Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Znaci spored tebe moeto e rodime majko so ksmet I frlime na buniste.Kolku samo makedonceto ode od krajnost vo krajnost. So sum imala jas poveke od tie so se vrateni na dopolnitelna ko site podnesuvame isti dokumenti de objasni prosvetlime.Kakvi se tie informacii? Ili pa da so vikas videle se deka iskreno gi sakam dokumentite od mojata izjava.Aj ti se molam nemoj so takvi niski udari.
Не е ова според мене, ова се факти. Како што гледаш и самата, прва си изгледа на планетава шо добила позитивен одговор на база од "прв братучед" документи. Освен ако првиот братучед е уствари вистински Бугарин во Бугарија.
Ако братучед-ти е Македонец со претходно изваен бугарски пасош - тој не е валиден доказ при аплицирање за бугарски пасош. Е сега македончето од мака, ќе ги проба сите инструменти, така?
Јас не им реков да не пробват, нека одат нека потрошат некое евро, нема проблем.

Само молимте, не влегви на темава клизачи со кромид информации.

Член од
18 септември 2014
Мислења
65
Поени од реакции
31
Znaci jas sum ti ziv dokaz deka izvadiv so prv bratucet i na sestra mi denes i se smeni statusot.Ceka za potpis.Ona bese so dokumenti od prv bratucet i moj dokumenti znaci ne se pravi deka rabotes vo pravosudie vo bugarija oti mnogu pogresno si informirana i iskreno ima raboti sto ne gi razbiras.80% od tie sto ja sledat i pisuvaat na temava se vo toj lavirint isto kolku i tebe ili i poveke vreme i mnogu poveke se informirani.Oladi malku ako cekas potpis neka ti e so sreka i uzivaj i ostavi gi lugeto da probuvaat so site sredstva sti gi imaat na raspolaganje oti ima slucaevi i so najobicna potvrda deka prevezuval stoka vo Bugarija dobija pasos.Pogore vo eden od moite postovi pisav koja e sustinata sto baraat dokumenti da ne se povtoruvam sega.U kratki crti bitno im e da vidat deka nemas promena na ime i prezime.Za site onie sto nemaat nikakov dokument ni pa prv bratuced ni sestra ni brat ni majka ni tatko so bugarski dokument odete so opcija izvodi od 4-5 pokolenija unazad prevedeni.Moze ke kossta toa uste nekoj dopolnitelni 100 evra ali otislo magareto samaro li ke go zalime.Samo napred i so sreka neka ni e na site so dobile i so cekaat uste.
Значи без документ со докажано дирекно потекло не дават пасош , процедурата станува и построга поради мн. фалсификувани документи од 'браќата' .... не се лажете без врска само .... Освен ти , до сега немам слушнато од никој друг да има земено со прв братучет и слично ама баш никој ....

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
И мене не ми е верно ова со братучедите. Тој добил пасош со изјава дека СЕ ЧУВСТВУВА бугарин, а сите ние сме дале иста изјава. Сега неговата вреди, нашата не вреди. Плус, некој може добил со натурализација, со 5 години претстој. И сега 50 негови први, втори братучеди, тетки, вујковци, стрини може да добијат на основа на тоа. А и нигде не пишува во дополнителни документи дека тоа се бара.
Да видиме што закон ќе донесат во Собрание, таму е решението.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
da prasam okolu nekoi proceduri, sega cekam proishod bev vo ambasadata na intervju.kolku se ceka toj dokument i zosto posle se odi vo ministerstvoto za pravosudie na intervju i sto tamu te prasuvaat?POZDRAV

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
И мене не ми е верно ова со братучедите. Тој добил пасош со изјава дека СЕ ЧУВСТВУВА бугарин, а сите ние сме дале иста изјава. Сега неговата вреди, нашата не вреди. Плус, некој може добил со натурализација, со 5 години претстој. И сега 50 негови први, втори братучеди, тетки, вујковци, стрини може да добијат на основа на тоа. А и нигде не пишува во дополнителни документи дека тоа се бара.
Да видиме што закон ќе донесат во Собрание, таму е решението.
Koga ke bide pak toj noviot zakon,koga ke se glasa vo nivno ministerstvo

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Epa abre makedonce tuka ok jas nitu siram kromod informacii nitu imam potreba nekogo tuka da lazam dodeka vie tuka polemizirate okolu toa deka izmisluvam jas vidov I znam deka ne sum edinstven slucaj sto dobil so prv bratucet.E sega plus informacija za strucnjacive na temava so se razbirat dokumentot go dostaviv 5-6 meseca od intervjuto bidejki nemam baba dedo.Mi rekoa dostavi dodeka ne si vratena na dopolnitelna deka ke bide rabotata.A imase so mene eden dodeka cekav red za slikanje go kazav pogore so izvodi od 5 pokolenie nanazad dostavil.Znaci aj tie so se pametni neka kazat kade u koj bugarski zakon e tocno definirano kakov dokument treba. I drugo jas sum glupa I ne razbiram nisto a sum uspeala so nekakov si prv bratucet so go ima pasoso 10godini da zemam a pokraj mene I sestra mi da zeme.I sega laam tuka bezveza.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
da prasam okolu nekoi proceduri, sega cekam proishod bev vo ambasadata na intervju.kolku se ceka toj dokument i zosto posle se odi vo ministerstvoto za pravosudie na intervju i sto tamu te prasuvaat?POZDRAV
Јас колку што знам интервју можеш да правиш и во амбасада а не во Софија. А секоја постапка што се прави во амбасада или конзулат е со закаснување од 2-3 месеца +периодот што е потребен за завршување на постапката.

M

mile_s

Гостин
Statusot na predmetot mi bil prekinat bidejki ne sum odnel dopolnitelni dokumenti vo dadeniot rok(na listot sto mi go dadoa rokot bese maj) a posrednikot odnel dokumenti vo avgust
Neli ne bese problem ako se odnesat i pokasno dokumenti?
Ova znaci deka ke mora od novo da pocnam?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Statusot na predmetot mi bil prekinat bidejki ne sum odnel dopolnitelni dokumenti vo dadeniot rok(na listot sto mi go dadoa rokot bese maj) a posrednikot odnel dokumenti vo avgust
Neli ne bese problem ako se odnesat i pokasno dokumenti?
Ova znaci deka ke mora od novo da pocnam?
За жал да ке мораш се од почеток.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Не е ова според мене, ова се факти. Како што гледаш и самата, прва си изгледа на планетава шо добила позитивен одговор на база од "прв братучед" документи. Освен ако првиот братучед е уствари вистински Бугарин во Бугарија.
Ако братучед-ти е Македонец со претходно изваен бугарски пасош - тој не е валиден доказ при аплицирање за бугарски пасош. Е сега македончето од мака, ќе ги проба сите инструменти, така?
Јас не им реков да не пробват, нека одат нека потрошат некое евро, нема проблем.

Само молимте, не влегви на темава клизачи со кромид информации.
Друже си ги испомешал ти фактите. Фактот е дека nervoza успеала да исвади на база на тој документ, факт е и дека сестра и за краток рок после неа и се менува статусот на база на истиот документ плус документ приложен од неа. Ако можело да упали за нив, не гледам причина зошто не би можело истото да важи и за некој друг.

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
Факт е оти сите врска немаме на кој начин работат, а факт е оти носиме било какви документи за да пробаме да смениме нешто, јас извадов со од брат и татко, @nervoza со прв братучед, знам случај кој заврше работа со втор брачед (брачед мој прв и неговата сопруга му даде документи на негов втор, и моментално чека за потпис) друг случај знам пријател, беше вратен на проверка, документи не однесе, али имаше лична карта бугарска и возачка бугарска, го вратија во редовна па му одобирја. Комшија однесе од струмица клубот, од 2012та е али нема ништо, значи муабетот ми е секој има различно искуство како поминал. Јас би рекол трпение само, слушам муабети (гласини) оти промените во законот за БГ гражданство би дошол во собрание фебруари, значи ако се донесе тоа нема да има проблеми никој. :)

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Факт е оти сите врска немаме на кој начин работат, а факт е оти носиме било какви документи за да пробаме да смениме нешто, јас извадов со од брат и татко, @nervoza со прв братучед, знам случај кој заврше работа со втор брачед (брачед мој прв и неговата сопруга му даде документи на негов втор, и моментално чека за потпис) друг случај знам пријател, беше вратен на проверка, документи не однесе, али имаше лична карта бугарска и возачка бугарска, го вратија во редовна па му одобирја. Комшија однесе од струмица клубот, од 2012та е али нема ништо, значи муабетот ми е секој има различно искуство како поминал. Јас би рекол трпение само, слушам муабети (гласини) оти промените во законот за БГ гражданство би дошол во собрание фебруари, значи ако се донесе тоа нема да има проблеми никој. :)
Така е јас само би се надоврзал на тебе да не се прават паметни да кажуваат што поминува што не поминува кога никој од нас со точност не знае туку наведува случки кои поминале и завршиле работа така да им порачувам на сите да пробаат со се што имаат на располагање а сигурен одговор ќе добијат во ДАБЧ за 30 дена од поднесување за само 50 евра та биле та небиле.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Sto ke se sluci po 30 dena?
Ќе дознаат луѓето дали можат да добијат происход со прв втор братучед со дедо баба со чичко тетка прадедо со незнам какви документи.....
происход се добива во рок од 30 дена или го добиваш или не.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
ZDRAVO DRUSTVO,dali sledi politika vo bg.ima li nesto novo dali ke se smene nesto na PODOBRO i koga, znae li nekoj nesto...BLAGODARAM I POZDRAV..[DOUBLEPOST=1421332718][/DOUBLEPOST]
Epa abre makedonce tuka ok jas nitu siram kromod informacii nitu imam potreba nekogo tuka da lazam dodeka vie tuka polemizirate okolu toa deka izmisluvam jas vidov I znam deka ne sum edinstven slucaj sto dobil so prv bratucet.E sega plus informacija za strucnjacive na temava so se razbirat dokumentot go dostaviv 5-6 meseca od intervjuto bidejki nemam baba dedo.Mi rekoa dostavi dodeka ne si vratena na dopolnitelna deka ke bide rabotata.A imase so mene eden dodeka cekav red za slikanje go kazav pogore so izvodi od 5 pokolenie nanazad dostavil.Znaci aj tie so se pametni neka kazat kade u koj bugarski zakon e tocno definirano kakov dokument treba. I drugo jas sum glupa I ne razbiram nisto a sum uspeala so nekakov si prv bratucet so go ima pasoso 10godini da zemam a pokraj mene I sestra mi da zeme.I sega laam tuka bezveza.
ZDRAVO NERVOZA so sreka na tebe i sestrati,velis izvodi od 5 pokolenija dali mozes da mi go objasnis toa podetalno,fala ti mnogu na odgovorot???????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom