Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 мај 2017
Мислења
36
Поени од реакции
7
zdr jas isprativ adresa preku konzulat od bitola pominaa 5 meseci , se javuvam vo opstina na lege 6, sofija dali nekoj znae do koga se ceka ili sto da se pravi

Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
Brat mi e odbien deneska, od 2015 so poteklo od tatko. Go vratija na dopolnitelna i denes dobi odgovor deka e odbien spored clen 33 - al.3 . On imase zabrana za vlez vo evropska zemja. Ali pred 5 meseca zabranata bese trgnata so pomos na advokati. Me interesira dali ima opcija da se podnese molba i da se vratat dokumentite vo postapka. Ve zamoluvam koj ima informacii okolu ovaa situacija da.mi odgovori. Fala mnogu

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Brat mi e odbien deneska, od 2015 so poteklo od tatko. Go vratija na dopolnitelna i denes dobi odgovor deka e odbien spored clen 33 - al.3 . On imase zabrana za vlez vo evropska zemja. Ali pred 5 meseca zabranata bese trgnata so pomos na advokati. Me interesira dali ima opcija da se podnese molba i da se vratat dokumentite vo postapka. Ve zamoluvam koj ima informacii okolu ovaa situacija da.mi odgovori. Fala mnogu
Veke znaes zosto e odbien i nema da dobie nikogas. Zabranata e trgnata ama toa sto
postoela zabrana stoi za cel zivot. Ne e problemot do dokumentite

Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
Abe ja pretpostavuvam deka e zaradi toa, sakas da kazes deka i da podnese molba nema da dobie ?

Член од
15 март 2017
Мислења
71
Поени од реакции
80
12 јануар 2016 интервју, чекам потпис уште малку 3 месеци...
SO STO dokumenti si druze ?[DOUBLEPOST=1493714038][/DOUBLEPOST]
Еве уште еднa неубaвa вест.фрaнцијa нaјaвувa преиспитувaње нa еврoпскaтa унијa и нaјaвувa декa е мoжнo и oни дa јa нaпуштaт унијaтa. Пред oтприликa еден месец нaпишaв бaш зa тoa декa дoдекa дa извaдиме бугaрски пaсoши мoжнo е дa се рaспaдне еврoпскaтa унијa. Сaмo тoa дa не се случи
toa samo ako pobedi na 7 ovaa kuckata le pen .. ali mnogu mali se sansite ona da go pobedi makron ...[DOUBLEPOST=1493714138][/DOUBLEPOST]
Abe ja pretpostavuvam deka e zaradi toa, sakas da kazes deka i da podnese molba nema da dobie ?
ako e dobil crn pecat u bilo koja eu zemja .. nema nikakvi sansi

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2009
Мислења
182
Поени од реакции
316
франкфурт, а :)

Член од
9 март 2017
Мислења
68
Поени од реакции
95
Od denes Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка bojceto e 927*/2015 intervju 17fevruari 2016, a na filnalna od 23 jan 2017, so ke treba da se prevzeme ili da se ceka vremeto da pokaze. pozdrav

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Ketreba od pocetok ama pak ke ima problem zosto e veke oznacen naj iskreno neka proba pak ama cela procedura od ponovo ama ne e sigurno ednas prekinata procedura ne moze pak da ja aktivira

Член од
15 септември 2014
Мислења
232
Поени од реакции
129
SO STO dokumenti si druze ?[DOUBLEPOST=1493714038][/DOUBLEPOST]
toa samo ako pobedi na 7 ovaa kuckata le pen .. ali mnogu mali se sansite ona da go pobedi makron ...[DOUBLEPOST=1493714138][/DOUBLEPOST]
ako e dobil crn pecat u bilo koja eu zemja .. nema nikakvi sansi
Со венчаница од Блгарска егзархија...на баба ми, 3 месеци статус потпис од Вицепрезидента...

Член од
2 мај 2017
Мислења
36
Поени од реакции
7
zdr jas isprativ adresa preku konzulat od bitola pominaa 5 meseci , se javuvam vo opstina na lege 6, sofija dali nekoj znae do koga se ceka ili sto da se pravi[DOUBLEPOST=1493717000][/DOUBLEPOST]zdr jas isprativ adresa preku konzulat od bitola pominaa 5 meseci , se javuvam vo opstina na lege 6, sofija dali nekoj znae do koga se ceka ili sto da se pravi

Последно уредено:
Член од
10 септември 2014
Мислења
12
Поени од реакции
2
Здраво на сите, од штип сум имам 25 години..... Може ли некој да ми објасни какви документи се потребни за поднесување на бугарски пасош, јас немам никакви а слушнав нешто најново дека сега можело преку бугарската амбасада или не е точно , ве молам објаснете ми

Член од
15 март 2017
Мислења
71
Поени од реакции
80
Здраво на сите, од штип сум имам 25 години..... Може ли некој да ми објасни какви документи се потребни за поднесување на бугарски пасош, јас немам никакви а слушнав нешто најново дека сега можело преку бугарската амбасада или не е точно , ве молам објаснете ми
pozz bate .. i ja sum stipjanec ..ako imas nekoj bratuced cicko vujko nekoj rodnina moze preku nego da podneses .. isto ako imas stari dokumenti od dedo ti pred 1928 god ili od ova bugarskite egzarhii .. isto taka ima mnogu luge tuka na forumo so se zemalo so potvrda od toe zdruzenieto ..

Член од
10 септември 2014
Мислења
12
Поени од реакции
2
pozz bate .. i ja sum stipjanec ..ako imas nekoj bratuced cicko vujko nekoj rodnina moze preku nego da podneses .. isto ako imas stari dokumenti od dedo ti pred 1928 god ili od ova bugarskite egzarhii .. isto taka ima mnogu luge tuka na forumo so se zemalo so potvrda od toe zdruzenieto ..
Znaci mora dokument ? jas nemam nisto se rasprasuvav po rodnini nemam nisto

Член од
2 мај 2017
Мислења
36
Поени од реакции
7
zdr jas isprativ adresa preku konzulat od bitola pominaa 5 meseci , se javuvam vo opstina na lege 6, sofija dali nekoj znae do koga se ceka ili sto da se pravi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom