Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.030
Проверете кој чека за потпис, има потпишани укази. Денеска е мојот потпишан. Интервју октомври 2015. Со среќа на сите!
A шo е со потписот сега ќе чекаш уште за пасош или ќе го добиеш сега.

Член од
7 јуни 2016
Мислења
13
Поени од реакции
24
Na moj drugar mu e prekratena prepiskata so br.6795/2013 so podneseni dop. dokumenti od prv bratuced. So moze da napravi toj za da se vrati vo procedura ili ke treba da podnese od pocetok? Fala odnapred

macedon89

Провокатор по вокација
Член од
22 јули 2008
Мислења
783
Поени од реакции
582
Прегледај го приврзокот 159480
Zdravo Ti attachirav slika so adresa I telefonski brojevi na firmata koja leglizira mozes da gi kontaktirash preku Viber deckite se super neznam kolku gu dobro ja poznavas Sofia ova agencija se naogja blizu do opstina Slatina Ili ulica Shipchenski prohod kade odime da se slikame za pasos site shto imame zemeno sluzbena adresa Lege 6 Kontaktiraj gi I ke zavrsis rabota oni rabotat prevodi legalizacii Pozdrav I se najdobro
Фала многу на брзата информација.

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Eve vaka izgleda papkata i koga ke ja otvorat sviri pesnicka :) :popce::popce::popce::popce:Прегледај го приврзокот 159453
Како член со 500 и кусур мислења, од кои што претпоставувам на темава ти се повеќе од 80% од нив, очекував одговор за помош не за потсмев. Ама најверојатно толку и ти е паметот, па кога ќе праша некој нешто што него не му е јасно доволно, а ти веќе го имаш поминато и знаеш како е и што е, му постираш глупости од типот на смајлињата цитирани погоре и сликички од хелоу кити тетратки. Можеби јас не ја сфаќам доволно процедурава за подавање дополнутелни документи, ама ти не сфаќаш што е тоа да си возрасен и сериозен, па еве ќе те охрабрам повторно кога некој друг член ќе постави прашање (на коешто ти знаеш одговор, ама си премногу интелегентен за да одговориш со зборови на возрасен човек), повторно одговори му со вакви глупости на кои најверојатно само ти и се смееш на нив. PS: Битно собра 1 лајк на двата поста заедно.

Член од
18 септември 2016
Мислења
28
Поени од реакции
11
Ima li koga da je vadio pasoš, a da ima slovo J u imenu. Meni su ga pisali kao ј tamo, tako mi stoji ime u predmetu, i verovatno ce tako na bugarskom u pasosu da stoji, ali ne znam kako ga pisu latinicom u pasos. Pošto po nekim pravilima koja sam video oni ј prevode kao Y latinično. Pa da ne ispadnu razlicita imena na dva pasosa.

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
потпишан указ интервју Октомври 2015 64**/2015....на сите да му се врати убајнава моја :cujte: па да се видиме кафе да пијаме Германија :zloo::zloo::zloo:
BRAVO , CESTITKI ! Mi se dopaga tvoevo info, bidejki za edna godina si zavrsil rabota, od intevju do potpis, sto e super informacija !
So sto dokumenti si ?

Член од
12 јануари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
30
Posredniko denes mi kaza deka me barat licno da odam pocetoko na maj podnese dopolnitelni dok potvrda od bk na marinela i posmrtnici i izvodi od pradedo,inace postapkata ja terav preku konzulato posredniko veli neznam zosto licno me barat ima nekoj ideja zosto?

Член од
7 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
56
BRAVO , CESTITKI ! Mi se dopaga tvoevo info, bidejki za edna godina si zavrsil rabota, od intevju do potpis, sto e super informacija !
So sto dokumenti si ?
Фалааааа!!! со какви документи, уффф со какви не....воена книшка од дедо ми како 4 годишен бг војник, сведителство од 2ро одделение од неговиот брат, и имотен лист од дедо му на овие двајца :D шо значи мој прапрадедо од 1917 Царство Бугарија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom