- Член од
- 22 октомври 2014
- Мислења
- 1.187
- Поени од реакции
- 694
Vo DABC minat i od brat,sestra,bratucet i sl.Ali MP ne e na cisto.Tamu e zeznata rabotata.I mene ova me interesira, ako ima nekoj iskustvo neka spodeli![]()
Vo DABC minat i od brat,sestra,bratucet i sl.Ali MP ne e na cisto.Tamu e zeznata rabotata.I mene ova me interesira, ako ima nekoj iskustvo neka spodeli![]()
Znam za DABC, imam vekje proishod, dilemata mi e za MP.. Nisto, ke si pocekam godina dena, pa ke spodelam iskustvoVo DABC minat i od brat,sestra,bratucet i sl.Ali MP ne e na cisto.Tamu e zeznata rabotata.
pa za 3 meseci ke ti se smeni vo ova valjdaPred 3 meseci mi se smeni statuso vo finalna eve uste cekam..... kolku vreme od prilika treba za da se smeni sega statuso ??
Штом си со родител оди преку амбасада во Софија ќе се изначекаш за интервју.Јави се во амбасада,закажи си интервју и најди си некој што ќе ти ги среди сите документи обично тоа го прават судските преведувачи што ќе ти ги преведуваат документите од македонски на бугарски.Ако сакаш да ја убрзаш малку работата напиши си на молбата дека сакаш указот да го земеш во Министерството во Софија.Zdravo me interesira koi dokumenti se potrebni za podnesuvanje za bugarski pasos?i dali e podobro da gi odnesam vo sofija ili vo skopje vo ambasada? inaku tatko mi poseduva vekje 3 godini .fala vi
I JAS SUM VO ISTA SITUACIJA,OBRAZLOZI MALKU POVECE,GOD.SO KAKVI DOK.ITN!!!!!Pred 3 meseci mi se smeni statuso vo finalna eve uste cekam..... kolku vreme od prilika treba za da se smeni sega statuso ??
Ako e taka kako sto mislis super ke bide, jas sum so takov proishod.Има ли некој од 2015 до сега од прегледаните околу 2000 што не е поминал со било каков документ.Бидејќи сите што се на интервју септември 2015 и 2016 се со произходи издадени од Борис Вангелов така да не верувам дека ке остават на случајност новите произходи кои пишува и на база на што ги издава да не се помине.Остајте вие овие Лукич и ред други што шират негативна енергија
Преку Софија решив да одам поради тоа што од таму ми е посредникот. Инаку ова дека не се признава овој произход издаден само врз основа на потврда неможеме да знаеме сеуште, поради тоа што, како што јас знам, ДАБЧ почнала да прима барања за произход само врз основа на членство во клуб некаде во Септември 2015, што значи дека дури и првите луѓе што успеале да добијат ваков произход, сеуште не се стигнати до тој степен на одлучување во министерството за правосудие, односно, министерството никого ниту прифатиле ниту пак одбиле со ваков произход досега. Ќе мора да почекаме уште 1на година ако добро имам израчунато, пред да знаеме што не чека сите нас позадиIsto i jas dobiv proishod samo so potvrda ama MP i Sovetot kako so gledam po komentarive izgleda toj proishod so potvrda ne go priznavaat, inace pisi preku konzulat si ili preku Sofija?
Koe brojce si OHRIDSTRUGA?I JAS SUM VO ISTA SITUACIJA,OBRAZLOZI MALKU POVECE,GOD.SO KAKVI DOK.ITN!!!!!
84XX/2013,NOEMVRI 2015 PODADEN DOKUMENT OD BKKS,OD APRIL 2016 NA FINALEN PREGLED!!!!!!!!!Koe brojce si OHRIDSTRUGA?
До издавање на указ ама тоа се чека околу 2 месеци март 2015 бев на интервјуAjde 2015 neka se javi nekoj da spodeli mislenje do kade se stignalo