Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Официјално одбиен, поради разлики во името и презимето на лицето. Костантина не е исто со Костадина
Цветкова не е исто со Цветковска.
Совет?
Na notar so dvajca svedoci ke napravis deka toa lice e toa i plus ke odis vo centar ima da se podnese za ispravka na dokumenti kaj komercijalna banka pozadi arheoloski muzej !

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
ako odobruvaa so potvrdi od zdruzenija i bratucedi zosto imase proekt zako podnesen do sobranieto na RB i na 11 /10 2017 go odBija na KOMISIJA .Ako eden zakon funkcionira zosto drug isti takov se predlagase od pratenicka grupa VOLJA koja sega rakovodi so DABC
Aj procitajgo dobro toa sto go baraa oni pa poslem pisuvaj

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Na notar so dvajca svedoci ke napravis deka toa lice e toa i plus ke odis vo centar ima da se podnese za ispravka na dokumenti kaj komercijalna banka pozadi arheoloski muzej !

Го имам тоа поднесено, се совпаѓаат дати и места на раѓање. Проблем е варијација на име и презиме.
Фала, но ми рекоа дека тој документ не го уважуваат

Член од
30 март 2017
Мислења
61
Поени од реакции
127
Го има на страната[DOUBLEPOST=1509046933][/DOUBLEPOST]
Ќе барам да ме,стават на, дополнително
Vo arhiv si staven nema sansa da te vratat na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1509054076][/DOUBLEPOST]
Го имам тоа поднесено, се совпаѓаат дати и места на раѓање. Проблем е варијација на име и презиме.

Attachments

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Поднесе оригнал документ во министерство каде пишува бугарин по националност?
Потоа за тоа лице изваде изводи + умреница и на нив се разликува името и презимето, а година на раѓање е иста. Крајно изваде и уверение од нотар дека се работи за истото лице?

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Поднесе оригнал документ во министерство каде пишува бугарин по националност?
Потоа за тоа лице изваде изводи + умреница и на нив се разликува името и презимето, а година на раѓање е иста. Крајно изваде и уверение од нотар дека се работи за истото лице?
Се направив[DOUBLEPOST=1509055553][/DOUBLEPOST]
Vo arhiv si staven nema sansa da te vratat na dopolnitelna[DOUBLEPOST=1509054076][/DOUBLEPOST]
Поим немам, ќе пробам да се извадам на тоа што се совпаѓаат датум и место, за село од 300 жители

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.466
Поени од реакции
249
Од ДАБЧ одобрено ми е зајавлението во процес на издавање исто и на сопругата, имавме поддадено за детето има 2 год кај него стои Без движение, што значи тоа?
Или за дете друга е процедурата?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Од ДАБЧ одобрено ми е зајавлението во процес на издавање исто и на сопругата, имавме поддадено за детето има 2 год кај него стои Без движение, што значи тоа?
Или за дете друга е процедурата?
Да споделиш кога поднесовте за произход во ДАБЧ,пошто мајка ми и она има поднесено но сеуште нема никакви промени.А ова за произход за детето искрено првпат слушам.Извадете државјанство вие со сопругата потоа за детето е лесно.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.466
Поени од реакции
249
Да споделиш кога поднесовте за произход во ДАБЧ,пошто мајка ми и она има поднесено но сеуште нема никакви промени.А ова за произход за детето искрено првпат слушам.Извадете државјанство вие со сопругата потоа за детето е лесно.
29 март 2017 поднесовме, вие кога имате поднесено?

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
ako odobruvaa so potvrdi od zdruzenija i bratucedi zosto imase proekt zako podnesen do sobranieto na RB i na 11 /10 2017 go odBija na KOMISIJA .Ako eden zakon funkcionira zosto drug isti takov se predlagase od pratenicka grupa VOLJA koja sega rakovodi so DABC
Volja ne rakovodi ao dabc
Vmro rakovodi a volja ima precedatel na komisijata na bugarite vo cuzdina vo parlamentot

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom