Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 јуни 2016
Мислења
10
Поени од реакции
3
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 28.12.2016...denes e ova,dosega bev tret mesec na finalen pregled,na intervju pominav mart 2015 so poteklo od baba,neznam so dok sega barat?ako ima nekoj vaka slicno neka pisi

D

dimitars

Гостин
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. , в срок до 28.12.2016...denes e ova,dosega bev tret mesec na finalen pregled,na intervju pominav mart 2015 so poteklo od baba,neznam so dok sega barat?ako ima nekoj vaka slicno neka pisi
Kakov dokument od baba?

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Sofija ili ambasada si originalot go imas dadeno

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Ne ti go prifakat dokumentot od babati!

Член од
30 јуни 2016
Мислења
10
Поени од реакции
3
Vo Bitola konzulatot,od na dedo mi sestra dokument od 2ro osnovno kade pisi deka po nacionalnost e bugarka

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Vo Bitola konzulatot,od na dedo mi sestra dokument od 2ro osnovno kade pisi deka po nacionalnost e bugarka
Davor za zal svedoci sme deka pravat vo vakvi slucai kako tvojot problemi, tie ova ne go smetaat za " baba" , ova e na dedo ti sestra. Ako imas nekoj dokument od dedo ti ili baba ti prilozi im. Baraat roditel, ili na tvojot roditel roditeli, ne nivni sestri i braka kako tvojot slucaj. Tie veke ne pustaat ni so vujkovci, za zal. Samo zlatna linija baraat i toa tocni preziminja, iminja, dati da se poklopat, duri i za toa moze da napravat problem, pa treba notari i slicno da dokazuvas.

Член од
30 јуни 2016
Мислења
10
Поени од реакции
3
A da probam imam prv bratuced toj ima 10god veke pasos,da odnesam kako dokaz +?ama toj e od tatko mi stranata

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Акo бaрaaт пo злaтнa линија тoгaш немa ни 20% oд кандидатите дa дoбијaт грaждaнствo. Кaкo тoa ќе гo oпрaвдaaт? Јaс пишувaв oдaмнa за oвa aмa ме нападнаa дека ширaм дезинформации.Дaј бoже дa грешам ама некoј кoј се шетaa пo македонија ќе мoрa дa oдгoвoрaт нa oвие прашањa. Сaми ќе направат бугaрскoтo сaмoсoзнaние кoе пoчнa дс се јавува дa спласне.кaкo ќе oбјaснaт декa oд 10000 кандидати пример сaмo 2-3000 ќе дoбијaт.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
koj broj si ?

Член од
21 јануари 2015
Мислења
7
Поени од реакции
1
Друштво,бев на 13ти јануари оваа година на интервју...бројчето што ми го запишале на картончето не ми е тоа бројче...дали некој знае што е со постапкава...дали е во тек со друго бројче или не е?? Му се десило на некој друг ова или само јас сум изродот ?

Член од
2 јуни 2016
Мислења
20
Поени од реакции
3
Акo бaрaaт пo злaтнa линија тoгaш немa ни 20% oд кандидатите дa дoбијaт грaждaнствo. Кaкo тoa ќе гo oпрaвдaaт? Јaс пишувaв oдaмнa за oвa aмa ме нападнаa дека ширaм дезинформации.Дaј бoже дa грешам ама некoј кoј се шетaa пo македонија ќе мoрa дa oдгoвoрaт нa oвие прашањa. Сaми ќе направат бугaрскoтo сaмoсoзнaние кoе пoчнa дс се јавува дa спласне.кaкo ќе oбјaснaт декa oд 10000 кандидати пример сaмo 2-3000 ќе дoбијaт.
Treba i nie da gi pritiskame..mozi me mozime da vlijaeme na politikata vo bg ama mozime da pokazime sila na P.Kolev i Mladenov koj si se bogatat na nas i ni vetuvaa med i mleko pravejki sobiri i razni cuda sirum Mkd..Zaprasajte se kolku para pravat na nas?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom