Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јули 2015
Мислења
98
Поени од реакции
54
https://financebg.com/б'лгарите-зад-граница-да-могат-да-полу/[DOUBLEPOST=1498833360][/DOUBLEPOST]Јас ВЕЧЕ КЕ СИ РАЗДАДАММММ АИРЛИЈА АЛ КЕ ИМА КУРТУЛ ОД ТУКААА:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::aplauz::aplauz::aplauz::aplauz::ojeaa:

https://financebg.com/б'лгарите-зад-граница-да-могат-да-полу/

акет от поправки в 2 закона ште б'дат внесени в НС до дни, за да се облекчи режима за получаване на б'лгарски паспорт от нашенците от диаспорите в чужбина. Това обешта вчера вицепремиер'т Валери Симеонов след заседание на Координационнија с'вет к'м МС за б'лгарите в Украјна. ште б'дат прекроени Закон'т за б'лгарското гражданство и Закон'т за б'лгарите в чужбина. По поправките вече се пишели в МП. Целта била да се избегне дублиране на дејности между ведомството и Агенцијата за б'лгарите в чужбина.

„Има един текст за в'зходјаштото гражданство, којто според мен е нап'лно излишен. Един за прегледа на документи, којто зад'лжава МП и се получава абсолјутно дублиране. Това са нјаколко малки промени,но резултат'т ште б'де ефективен“, коментира пред „Монитор“ Симеонов, по чиито думи к'м момента има натрупани над 56 000 забавени зајавленија.

В момента, за да получат паспорт, гражданите от трети страни трјабва да дадат доказателства за „в'зходјашт б'лгарин“, т.е. предхождашт прјак роднина с б'лгарско потекло.
a dali ova znaci deka samo so roditel baba dedo ke moze, a so brat sestra bratuced ne???

Член од
28 јуни 2017
Мислења
1
Поени од реакции
0
so srekja kazi mi koga bese na intervju I kolku vreme pomina dodeka da ti potpisat[DOUBLEPOST=1498909949][/DOUBLEPOST]prv cekor avgust 2015 intervju avgust 2016 istoto I mene mi.go pisuva

Последно уредено:
Член од
1 јули 2017
Мислења
32
Поени од реакции
23
Zdravo na site. Jas sum nova na ovaa tema. Do sega ja sledev bez registracija. Intervju imav vo Sofija na pocetokot na dekemvri 2016 godina. Momentalno statusot mi e vo finalna procedura pred da bide razgledana od sovetot po drzavjanstvo. Dokument star nemam pa otidov so potvrda od BKKS no koga pravev intervju ne mi ja pobaraa. Go prasav toj Mladenov vo Strumica sto mi ja izdade potvrdata dali e potrebno pak i on mi kaza deka ako ima potreba ke ja pobaraat. Odnosno deka ke mi pisuvalo vo statusot koga proveruvam online.

Член од
12 јануари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
4
upload_2017-7-1_16-17-38.png
dali nekoj znae dali e ova kraj ili ima nekoja opcia, imam proishod neznam po koja osnova me imaat odbieno

Последно уредено:
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Прегледај го приврзокот 173641
dali nekoj znae dali e ova kraj ili ima nekoja opcia, imam proishod neznam po koja osnova me imaat odbieno
Jas ti go pregledav dosieto bidejki se gledaat tvoite podatoci broj i pin. Sovetot
po drzavjanstvo ja odbil tvojata molba bidejki preteedatelot na DABC odbil da dade obrazlozenie t.e mislenje za tvoeto poteklo po uverenieto sto ti go izdale togas od DABC...
Ti si znaes sto kako si napravil, napisal, kazal vo celata taa procedura[DOUBLEPOST=1498919688][/DOUBLEPOST]I eve uste eden dokaz za tie ekspertite na forumov sto mislat deka znaat se! Na zasedanijata na komisijata po drzavjanstvo zasedava covek od DABC koj pokazuva kakvi dokumenti si ostavil ti tamu koga so dokazal poteklo!

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Jas ti go pregledav dosieto bidejki se gledaat tvoite podatoci broj i pin. Sovetot
po drzavjanstvo ja odbil tvojata molba bidejki preteedatelot na DABC odbil da dade obrazlozenie t.e mislenje za tvoeto poteklo po uverenieto sto ti go izdale togas od DABC...
Ti si znaes sto kako si napravil, napisal, kazal vo celata taa procedura[DOUBLEPOST=1498919688][/DOUBLEPOST]I eve uste eden dokaz za tie ekspertite na forumov sto mislat deka znaat se! Na zasedanijata na komisijata po drzavjanstvo zasedava covek od DABC koj pokazuva kakvi dokumenti si ostavil ti tamu koga so dokazal poteklo!
Мoже дa те зaмoлaм дa oбјaсниш мaлку пooпширнo.. Нели му дaле прoизхoд нa чoвекoт?Акo нештo не билo кaкo требa немaлo дa му издaдaт прoизхoд вooпштo?

Член од
12 јануари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
4
Мoже дa те зaмoлaм дa oбјaсниш мaлку пooпширнo.. Нели му дaле прoизхoд нa чoвекoт?Акo нештo не билo кaкo требa немaлo дa му издaдaт прoизхoд вooпштo?
toa e misterijata vo celost

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Daden mu e proizhod vo toa vreme koga bil drug pretsedatel na DABC
Sekoj nov covek sto ke dojde na funkcija t.e ke bide namesten od novata vlast stava novi pravila za rabota toa e vo sekoja drzava isto.
Togas se rabotelo po edni pravila a denes se raboti po drugi pravila. Ne se znae kako go dokazal potekloto, ne se znae kako go pominal intervjuto a ne se ni znae dali toj dokument voopsto e original dali e poln so greski kako sto se srekava kaj skoro site so preziminja so dati i slicno. Ne go obvinuvam covekv
samo davam pretpostavka. Ke si podnese od pocetok so duplikat proizhod i ke si zakaze intervju.[DOUBLEPOST=1498921085][/DOUBLEPOST]*** isto ne se znae kako moze da ve zeznat tie posrednicite so formularite koga se popolnuvaat, avtobiografijata i dr. sto moze da bide pricina nekoj clen vo slucajot pretsedatelot na dabc da ne saka da dade mislenje vo odnos na edno dosie

Член од
4 април 2015
Мислења
179
Поени од реакции
251
Spored ova, navistina se pravat dopolnitelni proverki vo DABC I DANS za site sto se vrateni na dopolnitelna. Baraat DABC da potvrdi dali go odobruva proizhodot sto e izdaden on nivna strana, I da objasni po kakva procedura e izdaden. Navistina e kasha popara, sekakvi ima, od 2013 pa navamu.

Член од
12 јануари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
4
Daden mu e proizhod vo toa vreme koga bil drug pretsedatel na DABC
Sekoj nov covek sto ke dojde na funkcija t.e ke bide namesten od novata vlast stava novi pravila za rabota toa e vo sekoja drzava isto.
Togas se rabotelo po edni pravila a denes se raboti po drugi pravila. Ne se znae kako go dokazal potekloto, ne se znae kako go pominal intervjuto a ne se ni znae dali toj dokument voopsto e original dali e poln so greski kako sto se srekava kaj skoro site so preziminja so dati i slicno. Ne go obvinuvam covekv
samo davam pretpostavka. Ke si podnese od pocetok so duplikat proizhod i ke si zakaze intervju.[DOUBLEPOST=1498921085][/DOUBLEPOST]*** isto ne se znae kako moze da ve zeznat tie posrednicite so formularite koga se popolnuvaat, avtobiografijata i dr. sto moze da bide pricina nekoj clen vo slucajot pretsedatelot na dabc da ne saka da dade mislenje vo odnos na edno dosie[/QUE]
Vaka jas sum odbien so Bg pasosh od 1 bratucet a posle kako shto mi rece posrednikot dali mozam da najdam nekoj drug dokument jas najdov ova znai otkako me odbija sum go dostavil stariot dok

Attachments

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Има ли некој што бил на интервју во Битола, преку конзулатот, да каже што документи носел на интервјуто?

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Ke si pocnes postapka od pocetok nemas drug izbor. Ke bides vnimatele ako odis so postednici iako ne gledam potreba od posrednik ama toa e vas izbor. So sreka

Член од
12 јануари 2013
Мислења
15
Поени од реакции
4
pa jas mislam po osnov na dostavenite dok od prv bratucet
Bg pasosh a prishodot e vo ministerstvoto jas go nemam[DOUBLEPOST=1498923833][/DOUBLEPOST]
Ke si pocnes postapka od pocetok nemas drug izbor. Ke bides vnimatele ako odis so postednici iako ne gledam potreba od posrednik ama toa e vas izbor. So sreka
fala i sega kako idecekane kolku i dali samo so duplikat proishod

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
pa jas mislam po osnov na dostavenite dok od prv bratucet
Bg pasosh a prishodot e vo ministerstvoto jas go nemam[DOUBLEPOST=1498923833][/DOUBLEPOST]
fala i sega kako idecekane kolku i dali samo so duplikat proishod
Ne znam kako odi za duplikat proizhod neka spodeli nekoj ako znae tocno

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom