Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе кaкви ви се oвие суми вие нa пaри ли спиете? 250 € ми бaрaa зa тaквa лк летoвo.Кoј ве глoби тoлку oгин дa ги изгoри...А и штo ке ви е тaa лк aкo шљaкaте нaгoре пo ЕУ?

Член од
3 јуни 2017
Мислења
63
Поени од реакции
35
Абе кaкви ви се oвие суми вие нa пaри ли спиете? 250 € ми бaрaa зa тaквa лк летoвo.Кoј ве глoби тoлку oгин дa ги изгoри...А и штo ке ви е тaa лк aкo шљaкaте нaгoре пo ЕУ?
Samo kodot95 da mi gozapisat kosta 300-350 i licno sam da odis i plus drugite raboti ali jebigi taa e hehhe

Член од
2 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
45
"Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија"

Posle 5 godini golgota, konecno ubavi vesti.... Procedurata ja zapocnav 2013, za konecno da me ogree sonce.... intervju okt 2016 vo Sofija, br 140**/2015, so dokumenti od ucenicka kniska od baba mi kade ne bese naglaseno narodnost.... inaku na soprugot deneska isto mu se smeni vo : Dopolnitelna proverka so Prv bratuced na tatko.... I dvajcata so dokumenti od Strumica
Koj datum vo oktomvri ti bese intervjito ?

Член од
30 ноември 2017
Мислења
48
Поени од реакции
25
od oktomvri 2016 bev podadov dokumenti,po 4 meseci mi zakazaa intervju bev vo februar 2017,dodeka go proveruvav statusot prepiskata vie vo procedura i brojceto go pisuvase ****/2016,od pred dve
Nedeli mi se smeni ****/2017da neznae nekoj zoshto?blagodaram pozdrav

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
od oktomvri 2016 bev podadov dokumenti,po 4 meseci mi zakazaa intervju bev vo februar 2017,dodeka go proveruvav statusot prepiskata vie vo procedura i brojceto go pisuvase ****/2016,od pred dve
Taka e kaj site,koga odis na intervju ti davaat broj I pin so koj si ja sledis postapkata

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Се работи на нов протокол, изгледа ќе те стават на дополнителна, но оваа информација ти е 50/50, не ја земај здраво за готово

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Се работи на нов протокол, изгледа ќе те стават на дополнителна, но оваа информација ти е 50/50, не ја земај здраво за готово
Se raboti da jas go pravam noviot protokl na celo sum tamu Candy the great :D na site po edna tegla tursija kloca vo gaz i mars doma

Член од
9 март 2012
Мислења
51
Поени од реакции
21
mene ne mi dadoa drugo brojce za da si proveruvam (bev na intervju vo Sofija na 16.11.2017)?? so istoto si proveruvam i mi pisuva Образувана преписка N:13***/2017/16.11.2017 г.

Член од
30 ноември 2017
Мислења
6
Поени од реакции
14
И јас сум ист случај како тебе. Се слушнав со адвокатка од Бугарија, рече дека 95% ги враќаат ан дополнителна без разлика со какви документи, освен оние кои поминуваат со родител. Можеш диркетно да однесеш во правосудие преведени и легализирани изводи(во конзулат да се легализираат) и оригиналните документи по можност, ако не можеш тогаш копии заведени ан нотар со оригиналите на увид.
Адвокатката ме советуваше да не носам ништо, сите шо сме со дедо ќе добиеме 100% не може да не одбијат, само вршат дополнителни проверки. Како и да е, однеси најубаво, за секој случај. Со среќа!
Благодарам на одговорот,
целосно ја имам направено оваа постапка. Легализирани, преведени, оргинални, копии заверени на нотар, но сепак мојот статус се промени во "дополнително разгледување". Од конзулат ми одговорија со: „ДОЈДИ ОД ПОНЕДЕЛНИК!!!“
Така да штом дознаам најточно што треба ве известувам сите...

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Благодарам на одговорот,
целосно ја имам направено оваа постапка. Легализирани, преведени, оргинални, копии заверени на нотар, но сепак мојот статус се промени во "дополнително разгледување". Од конзулат ми одговорија со: „ДОЈДИ ОД ПОНЕДЕЛНИК!!!“
Така да штом дознаам најточно што треба ве известувам сите...
Kakov ti bil statusot pred da te stavat na dopolnitelna i kako ti kazaa da dojdes od ponedelnik ?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
Овој џоко само пари бара
Имам 3 другари до сега имат по 180€
Дадено а енус прв пат документи внесоа пред 2 недели

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
bravo za goko samo napred goko i ne po 150 180 e po 500 600 e za prv pat i posle uste dvatripati po 200 300 ostrizigi i pusti gi neka dremat na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1512156101][/DOUBLEPOST]
Jas pred da pocnam procedurata se javiv na 5-6 mesta site baraa 500-600 evra ama termin za proishod mi vikat duri u 2018 a djoko mi vika za eden mesec plus 200 evra znaci 800 za procedurata za pasosot drugite 800-1000 evra se za promena na vozacka kod 95 psiho test licna karta so postojan prestoj i germanska d-viza na 6 meseca vo kavadarci mu ima izvadeno na 15 soferi do sega i samite oni mi kaza deka ne e laga za toa sum preku nego i seta taa dokumentacija za 6 meseca mu ja izvadil
BRAVO ZA GOKO

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
bravo za goko samo napred goko i ne po 150 180 e po 500 600 e za prv pat i posle uste dvatripati po 200 300 ostrizigi i pusti gi neka dremat na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1512156101][/DOUBLEPOST]
BRAVO ZA GOKO
Radi takvi klosari kako toj djoko prevaranti sto pikaat luge preku red drugite cekaat po godina dena da si ide po red le si zemaat za 30 rabotni dema proishod kako sto si bese pred dve godini ama koga ima ovci ke ima i volna toa e !!!

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom