M
mucu
Гостин
Јас кревам раце од тој ебен пасош, неам намера да трошам ни време ни живци ни пари, нит па да молам некого. И сепак не е невозможно и со МК пасош да се замине.
Имам човек кој може да ти помогне, пиши прво на мејл- vlado1977@gmail.comИма ли некој начин да најдам документ од дедоми дека е бил војник без да знам кога е бил војник и сите тие информации? Дали има некој посредник за тоа и што би завршил работа па после да си платам, инаку така не би фрлил пари без документи...
Тој е роден 1908 година а бил заведен 1910 година. Имаме исто презиме а таткоми носи исто име како него.
Би се исплатило ли одење до Велико Трново т.е дали може со частење (черпење) да најдат документи?
Добродојде во клубот. Овој е најновиот статус што досеа никој не знае што понатаму. Сеуште никој не земал пасош после овој статус. Јас сум 7 месеци со овој статус.Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија
momci kakov status e ovoj sega ? od izdavanje na ukaz na ovoj potpis se smeni statusot sto e ova znae nekoj ?
Site sto se na potpis odat na ovoj status ili ?Добродојде во клубот. Овој е најновиот статус што досеа никој не знае што понатаму. Сеуште никој не земал пасош после овој статус. Јас сум 7 месеци со овој статус.
a kade treba da se dostavi toj dokument i kako izgleda?носи доказ, документзапредок на кој си се повикал[DOUBLEPOST=1508586351][/DOUBLEPOST]
ги смена, се блокира
Jas bev Juli 2016 intervju isto preku prv bratucet, no mi se smeni vo April finalna, cekav do Septemvri na finalana i sega sum poveke od eden mesec na dopolnitelna. Najverojatno ke treba da dostavis dopolnitelen dokument za potekloDenes mi se smeni statusot od zadolzitelna vo finalna, intervju juni 2016 bt. poddadeno preku prv bratuced. dali nekoj znae od prilika sto i kako ponatamu i uste kolku ke se ceka bilo negativno ili pozitivno resavanje?
Таму каде ја започна процедурата, конзулат или бг. А на што си се повикала од кај да знамa kade treba da se dostavi toj dokument i kako izgleda?
a kade treba da se dostavi toj dokument i kako izgleda?
A dali od koga ke se dostavi toj dokument se ceka pak odnovo -mnogu vreme ,ili brza procedura e ? fala ti mnoguТаму каде ја започна процедурата, конзулат или бг. А на што си се повикала од кај да знам
Да споделиш кога беше на интервју во Софија и со какви документи си пр.воена книшка од дедо,крштелно/венчаница од блгарска егзархија,документи од братучед,чичко и сл.A dali od koga ke se dostavi toj dokument se ceka pak odnovo -mnogu vreme ,ili brza procedura e ? fala ti mnogu
2016(јули)-интервју,документ од чичко кој веќе има пасошДа споделиш кога беше на интервју во Софија и со какви документи си пр.воена книшка од дедо,крштелно/венчаница од блгарска егзархија,документи од братучед,чичко и сл.
Ти пишува ли дата до кога треба да го однесеш документот?2016(јули)-интервју,документ од чичко кој веќе има пасош
да,пишува дата до кога треба да се достават документите.епа немам потекло од пра баби и дедовци од бугарска егзархија (стари документи),што ќе се случи сега дали прекинува процедурата?Ти пишува ли дата до кога треба да го однесеш документот?
Инаку во моментов тие што се со братучеди,чичко,тетка,вујко ги враќаат на дополнителна.Ако имаш некаков стар документ од блгарска егзархија од пра баба,дедо(може и од брат/сестра на дедо ти/баба ти,брат/сестра на мајка ти/татко ти но само стари документи од егзархија влегуваат во обзир а не копии од бугарски пасош,л.к).
СофијаКаде имаш поднесено @SOFIJA12345 во Софија или во некој конзулат во Македонија?
Околу 3-6 месециA dali od koga ke se dostavi toj dokument se ceka pak odnovo -mnogu vreme ,ili brza procedura e ? fala ti mnogu