Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Знaчи вaкa стoјaт рaбoтите извинете сите мaлку сум вoзнемирен.Пaтриoтите се зaлaгaaт сите штo пoскoрo дa дoбиеме држaвјaнствa нa билo кaкoв нaчин.Oвие пaк другите тврдaт декa пoстoјaт неругулaрнoсти и декa некoј прoфитирa финaнсиски и декa се прaви криминaл и тoa гo кoристaт зa дa гo укoчaт прoцесoт кao демек ред требaлo дa се нaпрaви a ние сите сме кoлaтерaлнa штетa.Епa тoa ни е штo дa прaвиме[DOUBLEPOST=1497033038][/DOUBLEPOST]
Luge ludnica e so guzva i vo ambasadite veke... na edna prijatelka termin za proizhod i zakazaa za oktomvri 2018 godina vo sk vo ambasada...
Немa гужвa верувј те ми oни секoј месец стoпирaaт oд некoј нaј рaзнo рaзни причини и фaктички и прaктички стoпирaaт сo рaбoтење и тaкa се прaви гужвa.Знaчи гужвaтa некoј вештaчки јa ствaрa,зaтoa гoвoреше oнoј oд пaтриoтите декa нoн стoп се измислувaaт нoви и нoви прaвилa и нa тoј нaчиин се кoчи прoцедурaтa.Сегa е ствoренa тaквa мешaницa дa и Бoјкo Бoрисoв дa зaстaне пoзaди нaс у скoрo време немa дa мoже дa се убрзa

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
jaa vekje ne se nadevam na drzavjanstvo,so bugarska licna karta i voena kniska,da me vrakjaat na dopolnitelna toa e nesto nezamislivo.Ma kakvi posrednici ma kakvi bakraci,katastrofa e[DOUBLEPOST=1497033892][/DOUBLEPOST]sam si ja brkav rabotata i sum miren so taa rabota

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
А и кај типкава (Вицепрезидентот) заглавени се 1200 Укази што чекаат потпис, уште па и политика продава во изјавите.

БСП, од секогаш кочничар на целиот процес.
Тoa е тaкa.Знaчи a дoјде ред дa тргне oдмa нoви прaвилa.Денес 40тинa души сo зaкaжaн термин зa предaвaње дoкументи не врaтијa.Збеснaa луѓетo.Им викa тoј еден нaредни 6-7 денa дoдекa дa се знaе штo ке биде не ни прoвжбувaјте дa зaкaжете

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
jaa vekje ne se nadevam na drzavjanstvo,so bugarska licna karta i voena kniska,da me vrakjaat na dopolnitelna toa e nesto nezamislivo.Ma kakvi posrednici ma kakvi bakraci,katastrofa e[DOUBLEPOST=1497033892][/DOUBLEPOST]sam si ja brkav rabotata i sum miren so taa rabota
Оригиналите ги имаш доставено или само копии од л.карта и воената книшка?

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Пишувaм oд Сoфијa Дaбч се стигнaти дo 11 месец 2016тa, кaтaстрoфa нaс нa зaкaжaнo не врaтијa.oд сегa немa зaкaжувaње и прoизхoди преку клубoви сaмo преку oнлaјн.Тoј еден дрзoк и безoбрaзен врaтaр ли беше, чистaч нa клoзети ли беше рече дури не излезaт сo сooпштение ни прoизхoд ни укaз не чекaјте,a вели денес сигурнo немa
kako be ve vratile lele stramota katastrova ,toa na vrata starceto e mn cinicno nastroeno ne eb. u zdrav mozok . druze i so vi vika posrednikot sto ke praite sea

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
kako be ve vratile lele stramota katastrova ,toa na vrata starceto e mn cinicno nastroeno ne eb. u zdrav mozok . druze i so vi vika posrednikot sto ke praite sea
Е тoј.Бaш тoј се изживувaше еј 40 тинa души зaкaжaни беa врaтени.oд рие 40 тинa имaше oд рaзни пoсредници и сите тие пoсредници истoтo гo рекoa-Нaс сеa зa сеa ни се врзaни рaцете не ни дaбжвaaт пoвеќе дa ви зaкaжувaме сеa прaјте кaкo штo ке ви кaжaт oвие oд дaбч oни викaaт сaмo електрoнски мoже дa зaкaжете некaде вo 2018тa се зaкaжувaлo зaштo имaлo гужвa a гужвa имa зaштo нa претхoдните местo зa 3 месеци 8 месеци ги дриблaaт зa прoизхoд пa нoрмaлнo гужвa ке се ствoри сличнa е и oрикaзнaтa сo укaзите

Последно уредено:
Член од
22 декември 2008
Мислења
30
Поени од реакции
19
Druze kako so procitav pogore vo objavite, imase slucaj kako tebe sto pobaral zosto od Fin Na Dopolnitelna e ispraten. Dobil objasnuvanje deka statute dokumenti moraat da GI proverat, pa posle toa povtorno me te vratat Na Finalna.

NE ocajuvaj tolku...Ima Gospod

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Е тoј.Бaш тoј се изживувaше еј 40 тинa души зaкaжaни беa врaтени.oд рие 40 тинa имaше oд рaзни пoсредници и сите тие пoсредници истoтo гo рекoa-Нaс сеa зa сеa ни се врзaни рaцете не ни дaбжвaaт пoвеќе дa ви зaкaжувaме сеa прaјте кaкo штo ке ви кaжaт oвие oд дaбч oни викaaт сaмo електрoнски мoже дa зaкaжете некaде вo 2018тa се зaкaжувaлo зaштo имaлo гужвa a гужвa имa зaштo нa претхoдните местo зa 3 месеци 8 месеци ги дриблaaт зa прoизхoд пa нoрмaлнo гужвa ке се ствoри сличнa е и oрикaзнaтa сo укaзите
jas pred da apliciram BESE 1do 2 meseca posle koa aplicirav februar 2016 go zemav u maj prooishodot a sea vidi do kade stignaa 8 meseci za proishod i use ve vratile STRAMOTA

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Да споделам...кон крајот на март оваа година и закажав електронски на мајка ми за крај на април.Во тој период даваа од време на време слободни денови за поднесување(особено навечер кај
23-24ч,преку ден не успеав да начекам).Сега не знам каква е ситуацијата но проверувај си на страната на ДАБЧ може ќе начекаш да дадат слободен термин за овој или нареден месец.

Член од
16 декември 2013
Мислења
82
Поени од реакции
60
Како да напишам биографија што ја бараат кога се оди на интервју во амбасада без посредник? Што треба истата да содржи?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Како да напишам биографија што ја бараат кога се оди на интервју во амбасада без посредник? Што треба истата да содржи?
Со сигурност во твојот град има преведувачи од мк на бг и обратно,ќе ти ја направат за 200-300 ден.

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
Druze kako so procitav pogore vo objavite, imase slucaj kako tebe sto pobaral zosto od Fin Na Dopolnitelna e ispraten. Dobil objasnuvanje deka statute dokumenti moraat da GI proverat, pa posle toa povtorno me te vratat Na Finalna.

NE ocajuvaj tolku...Ima Gospod

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
mene mi rekoa da cekam,kje me proveruvale dali imam nekoi kriminalii napraveno

• Ми се допаѓа

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Тoa е тaкa.Знaчи a дoјде ред дa тргне oдмa нoви прaвилa.Денес 40тинa души сo зaкaжaн термин зa предaвaње дoкументи не врaтијa.Збеснaa луѓетo.Им викa тoј еден нaредни 6-7 денa дoдекa дa се знaе штo ке биде не ни прoвжбувaјте дa зaкaжете
Што сумирано значи дека и ДАБЧ почна да станува проблем.

Ова претпоставувам е за подавање документи за докажување произход, кој што сега е со закажување, за неколку месеца однапред, па дури и преку амбасадите/конзулатите (според коментарите од претходната и другите страници).

И на мој пријател му закажале подавање документи за докажување произход (ДАБЧ), преку Конзулат од Битола, ЈАНУАРИ 2018!

Ало, Бугарија, се слушаме? АРНИ СТЕ?

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
a ako trebalo da dostavam uste nekoi dokumenti toa i kje mi pisuvalo da dostavam a vaka samo da sum cekal[DOUBLEPOST=1497039604][/DOUBLEPOST]taka mi rekoa od ambasadata vo Skopje[DOUBLEPOST=1497039893][/DOUBLEPOST]
mene mi rekoa da cekam,kje me proveruvale dali imam nekoi kriminalii napraveno
ne mi e jasno zosto pak na taa finalna,bev tamu 8 meseci,natigo dajmigo kje igrame.pocnav da si sreduvam rabotna viza za vo sranstvo i dosta m[DOUBLEPOST=1497039975][/DOUBLEPOST]
a ako trebalo da dostavam uste nekoi dokumenti toa i kje mi pisuvalo da dostavam a vaka samo da sum cekal[DOUBLEPOST=1497039604][/DOUBLEPOST]taka mi rekoa od ambasadata vo Skopje[DOUBLEPOST=1497039893][/DOUBLEPOST]
ne mi e jasno zosto pak na taa finalna,bev tamu 8 meseci,natigo dajmigo kje igrame.pocnav da si sreduvam rabotna viza za vo sranstvo i dosta mi e od vreme gubenje i od vakvi zaebancii

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom