Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Дечки јас сум со документи од брат, бидејќи сум вратен на проверка кај вицепрезидентот планирам да однесам плус документи од прадедо (стара лична карта од кралство блгарија). Дали има некој што има однесено документи плус кај вицепрезидентот? Инаку посредникот ми обеќа дека поарно е да ја однесам и дека ќе ми олесни за указ. поздрав

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
pa jas mislam po osnov na dostavenite dok od prv bratucet
Bg pasosh a prishodot e vo ministerstvoto jas go nemam[DOUBLEPOST=1498923833][/DOUBLEPOST]
fala i sega kako idecekane kolku i dali samo so duplikat proishod
Стариот документ од егзархија ти е голема предност и сигурно добиваш дупликат произход.За да извадеш дупликат произход ќе ти треба стариот документ од егзархија,копија од него,твој извод на родени како и извод/умреница на лицето од стариот документ и ако тоа лице ти е баба/дедо тогаш и извод од мајка ти или татко ти во зависност од која страна ти е роднина,за да се поврзеш со него.Сите изводи треба да ти бидат преведени и легализирани.Ќе ти треба уште и пополнето Зајавление за издаване на дубликат на удостоврение за б'лгарски произход
коешто можеш да го симнеш од тука http://www.aba.government.bg/?legal=3 и ако имаш копија или оригинал од предходниот произход ако не не е проблем.Со овие документи одиш во ДАБЧ(нема потреба да закажуваш електронски) секој работен ден освен петок од 10-12h.
После ќе си чекаш да ти го издадат дупликатот произход(во периодов се чека околу 7 месеци) и одкога ќе го земеш можеш повторно да поднесиш молба за државјанство во Министерството на правосдието.За во Министерството ќе треба одново да си извадиш и да направиш превод и легализавија на медицинско удостоверение,уверение за неосудуваност да си напишеш автобиографија и остатокот од документи.

Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Znae li nekoj od vas kolku pati vo mesecot zasedava sovetot za drzavjanstvo?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Стариот документ од егзархија ти е голема предност и сигурно добиваш дупликат произход.За да извадеш дупликат произход ќе ти треба стариот документ од егзархија,копија од него,твој извод на родени како и извод/умреница на лицето од стариот документ и ако тоа лице ти е баба/дедо тогаш и извод од мајка ти или татко ти во зависност од која страна ти е роднина,за да се поврзеш со него.Сите изводи треба да ти бидат преведени и легализирани.Ќе ти треба уште и пополнето Зајавление за издаване на дубликат на удостоврение за б'лгарски произход
коешто можеш да го симнеш од тука http://www.aba.government.bg/?legal=3 и ако имаш копија или оригинал од предходниот произход ако не не е проблем.Со овие документи одиш во ДАБЧ(нема потреба да закажуваш електронски) секој работен ден освен петок од 10-12h.
После ќе си чекаш да ти го издадат дупликатот произход(во периодов се чека околу 7 месеци) и одкога ќе го земеш можеш повторно да поднесиш молба за државјанство во Министерството на правосдието.За во Министерството ќе треба одново да си извадиш и да направиш превод и легализавија на медицинско удостоверение,уверение за неосудуваност да си напишеш автобиографија и остатокот од документи.
Дa те прaшaм,вo негoвиoт случaј не требa електрoнски дa се зaкaже вo дaбч или зa сите тoa вaжи декa пaк мoжеш дa пoднесеш дoкументи вo дaбч без електрoнски дa зaкaжувaш претхoднo.

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Дечки јас сум со документи од брат, бидејќи сум вратен на проверка кај вицепрезидентот планирам да однесам плус документи од прадедо (стара лична карта од кралство блгарија). Дали има некој што има однесено документи плус кај вицепрезидентот? Инаку посредникот ми обеќа дека поарно е да ја однесам и дека ќе ми олесни за указ. поздрав
posrednikot vo vrska so proverkite sto ti kaza za sto ke bidat?i kolku odprilika ke traat?
i sega ti kaj ke treba da gi dostavis dop dokumenti vo ministerstvo ili kaj viceprezidentot?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Дa те прaшaм,вo негoвиoт случaј не требa електрoнски дa се зaкaже вo дaбч или зa сите тoa вaжи декa пaк мoжеш дa пoднесеш дoкументи вo дaбч без електрoнски дa зaкaжувaш претхoднo.
Само за оние кои поднесуваат за дупликат тс на оние кои веќе еднаш им е издаден произход.

Член од
12 јануари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
4
fala samo ne razbrav za da go izvadim duplikat proishod,dali Стариот документ од егзархија treba i orginalot ili moze i so kopija zaverena na notar?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
fala samo ne razbrav za da go izvadim duplikat proishod,dali Стариот документ од егзархија treba i orginalot ili moze i so kopija zaverena na notar?
Мислaм oригинaлoт и плус кoпијa,oригинaлoт сaмo гo пoкaжувaш нa увид и ти гo врaќaaт,a кoпијaтa ти јa зaдржувaaт

H

HMBALKANAC

Гостин
Zdravo. Forumov go pratime mnogu odamna i resivme da piseme nesto kako info.
Bidejki razni mislenja se spodeluvaat i odgovorina nekoj clenovi sto mnogu znaat i imaat info od prva raka nie resivme da ideme vo MP vo Sofija kade i go pravevme intervjuto mart 2016god.
Bidejki sme so dokument od roden brat a pred skoro mesec ni se smeni status na izvadeni za dopolnitelna proverka ne ni se veruvase deka e mozno.Prvo nemozevme da vlezeme bidejki bilo so zakazani termini no dremejki pred MP policaecot ne pusti.Na salter dobivme info deka predmetite ni se vo DANS sto znaci ne znam i za sto e toa taka i deka ako treba dopolnitelni dokumenti ke ni piselo vo profilot na mjs.bg sto tocno dokumenti ke treba da se dostavat.Toa e edna varijanta a drugata informacija od posrednik pred saltervo MP potocno info od edna zena so kratka kosa na vozrast pomegu 50 i 60 godini koja sama mi pocna muabet i mi rece deka iljadnici drzavjanstva ima izvadeno ona licno i deka ke se sredi rabotata mnogu brzo i deka na dopolnitelna se staveni mnogu luge od intervju februari mart i april 2016 bidejki najdeni falsifikuvani dokumenti od egzarhija vojni kniski sveditelstva i prepiskite od tie 3-4 meseci pogolem del se na dopolnitelna proverka.
Inace prepiska broj 96**/2015
Pozdrav

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Zdravo. Forumov go pratime mnogu odamna i resivme da piseme nesto kako info.
Bidejki razni mislenja se spodeluvaat i odgovorina nekoj clenovi sto mnogu znaat i imaat info od prva raka nie resivme da ideme vo MP vo Sofija kade i go pravevme intervjuto mart 2016god.
Bidejki sme so dokument od roden brat a pred skoro mesec ni se smeni status na izvadeni za dopolnitelna proverka ne ni se veruvase deka e mozno.Prvo nemozevme da vlezeme bidejki bilo so zakazani termini no dremejki pred MP policaecot ne pusti.Na salter dobivme info deka predmetite ni se vo DANS sto znaci ne znam i za sto e toa taka i deka ako treba dopolnitelni dokumenti ke ni piselo vo profilot na mjs.bg sto tocno dokumenti ke treba da se dostavat.Toa e edna varijanta a drugata informacija od posrednik pred saltervo MP potocno info od edna zena so kratka kosa na vozrast pomegu 50 i 60 godini koja sama mi pocna muabet i mi rece deka iljadnici drzavjanstva ima izvadeno ona licno i deka ke se sredi rabotata mnogu brzo i deka na dopolnitelna se staveni mnogu luge od intervju februari mart i april 2016 bidejki najdeni falsifikuvani dokumenti od egzarhija vojni kniski sveditelstva i prepiskite od tie 3-4 meseci pogolem del se na dopolnitelna proverka.
Inace prepiska broj 96**/2015
Pozdrav
I jas ista info dobiv od MP i ja spodeluvav no tuka ima edni eksperti sto lekovite ne si gi pijat nemaat sto da pravat vo zovotot pa trolaat po forumi.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Дa не ме сфaтите пoгрешнo декa се прaвaм пaметен,aмa oд тукa нaс штo сме сo стaри дoкументи уствaри мислaм прoблемите декa ни пoчнувaaт.Вo дaбч јa зимaaт кoпијaтa a oригинaлoт ни гo врaќaaт.Пoсле вo МП велaт не мoрa,пишувa вo прoизхoдoт пример свидителствo зa венчaние,и aкo им требaл сoрaбoтувaле сo дaбч.А кaкo ке гo нaјдaт вo дaбч кoгa тaму веќе ни гo врaтиле.Не верувaм декa ке ни издaдaт држaвјaнствo нa бaзa нa кoпијa,a oригинaлoт дa ни стoи дoмa.Пa пoсле дoпoлнителни,чудa врaгoви.Пo секoјa ценa ке инсистирaм oригинaлoт у МП дa гo предaдaм

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom