

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Dali nekoj nosel izvodi vo ministerstvo- megjunaroden format (na poveke jazici pisuva vo nego)? zatoa sto nema potreba od prevod..
ne bidi i _ _ _t :)
Spored ustavot vo drzavata ima eden i edinstven jazik toj e BUGARSKI.
I taka spored zakonot sekoj dokument koj e na razlicen jazik treba da bide preveden i legaliziran pred da bide podnesen.
Posle candy vrega... bozem jas sum vi kriva sto ste pravno nepismeni

Член од
14 мај 2016
Мислења
36
Поени од реакции
43
ne bidi i _ _ _t :)
Spored ustavot vo drzavata ima eden i edinstven jazik toj e BUGARSKI.
I taka spored zakonot sekoj dokument koj e na razlicen jazik treba da bide preveden i legaliziran pred da bide podnesen.
Posle candy vrega... bozem jas sum vi kriva sto ste pravno nepismeni
Glupa si ili stradas od sizofrenija, paranoja i opsesivno-kompulsivno narusuvanje?? Jas mislam deka si tesko poremetena, zal mi e za tebe a i na site clenovi sigurno im e sto mora da gi citaat tvoive bolni ispadi na forumov.
Inaku glupaco vo zemjite kade sto sum ziveel vo stranstvo sum dobival viza so megjunaroden izvod - pravno e vozmozno. Ajde sega edna tabletka napij se za dobra nok i pravo v krevet

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Glupa si ili stradas od sizofrenija, paranoja i opsesivno-kompulsivno narusuvanje?? Jas mislam deka si tesko poremetena, zal mi e za tebe a i na site clenovi sigurno im e sto mora da gi citaat tvoive bolni ispadi na forumov.
Inaku glupaco vo zemjite kade sto sum ziveel vo stranstvo sum dobival viza so megjunaroden izvod - pravno e vozmozno. Ajde sega edna tabletka napij se za dobra nok i pravo v krevet
Prostak elementaren ednokletocen! Priznaen e vo zemji kade jazikot e priznat za oficijalen. Odi meti ulici i cisti klozeti vo germanija te
molam. Odi ribaj samo za toa si sposoben, konj.
Cibu ulicar[DOUBLEPOST=1512162570][/DOUBLEPOST] EA620476-52CD-4603-B42B-0DEF74462841.jpeg

Член од
14 мај 2016
Мислења
36
Поени од реакции
43
Prostak elementaren ednokletocen! Priznaen e vo zemji kade jazikot e priznat za oficijalen. Odi meti ulici i cisti klozeti vo germanija te
molam. Odi ribaj samo za toa si sposoben, konj.
Cibu ulicar
Offf lele kutricka.. ne placam jas za pasos ko tebe i ne lelekam na temava za klozeti da cistam. Dodeka si tresela gluposti ovde i tracarala vo makedonija, jas 2 fakulteti imam i ne bi te vrabotil ni kako cistacka - i za taa profesija ima poveke kvalifikuvani od tebe

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Offf lele kutricka.. ne placam jas za pasos ko tebe i ne lelekam na temava za klozeti da cistam. Dodeka si tresela gluposti ovde i tracarala vo makedonija, jas 2 fakulteti imam i ne bi te vrabotil ni kako cistacka - i za taa profesija ima poveke kvalifikuvani od tebe
Imas ti 3 fakulteti i magistratura za zatvoranje tegli so kompot i istrenirana psiha za najniska klasa ili treta raka covek (upotreben) niz evropa :)

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
dali ti bese vo protokolot od 2ri oktomvri i dali odnese dopolnitelni dokumenti?
jas bev na intervju fevruari 2016 so vencanica od baba i dedo, sum na toj famozen protokol od 2ri oktomvri i seuste mi stoi `dopolnitelna` so zapirka
jas sum 8***/2015
Ne sum vo toj protokol, deneska mi se smeni statusot.

Член од
14 мај 2016
Мислења
36
Поени од реакции
43
Imas ti 3 fakulteti i magistratura za zatvoranje tegli so kompot i istrenirana psiha za najniska klasa ili treta raka covek (upotreben) niz evropa :)
Tabletite ne deluvaat? :eek: zal mi e sto ne mozes da se sporeduvas so uspesni luge :) teski frustracii imas se gleda, uste ako si grda... :(

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
vo sto ti se smeni statusot denes? Ti potoisaa ukaz ?

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Tabletite ne deluvaat? :eek: zal mi e sto ne mozes da se sporeduvas so uspesni luge :) teski frustracii imas se gleda, uste ako si grda... :(
Ponesen od odrazot vo ogledaloto i slabata intelektualna razvienost ili makata od toa sto si sakas da go reflektiras vrz drug X nepoznat covek. Odi beri jagodi i te molam ne mi repliciraj. Ova ti e posleden pat sto ti obrnuvam
vnimanie! Mnogu si zema za pravo da mislis deka si na nivo da vodis razgovor so mene, diplomiran kamiondzijo. Ajde cibu

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom