Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
43
Ме интересирa дaли oд кaкo пoднесувaте дoпoлнителен дoкумент сo мoлбa, кoлку пaти се прoменувa стaтусoт?Дaли еднaш oд кaкo е утврденo декa се вo ред сo дoкументите и пoтoa мoлбaтaсе увaжувa сo пoтпис и требa дa се јaвите.Не ми е јaснo oвa и кoлкaв е временскиoт периoд?

Член од
25 октомври 2011
Мислења
135
Поени од реакции
99
Почитувани, ако може некој да ми напише ред два околу тоа што точно се зборува на интервјуто, во смисла на прашања ( на пр. бугарски празници итн)
благодарам, поздрав.

Член од
17 декември 2014
Мислења
87
Поени од реакции
87
Почитувани, ако може некој да ми напише ред два околу тоа што точно се зборува на интервјуто, во смисла на прашања ( на пр. бугарски празници итн)
благодарам, поздрав.
Zavisi do toj sto ke te isprasuva
Inace
Drzavni pravnici precedatel premier
I prasanja za toa zosto sakas bg pasos i slicno
Vo nikoj slucaj da ne kazes za da zivees vo stranstvo zboruvaj deka sakas da zivees tamu vo bugarija i slicno :)

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Ме интересирa дaли oд кaкo пoднесувaте дoпoлнителен дoкумент сo мoлбa, кoлку пaти се прoменувa стaтусoт?Дaли еднaш oд кaкo е утврденo декa се вo ред сo дoкументите и пoтoa мoлбaтaсе увaжувa сo пoтпис и требa дa се јaвите.Не ми е јaснo oвa и кoлкaв е временскиoт периoд?
I mene me interesira ova prasanje.Znaci dostaviv dopolnitelni dokumenti i statusot mi se mena od dopolnitelna vo zadolzitelna procedura.Me interesira sto treba da ocekuvam kakva promena na statusot t.e.sto bi trebalo koga ke go napisam brojot da pise.

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Isto i Jas dolgo čekam nema nikakva promena na doplnitelna sum se uste a odnesov na početak novebar dukomenti za poteklo nema promena na statusot .

Член од
12 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
43
I mene me interesira ova prasanje.Znaci dostaviv dopolnitelni dokumenti i statusot mi se mena od dopolnitelna vo zadolzitelna procedura.Me interesira sto treba da ocekuvam kakva promena na statusot t.e.sto bi trebalo koga ke go napisam brojot da pise.
Posle kolku vreme ti se smena statusot vo zadilzitelna otkako dostavi dokument?

Член од
30 јуни 2007
Мислења
12
Поени од реакции
42
Здраво
И јас имам прашање околу доставувањето на дополнителниот документ. После интервјуто, преку посредникот во министерство за правда доставив фотокопија од бугарска крштеница од 1944 заверена кај нас на нотар. Колку што сфатив од форумов, македонски нотари не се признаваат во Бугарија, а пред некое време и посредникот ми кажа дека веројатно од министерство ќе ми го бараат оригиналниот документ. Бидејќи не сакам да го давам оригиналот на посредникот и во министерство за случајно да не го изгубат или вратат, прашањето ми е дали има начин во амбасада да се завери/легализира копија од оригиналот крштеница за така заверена да ја дадам на посредникот да ја достави во министерство?

Член од
11 април 2012
Мислења
4.768
Поени од реакции
5.518
Здраво
И јас имам прашање околу доставувањето на дополнителниот документ. После интервјуто, преку посредникот во министерство за правда доставив фотокопија од бугарска крштеница од 1944 заверена кај нас на нотар. Колку што сфатив од форумов, македонски нотари не се признаваат во Бугарија, а пред некое време и посредникот ми кажа дека веројатно од министерство ќе ми го бараат оригиналниот документ. Бидејќи не сакам да го давам оригиналот на посредникот и во министерство за случајно да не го изгубат или вратат, прашањето ми е дали има начин во амбасада да се завери/легализира копија од оригиналот крштеница за така заверена да ја дадам на посредникот да ја достави во министерство?
Јас бев во амбасада да го направам истото. Од таму ми рекоа дека во министерство оригиналот го барале на увид. Немало потреба ни на нотар да е заверен(бугарски нотар нормално), ама ако инсистирале да се даде верно на оригиналот тогаш мора да одиш до бугарија и таму на нотар да завериш што ти треба.
И заверено да е при поднесување најубаво било да го приложиш и оригиналот на увид.
Сума сумарум ако несакаш да го дадеш на посредник ќе идеш сам до софија ќе си го завериш кај бг нотар копиите ќе ги дадеш во правосудие, а оригиналот ќе им го покажеш на шалтер кога ќе ги предаваш документите.

Член од
30 јуни 2007
Мислења
12
Поени од реакции
42
Јас бев во амбасада да го направам истото. Од таму ми рекоа дека во министерство оригиналот го барале на увид. Немало потреба ни на нотар да е заверен(бугарски нотар нормално), ама ако инсистирале да се даде верно на оригиналот тогаш мора да одиш до бугарија и таму на нотар да завериш што ти треба.
И заверено да е при поднесување најубаво било да го приложиш и оригиналот на увид.
Сума сумарум ако несакаш да го дадеш на посредник ќе идеш сам до софија ќе си го завериш кај бг нотар копиите ќе ги дадеш во правосудие, а оригиналот ќе им го покажеш на шалтер кога ќе ги предаваш документите.
Благодарам wiksa

Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
@Romano toj odgovor go dadov za drug formski lik sto prasa sto mu znacil statusot i jas pisav deka ke treba da ceka ukaz. Izgledami ne sum dobro citirala nemora bre odma da plukate po narodot .

btw ..i da ako sum kazala deka ke treba da ceka za ukaz ne sum kazala deka sega ke mu dadat tuku da ceka....ne sum precizna ko tebe da kazuvam na koj koga ke im izlezat ukazite.
OK Eve doznavme deka si devojka. Treba site da vninavame sto pisuvame bidejki temata e dosta osetliva i mnogu luge megu koi i jas edvaj cekam da go dobijam drz\avjanstvoto. Zatoa apel do site da posuvame za da si pomogneme edni na

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
Ако е се како што треба за некое време би требало статусот да ти се смени во нешто од прилика како „Молбата ви е разгледана од с`ветот за гражданство. Следи потпишување на указот од вицепрезидентот...“ или нешто така беше.[DOUBLEPOST=1423081298][/DOUBLEPOST]
А што документи однесе?

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom