NeIma li nacin da se procedurata ubrza?
Svasta se pisit na forumov.Ni Jotova neznajt koga trebit da izlezit nov protokolNeli trebase denes da izleze nov protokol? Kako nekoj na forumov da imase pisano takvo neso.
Јас бев вратен на дополнителна со брат,што е најдобро да направам што да однесам немам стар бг.документ од баба\дедоВо последно време ако го следите форумов ќе забележите дека има околу 5-6 случаи каде што им е одобрена молбата со документи од брат/сестра а само 1 случај каде што истиот е вратен на дополнителна.
Инаку во тој список има и луѓе на коишто веќе им е одобрено државјанството така што немаат направено апдејт кој земал државјанство,кој однел дополнителни документи а кој допрва треба да однеси.
Ако во Амбасадата не примаат дополнителни во Министерството примаат било какви вклучително и Удостоверение за родствени врзки како и потврда од здружение пропратени со изводи/умреници.
Ok falaШансите ти се големи само доколку ја доставиш оригиналната крштеница повржана со сите изводи, И секако име датум на раѓање место на раѓање на крштеницата да одговара со тоа во изводот, макар презимињата на ов ски иќ не претставуваат огромен проблем како што некои плашат тука, одведи ја баба ти и сведоци на нотар во бугарија и достави си и нотарска изјава макар дали ја важеле или не
Јас бев вратен на дополнителна со брат,што е најдобро да направам што да однесам немам стар бг.документ од баба\дедо
Сега ти преостанува да однесиш и Удостоверение за родствени врзки од општината во Бугарија каде што брат ти е регистриран.
Можеш да однесиш и потврда од некое здружение заедно со преведени и легализирани изводи/умреници но тоа зависи од тебе.
Candy што бидна ќе има ли Указ
Mora da ima inaku ke i gi skrsam zabite na jotovaCandy што бидна ќе има ли Указ
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Dovolno e od iskustvo ti kazuvam, pobaraj dve, za sekoj slucaj I mislam drka ke platis isto, pisi mi koga ke gi dobies dali dve ,, stiga po posta posle uplata za 30 dena.Дечки ја имаме фрлено воената книшка на прадедо ми
1. кога ќе нарачам потврда од архивот дали се доволни следниве податоци. Презиме татково име и име, датум на раѓање и место на раѓање, место на служење војска, (за годината не сме сигурни знаеме само дека е било кога биле сеуште Германците) а роден е 1912 год. Најверојатно 1942/43/44, 3 години има служено.
2. Колку време се чека документот?
3.Дали треба две да порачам бидејќи и за сестра ми ќе треба да доставам (ист ден бевме на интервју).
Мене за буква ме прекинаа, оди во наш архив најди ја промената и во матично кажи им го бројот во која книга е и под кој број на внес. Ќе ти издадат уверение, кое ќе го преведиш судски и доставиш[DOUBLEPOST=1510006034][/DOUBLEPOST]An da prasam dali ke ima nekoj problem pradedomi se preziva ivanovski a vo na dedomi umrenicata go pisuva mihajlovski go pisale tamu so na dedomi prezime.imam I dokument deka dedomi go menuva od ivanovski vo mihajlovski. Odma ke mi kazat dali ima problem za da me frlam parite za djabe
Јас пишав и очекував да се најдам на него. Софија сум прашав за тоа ми е речено дека се е стопирано. Ќе се објават само 20тина со промени на статус до петок. Не знам што е работатаNeli trebase denes da izleze nov protokol? Kako nekoj na forumov da imase pisano takvo neso.
Не лажи членови за џабе ти беше со шаренила по стари документи со цели различни имиња, не кратенка на последното имеМене за буква ме прекинаа, оди во наш архив најди ја промената и во матично кажи им го бројот во која книга е и под кој број на внес. Ќе ти издадат уверение, кое ќе го преведиш судски и доставиш
Не лажи членови за џабе ти беше со шаренила по стари документи со цели различни имиња, не кратенка на последното име
Сведителства х2 од баба, со варијација во презимиња, 5 варијации, и 2 во имиња.
Указ од баба, со исто проблем
Воена книшка од дедо, кој го смена презимето
Жандармерска книшка, со презиме на ич
Висам затоа што имам многу варијации во имињата и презимињата.
Инаку места, село, датум, се се совпаѓа