Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Колеги ај ве молам за мала помош.... Преку посредник бркам работа за државјанство за мене и за жената и на почетна фаза сум, т.е. произход. За мене со документи од дедо пред 2018, а жена ми има венчаница од баба каде што стои националност Бугарска. Посредникот ми рече дека и за неа треба произход (треба ли навистина)? Му ги пратив оригиналните документи, рече дека во поново време ги задржувале. Изводи како изводи ке извадам за една недела од кај нас гајле ми е, проблем е што венчаницата на бабата на жена ми е една и единствена, па го замолив да види ако може со заверка на бугарски Нотар верно на оригинал. Рече прашал и чека одговор од некои тамошни директори во таа институција која дава произходи. Дали некој претходно имал искуство со копии верно на оригинал заверени на Нотар дали проаѓаат? Фала однапред.
Gi zadrzuvaat samo izvodite a starite dokumenti gi vrakaat nazad. I da podobro e da gi dades originalite, skoro site koi ostavaa kopii bea vrakani na dopolnitelna a toa ke te cini mnogu izgubeno vreme.[DOUBLEPOST=1481046421][/DOUBLEPOST]
Kako odi procedura za podnesuvNje dokumenti za bg pasos preku roditel i kolku vreme odi procedura komplet ???

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Isto kako za site samo sto ne ti treba proishod tuku odis direktno da zakazes intervju vo ministerstvo za pravosudie.

Член од
1 април 2014
Мислења
285
Поени од реакции
186
Gi zadrzuvaat samo izvodite a starite dokumenti gi vrakaat nazad. I da podobro e da gi dades originalite, skoro site koi ostavaa kopii bea vrakani na dopolnitelna a toa ke te cini mnogu izgubeno vreme.[DOUBLEPOST=1481046421][/DOUBLEPOST]

Значи венчаницата ќе ми ја вратат? Многу ми е важна затоа што е од Југославија и не можам да извадам таков документ повторно, единствен е, а ќе им треба и на други од семејството.

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Isto kako za site samo sto ne ti treba proishod tuku odis direktno da zakazes intervju vo ministerstvo za pravosudie.
Kolku vreme trae procesurata od prilika vo praksa ?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Da no zatoa ke dades vencanica ponova koja ke ja zadrzat ili izvd od istata osoba.[DOUBLEPOST=1481047292][/DOUBLEPOST]
Kolku vreme trae procesurata od prilika vo praksa ?

Momentalno 1god. I 2/3 meseca ako zakazes sega za intervju i posle intervju uste 18 meseca. Se na se pomegu 2 ipol i 3 god.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Колеги ај ве молам за мала помош.... Преку посредник бркам работа за државјанство за мене и за жената и на почетна фаза сум, т.е. произход. За мене со документи од дедо пред 2018, а жена ми има венчаница од баба каде што стои националност Бугарска. Посредникот ми рече дека и за неа треба произход (треба ли навистина)? Му ги пратив оригиналните документи, рече дека во поново време ги задржувале. Изводи како изводи ке извадам за една недела од кај нас гајле ми е, проблем е што венчаницата на бабата на жена ми е една и единствена, па го замолив да види ако може со заверка на бугарски Нотар верно на оригинал. Рече прашал и чека одговор од некои тамошни директори во таа институција која дава произходи. Дали некој претходно имал искуство со копии верно на оригинал заверени на Нотар дали проаѓаат? Фала однапред.
Удoстрoверение зa блгaрски прoисхoд требa за сите кандидати кoи пo член 15 пoдaвaaт мoлбa зa блгaрскo грaждaнствo oднoснo зa сите штo не живеат нa територија нa Р Бугарија . прoисхoд не е потребен сaмo вo случaј сo рoдител блгaрски грaждaнин. Сите oстaнaти мoрa дa имaaт прoисхoд[DOUBLEPOST=1481056508][/DOUBLEPOST]
Удoстрoверение зa блгaрски прoисхoд требa за сите кандидати кoи пo член 15 пoдaвaaт мoлбa зa блгaрскo грaждaнствo oднoснo зa сите штo не живеат нa територија нa Р Бугарија . прoисхoд не е потребен сaмo вo случaј сo рoдител блгaрски грaждaнин. Сите oстaнaти мoрa дa имaaт прoисхoд

Член од
1 јули 2015
Мислења
58
Поени од реакции
34
nekoj da se pofali od 2014
Ништо уште од 2014 (на дополнителна сум една година со документи од вујко, бројче 84xx/2014). Нека се пофалат тие што се од 2013 ако има промени, би требало да се при крај со чистење на 2013та.

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Ништо уште од 2014 (на дополнителна сум една година со документи од вујко, бројче 84xx/2014). Нека се пофалат тие што се од 2013 ако има промени, би требало да се при крај со чистење на 2013та.
jas kako sto slusnav 2013 ja iscistile,ne znam

D

dimitars

Гостин
Ne se proveruvajte 2013,2014 nema podpisan ukaz od 07.10.2016.
Pricina: politicka kriza do koga i kako ke trae nikoj ne znae.
Vekje 2 nedeli nema promeni vo datumite za podignuvanje na ukaz....

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Камо среќа да ни ги уважат молбите па тоа чекањето за потпис на указ и останато се слатки маки ...
Тогаш подруго е. А ние сиротиве на дополнителна уште поим немаме што ќе им штракне ако некогаш дојдеме на ред.

Така да не се жалете вие што чекате потпис. Сигурно нема со години да чекате како што исчекавте досега :)

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Jas vo DAPC odnesov orginal vencanica zemena od Sofija, overena so niven pecat se kako treba. Samiot decko sto bese na priem na dokumenti vo DAPC mi ja vrati i mi rece napravi kopija i donesi mi ja. Kopijata ja zema i udri pecat verno na orginal, a orginalot mi go vrati i mi rece deka ke mi trebal mozebi za MP da si go imam. Inaku za zena ti se razbita ke treba proishod !!! Dali si so potvrda od klub ili star dokument od baba/dedo... ili pasos od sestra/vujko...itn, za polnoletni lica sekogas treba proshod

Член од
9 февруари 2009
Мислења
16
Поени од реакции
17
lans i jas bev na intervju 4 April 2016 i nemam nikava promena na status celo vremwe e zadolzitelna procedura po kolku vreme treba da ima promena na status[DOUBLEPOST=1481115682][/DOUBLEPOST]i ako moze koj broj si posto sme blisku so intervjuata?

Член од
1 ноември 2016
Мислења
4
Поени од реакции
9
Dali nekoj znae do koj broj se stignati so potpishuvanje na ukaz ? Jas sum broj 76**/2015 . Vekje 1 mesec mi pishuva Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom