D
Drexel
Гостин
Шофераши ај гитла на друга тема да расправате, Тука не.
Тој кавадарчанецов, се занесва дека е шофер, не знае ни сам шо е, им продава лични карти за 1200€ , туку, ај ќе ја наредам... инаку немам намера да се расправам декстер, од мене толкуШофераши ај гитла на друга тема да расправате, Тука не.
Ah be selance edno mnogu e loso koga ke gi soblecis opincite so kalta pa ce oblecis cevli i jas ne sum poslrednik tuku mene cela procedura mi ja tera djoko od Strumica javise i pitaj i ne e 1200evra tuku 1800 evraMore bric eden smotan, ne tuku im prodavaj po 1200 €licna karta da pecalis na tuga maka. Smrden eden . Eden ko tebe ne znae kako.spasi gla od koga go otkrija, I tebe ne ti bega lazi duri lazis posle kaj ke.se kries
Нека ти го тера ѓоко, се гледа дека си неписмен за сам да си тераш. СиктерAh be selance edno mnogu e loso koga ke gi soblecis opincite so kalta pa ce oblecis cevli i jas ne sum poslrednik tuku mene cela procedura mi ja tera djoko od Strumica javise i pitaj i ne e 1200evra tuku 1800 evra
Aj ke ispadnam po kulturen ce popustam da ne simnuvam na tvoe nivo.PozdravНека ти го тера ѓоко, се гледа дека си неписмен за сам да си тераш. Сиктер
Ај нека те закупат плус 600€, се гледа со која оФца се расправам
Томе од струмица ли сиAj ke ispadnam po kulturen ce popustam da ne simnuvam na tvoe nivo.Pozdrav
Благодарам, озбилен сум за цела документација кирчо од бт зема 1200, а владо 1000€ да ти пуштам телефони[DOUBLEPOST=1512126130][/DOUBLEPOST]Aj ke ispadnam po kulturen ce popustam da ne simnuvam na tvoe nivo.Pozdrav
Од кавадарци еТоме од струмица ли си
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Pocnata mi e vece procedurata[DOUBLEPOST=1512126324][/DOUBLEPOST]Благодарам, озбилен сум за цела документација кирчо од бт зема 1200, а владо 1000€ да ти пуштам телефони[DOUBLEPOST=1512126130][/DOUBLEPOST]
Од кавадарци е
inace zamo procedurata po normalna postapka mi pobara 600 evraPocnata mi e vece procedurata
Овој џоко само пари бараPocnata mi e vece procedurata
Jas dosega mu dadiv dva pati po 150 evra ama dokumentite mu gi dadiv na 15 septemvri da gi srede i odma mi zakaza za podavanje za proishod za 1 mesec i pred 3 dena bev so nego podadiv dokumentiОвој џоко само пари бара
Имам 3 другари до сега имат по 180€
Дадено а енус прв пат документи внесоа пред 2 недели
Cccc си чекал цел месец го знам јас џоко не е преварат ама ного пари бараJas dosega mu dadiv dva pati po 150 evra ama dokumentite mu gi dadiv na 15 septemvri da gi srede i odma mi zakaza za podavanje za proishod za 1 mesec i pred 3 dena bev so nego podadiv dokumenti
И јас сум ист случај како тебе. Се слушнав со адвокатка од Бугарија, рече дека 95% ги враќаат ан дополнителна без разлика со какви документи, освен оние кои поминуваат со родител. Можеш диркетно да однесеш во правосудие преведени и легализирани изводи(во конзулат да се легализираат) и оригиналните документи по можност, ако не можеш тогаш копии заведени ан нотар со оригиналите на увид.Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 16.03.2018
Дечки го добив овај статус, промена после 1 година и 2-3 месеци.
Происход добив, интервју поминав перфект, процедурата ја правам сама преку конзулат.
Што треба да направам во однос на оваа промена?
*Однесов копии од документи заверени на нотар, а оргиналите ни ги врати вработената од конзулатот во Битола. Потеклото е од прадедо-дедо.
Ако треба да однесам оригинали каде да ги доставам?
Ве замолувам за помош!
Jas pred da pocnam procedurata se javiv na 5-6 mesta site baraa 500-600 evra ama termin za proishod mi vikat duri u 2018 a djoko mi vika za eden mesec plus 200 evra znaci 800 za procedurata za pasosot drugite 800-1000 evra se za promena na vozacka kod 95 psiho test licna karta so postojan prestoj i germanska d-viza na 6 meseca vo kavadarci mu ima izvadeno na 15 soferi do sega i samite oni mi kaza deka ne e laga za toa sum preku nego i seta taa dokumentacija za 6 meseca mu ja izvadilCccc си чекал цел месец го знам јас џоко не е преварат ама ного пари бара