Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
62
Поени од реакции
27
Ja sum od april 2014 i nikakva promena nema.prvo na dopolnitelna proverka pa na finalna pa pak me vratia za poteklo da nosam..a veke 3 pati podnesev poteklo...amn of niv..koga planirat taa 2014 god da ja zavrsuvat?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
I kaj mene denes ima promena na statusot ( avgust 2015 )....Blagodaram na Р Б'лгарија i sluzbite koi rabotat tamu

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Член од
15 август 2016
Мислења
69
Поени од реакции
34
I kaj mene denes ima promena na statusot ( avgust 2015 )

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија
Kolku vreme beshe na finalna?

Член од
7 октомври 2015
Мислења
34
Поени од реакции
56
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија intervju 13 Oktomvri 2015[DOUBLEPOST=1474994887][/DOUBLEPOST]Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија intervju 13 Oktomvri 2015.....dokumenti> voena kniska od dedo, sveditelstvo od brat negov od vtor oddelenie i imoten list od carstvo bugarija 1917 godina od prapradedo....

Член од
25 февруари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
4
Pa te prekratile zosto veke si bugarski graganin
drugar kazi ako znaes nekoe resenie (ako veke sum bugarski graganin bi trebalo samo da odam vo bugarija i da podadam dokumenti za pasos i lichna karta.ama ne mi se veruva deka e taka pozz[DOUBLEPOST=1474995408][/DOUBLEPOST]
Pa te prekratile zosto veke si bugarski graganin
drugar kazi ako znaes nekoe resenie (ako veke sum bugarski graganin bi trebalo samo da odam vo bugarija i da podadam dokumenti za pasos i lichna karta.ama ne mi se veruva deka e taka pozz

Член од
20 август 2016
Мислења
36
Поени од реакции
12
Ако знае некој нека кажи со потекло сум со мајка бугарски државјанин и денес ми се смени статусо дека сум прекратен (Преписката Ви е разгледана от С'вета по гражданството и е взето решение да б'де прекратена. Лицето е б'лгарски гражданин на основание чл. 6 от Закона за б'лгарското гражданство от 1968 г.(отм.).фала однапред,не ми се верува дека ме прекратија од прва линија
Preku posrednik bese ili preku ambasada?

Член од
9 февруари 2016
Мислења
20
Поени од реакции
27
I kaj mene ima promena na statusot :
"Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија "
Broj 64xx/2015
Intervju juli 2015 vo ambasada vo sk
Dokumenti: Sveditelstva od osnovno od tatko

Aj pa I site da si docekate :)

Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
3072 и 3077/2015 .Од данас промена на тие два бројчиња.Интервју мај во Софиа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom