Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 октомври 2013
Мислења
67
Поени од реакции
12
ke te molam da mi kazid ako znae neko siguren koj se zanimava so taa rabota imam aplicirano za vo april pa baram siguren covek,inace imam baba koja ziveese vo bg, i tamu e pocinata pa dali ako se snajdam da izvadam posvrtnica dali toj dokument ke mi koristit
ke mozis da izvadis posmrtnica treba da odis vo opstinata kaj so e pocinata

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
dragi prijateli bi ve zamolil da ne lutam do sofia,ambasadi,posrednicii bi sakal da podnesam dokumenti za bugarsko drzavljanstvo.koja procedura da ja pocnam i kade?koj dokumenti ke mi trebaat za pasos i licna karta i kolku ke cini?dali treba da se zaclenam vo nekoj klub na bugarite vo rm? i ova so lekarskite pregledi ne mi e bas najjasno mora da se pregleduvam ili da izvadam lekarsko od nekoja ustanova?sekoe vase iskustvo e dobredojdeno i odnapred vi blagodaram

Член од
28 мај 2014
Мислења
55
Поени од реакции
67
Ako ima nekoj covek sto moze da sredi rabota za dobar kesh neka pisi vo inbox..od 2012 sum na dop.proverka ,pravoslavna so ftor bratuced so bg drzavjanstvo ...

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
dragi prijateli bi ve zamolil da ne lutam do sofia,ambasadi,posrednicii bi sakal da podnesam dokumenti za bugarsko drzavljanstvo.koja procedura da ja pocnam i kade?koj dokumenti ke mi trebaat za pasos i licna karta i kolku ke cini?dali treba da se zaclenam vo nekoj klub na bugarite vo rm? i ova so lekarskite pregledi ne mi e bas najjasno mora da se pregleduvam ili da izvadam lekarsko od nekoja ustanova?sekoe vase iskustvo e dobredojdeno i odnapred vi blagodaram
Колку што јас знам од пред некое време бараат документ за бугарско потекло за да добиеш происход и за да можеш да закажеш термин за интервју. Лекарскиот преглед со лекарското уверение можеш да го извршиш кај твојот матичен лекар. Но според мене, најдобро е да побараш помош од некој посредник инаку сам ќе луташ низ процедурата.
Поздрав

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
zdravo ve citam baegi vreme dali nekoj znae da mi objasni sto e toa dokument od EGZARXIJA,gledam site maka macime so istite problemi.dali postoi nekoj nacin na primer.za AMERICKI pasos mozes i da se biris vo nekoi od boistata so amerikancite..dali moze da sluzis vo BUGARSVA armija za pasos..dali nekoj znae NESTO???????mislam POSTOJAT NACINI sekogas,no covek treba da gi pronajde..blagodaram

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Појде работава дечки после три месеца има нови протоколи со издавање указ нека им е со среќа на сите кои се на списоците.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Има дост бројчиња од 2014 може некој да објасне ако знае какви се тие бројчиња што така излегуваат ?
Се надевам дека ќе тгни работава во 2015. Честитки за сите што добиле

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Има дост бројчиња од 2014 може некој да објасне ако знае какви се тие бројчиња што така излегуваат ?
Се надевам дека ќе тгни работава во 2015. Честитки за сите што добиле
Еве јас ќе дадам мое мислење од тоа што малку разгледав
Првите и најмногубројните се по ЗБГ, изм. Д. В. бр. 33 от 30.04.2010 в сила от 04.05.2010 г. т.е по ПРОИСХОД .http://www.mfa.bg/uploads/files/3_Grajdanstvo_po_chl15_ot_ZBG.pdf
Вторите од 2014 се с издаване на указ за в'зстановјаване на б'лгарско гражданство т.е само констатирање на б'лгарско гражданство каде двајцата родители се со б'лгарско гражданство.
И третите се со обшта натурализација на лица кои веќе се родени или живеат подолго време во бугарија http://www.mfa.bg/uploads/files/5_Grajdanstvo_po_obshta_naturalizaciq.pdf
ако грешам некој нека ме исправи.

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
Првите и најмногубројните се по ЗБГ, изм. Д. В. бр. 33 от 30.04.2010 в сила от 04.05.2010 г. т.е по ПРОИСХОД .http://www.mfa.bg/uploads/files/3_Grajdanstvo_po_chl15_ot_ZBG.pdf
Вторите од 2014 се с издаване на указ за в'зстановјаване на б'лгарско гражданство т.е само констатирање на б'лгарско гражданство каде двајцата родители се со б'лгарско гражданство.
И третите се со обшта натурализација на лица кои веќе се родени или живеат подолго време во бугарија http://www.mfa.bg/uploads/files/5_Grajdanstvo_po_obshta_naturalizaciq.pdf
поубо објаснато неможи да биди, и јас за така ги знам, првите се најбројни, а на вторните им излегува најбрзо колку што знам :)
Појде работава дечки после три месеца има нови протоколи со издавање указ нека им е со среќа на сите кои се на списоците.
стари се другар овие се сите од октомври има ноември цел декември што не беа извадени протокли сега ги турија сите :)

dummy

AaaaaaAaaaaaA
Член од
16 јуни 2009
Мислења
43
Поени од реакции
8
Спрема третиот документ, дали ако преку БГ лична карта со која да речеми би се вработал у Бугарија, би дошол побрзо до државјанството?? Има некој познавање за ваков случај, за пасош при вработување.. ? Происход веќе имам.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
поубо објаснато неможи да биди, и јас за така ги знам, првите се најбројни, а на вторните им излегува најбрзо колку што знам :)

стари се другар овие се сите од октомври има ноември цел декември што не беа извадени протокли сега ги турија сите :)
Знам другар дека е така само сакав да покажам оптимизам дека веке нема нејасни работи дали администрацијата е комплетна или не дали има или нема кој да ги потпише указите итн итн туку дека се надевам ке течат процедурите и на сите кои ни е чкртнато дека ќе добиеме државјанство тоа ќе се случи час поскоро :)

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
Знам другар дека е така само сакав да покажам оптимизам дека веке нема нејасни работи дали администрацијата е комплетна или не дали има или нема кој да ги потпише указите итн итн туку дека се надевам ке течат процедурите и на сите кои ни е чкртнато дека ќе добиеме државјанство тоа ќе се случи час поскоро :)
дада и јас што се слушнав со мојот посредник вика на подобро гледале работите, вчера се слушнав а баш ми рече оти ке има неделава протокли и еве баш ставија. :)

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Спрема третиот документ, дали ако преку БГ лична карта со која да речеми би се вработал у Бугарија, би дошол побрзо до државјанството?? Има некој познавање за ваков случај, за пасош при вработување.. ? Происход веќе имам.
Значи дечки колку што јас можам да соберам два и два по мое мислење е следното кога земаме происход еден примерок се поддава во министерство за правосдие и е нагласено дека служи за добивање на блгарско гражданство а другиот примерок кој останува за нас служи (за добивање лична карта за странци) за траен престој во Бугарија , но мора прво да склучите договор за закуп на постојано живеалиште потоа да извадите работна виза во амбасада и со тоа можете да работите каде сакате во Бугарија.
Е сега со оваа лична карта преку бугарска фирма на пример можете да работите како возач на камион низ цела европа, би требало да можете да работите и други професии во европски фирми но пак со договор преку бугарска фирма значи придонеси плаќате во бугарија и плата земате преку бугарија но како е во реалноста немам искуство и на кој начин би ти помогнало побрзо да земеш пасош стварно не знам.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Se na se ima okolu 240 izdadeni brojcinja so se tie od 2012. Toa i ne e golema brojka ako se zeme vo predvid kolku ima na dopolnitelna proverka. Ako prodolzat so vakvo tempo tesko nas..Aj da se nadevame deka 'e odi pobrzo sega...
Cestit praznik na site sto go praznuvaat...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom