Сметам дека апсолутно нема потреба од тоа. Ниту пак мислам дека тоа би било пресудно. Јас сум со потврда и друг документ, и верувај џабе ни е и трет документ кога поминуваат и без документи. Важното е веќе конечно да ни дојде ред да не прегледаат пак, и конечно одлучат...
[DOUBLEPOST=1483910984][/DOUBLEPOST]Дечки да не ширам лажна надеж, но ми изгледа дека 2014 е почната со разгледување.
Како репер го следев бројчето 18/2014 (со цел поскоро да знам кога ќе ја почнат 2014, под претпоставка дека нели одат по ред) и сега гледам дека му се има сменето статус во “По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство“.
Претходно беше со месеци на ист статус како моето, а тој статус беше „Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.“
Па нека е за добро ...