So sreka da ti e....ako mozis da spodelis kontakt od toj posrednikot sto za dva dena ti zavrsi rabota za podiganje na ukazot i za slikanjetoKonecno.
Go cekam od 2013
Прегледај го приврзокот 160119
Vtornikot se slikav denes vo raka. jeeeee
Vi posakuvam se najubavo site sto cekate da si zemete I pobrzo potpisani ukazi.
Дополнително не треба да се полага.Не знам дали е пишано низ темава, ако се има пасош, за возачка која е процедурата? Веројатно не треба да се полага дополнително?
Не знам дали е пишано низ темава, ако се има пасош, за возачка која е процедурата? Веројатно не треба да се полага дополнително?
Дополнително не треба да се полага.Не знам дали е пишано низ темава, ако се има пасош, за возачка која е процедурата? Веројатно не треба да се полага дополнително?
Дали потоа може да ги имам и двете возачки (мк и бг) или мора да ја дадам македонската и да ја поседувам само бугарската?Дополнително не треба да се полага.
Потребно ти е свидетелство за заврзхено основно образовние кое треба да се преведе и легализира и потоа се носи во РИО од каде се добива документ дека може да се издаде зозачка дозвола. пота се оди во бугарско МВР када се прави возачката. Целата процедура трае околу два месеци.
Македонската возачка ти ја зематДали потоа може да ги имам и двете возачки (мк и бг) или мора да ја дадам македонската и да ја поседувам само бугарската?
Во Германија е дозволено да се возит само 6 месеци од пријавувањето на адреса со Бугарска возачка преведена од Македонска. Отпозади имат код 70МКД шо значит дека е сменета од Македонска. Казните се големи (1000еур печат на возачката Д пречкртано и забрана за возење и полагање во Германија со траење од 1 година). Доколку не се почитува забраната може да следи казна затвор од траење од 6 месеци.A jel se na toj novoj dozvoli sto je izdaju u bugarskoj po necemu vidi da si je zamenio za makedonsku, jer sam cuo da ta dozvola vazi samo u bugarskoj a ne u celoj EU? Na primer, da u nemackoj nemas pravo da je koristis duze od 6 meseci, jer se vidi da si polagao u makedoniji?
брат да го затвориме ова со возачкиве затоа што веке стварно НЕМА СМИСЛА,ја направивте возачката ко дозвола за возење вселенски брот,,,,,па вака,,,,мој комшија кој веке 7 год живее во германија со бг пасс.кој вози со бг.возачка до сега него казниле ниту му направиле проблем такада стварно прекинете веке стварно доволное е,,бајдувеј ме ИЗНАСМЕА жив и здрав да си,,,босанските возачки признаени от цел свет,,,,,,без навреда,,ништо лошо.поз..до тебе,,среќно[DOUBLEPOST=1479510659][/DOUBLEPOST]Во Германија е дозволено да се возит само 6 месеци од пријавувањето на адреса со Бугарска возачка преведена од Македонска. Отпозади имат код 70МКД шо значит дека е сменета од Македонска. Казните се големи (1000еур печат на возачката Д пречкртано и забрана за возење и полагање во Германија со траење од 1 година). Доколку не се почитува забраната може да следи казна затвор од траење од 6 месеци.
Од Балканов (нонЕУ) единствено се признаени босанските возачки (ама само Б кат.). Имат најави дека од нова година или најкасно до март април и Македонските возачки ќе спаѓаат во додатокот 11 т.е. ќе можат да се сменат дирекно на Германски без полагање на возачки испит (исто само за Б кат.).
Секоја држава на ЕУ си имат посебни закони кои ја признаваат или не Македонската возачка дозвола (воедно и Бугарската возачка преведена од Македонска).
Повеќе инфо на сајтот од ЕК:
http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/driving-licence/driving-licence-recognition-validity/germany/index_de.htm
честито,,,со што документи си??????Konecno.
Go cekam od 2013
Прегледај го приврзокот 160119
Vtornikot se slikav denes vo raka. jeeeee
Vi posakuvam se najubavo site sto cekate da si zemete I pobrzo potpisani ukazi.