Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
Vo predlog zakonot ubavo si posuva samo uste da go izglasaja da mozi da se dokazuva so stari dokumenti ako gi nemas tie da dojazis so blizen bratucrt cicko i tnt a ako nemas i od dvete da mozi so potvrda a ako pustaat so potvrda ke pustaat i so bratucedi cickofci i vujkofci drugar moj zede pasos na baza na vujko od 2012 bese taka da ke vidime sto ke donese vremeto ili ke ima spas ili pekolnata plata od 200 evra neka e so srejka na site toa mozam da kazam pozz

Член од
13 февруари 2016
Мислења
8
Поени од реакции
1
Ke moze li edna mala pomos jas imam licna karta od pra dedomi sega su na finalen a inaku sum od 2013 sto mislite ke pomine li so toa ili ne se znae

Член од
2 февруари 2016
Мислења
45
Поени од реакции
46
Ke moze li edna mala pomos jas imam licna karta od pra dedomi sega su na finalen a inaku sum od 2013 sto mislite ke pomine li so toa ili ne se znae
Koj broj si od 2013 i od koga si na finalen kolku vreme cekas, pozdrav i so srekja[DOUBLEPOST=1465679110][/DOUBLEPOST]
Koj broj si od 2013 i od koga si na finalen kolku vreme cekas, pozdrav i so srekja

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
дечки додека не се сменат работите на хартија (ЗАКОНОТ) ништо не е сигурно,,кога се работи за происхот гледам ДАБЧ никогаш неправи проблеми никому,,,МП се тие кој бараат мани....[DOUBLEPOST=1465658228][/DOUBLEPOST]
САМО БККС,,,,,,,ЗОШТО???????затоа што БККС ти издаваат потврда врз база на попис што го правеле бугарите во дваесет и некоја година,.,.,,а не ко овие другиве дали си арап или кинез нее битно нати потврда земај пасош и ПРАЈ ШТО ИСКАШ.....реалноста е таа...инаку може и да се лажиме
Не го гледаше интервјуто со Лазар и Ризински?Го има линко од емисијата неколку страни наназад,гледаја и се ке ти стани јасно.

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Dali proaga dokumnt preku vujko koj ima bg pasos ? Po vertikalna linija mojot dedo i negovata majka se braka a toj i mojata majka prvi bratucedi ??? Fala

Sent from my GT-I9515 using Tapatalk

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
бате јас го живеам и гледам ова СЕКОЈ БОЖЈИ ДЕН,,немора никој да ми го каже...[DOUBLEPOST=1465694624][/DOUBLEPOST]
Не го гледаше интервјуто со Лазар и Ризински?Го има линко од емисијата неколку страни наназад,гледаја и се ке ти стани јасно.
го имам гледано,СЕКОЈА им ЧЕСТ отишле спремни,ама мислам не се разбираме,,,зборував за потврдите која за мене лично појаки,подобри,единствени само БККС гледаш дека сериозни луге се реагираат,,другиве ми гледаат ко заспани и изгубени германски војници,.,.сепак да видиме летово,што ке покаже времето,,јас велам ако сега не се реши (до одморите) покрај толкава галама и прашина,тогаш никогаш вака ке остане...,,

Последно уредено:
Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Абe дали има на нeкој што бил во битола на интeрвју Дeкeмври мeсeц,ми рeкоа бројчe максимум до 5-10 јуни звонам и ми кажуваат дeмeк нарeдeн мeсeц кe стигнeло дeмeк има нeкоја си дипломатска пошта што стига на сeкој 6 мeсeци или така нeшто ? Ако има нeкој информација нeка ми пишe фалааа :P:D(y)

D

Daniel_faca

Гостин
Момче никој да не те лаже дека потврдите се поважни од документ од роднина.Секогаш на прво место е документот со потекло а потоа потврдите од било кој клуб.Неможе една потврда на база на статистика да биде поважна од валиден документ на кој јасно се гледат работите.Валјда важат и потврдите ама у никој случај тие не се поважни од документите било да е од прадедо баба чичко итн.
Дечко да не се повторувам ама во изминатиов период имаше многу откази за бг државјанство од примерот преписки со блиски бг роднини и со бг потврди од здруженија е сега муабетов е што следува еве Бккс се договориле http://www.bkks.org/node/604 а за останатите наведени примери погоре во текстот нема информација...ја не сум експерт за валидност ама ако добро ја пратиш ситуацијава во минатото имаше примери кои зеле бг државјанство само со изјава иако беше стегната работава како сега затоа нема правила а ако ме лаже некој јас мислам дека сите ќе бидеме излажани само пренесувам тоа што го читам...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Дечко да не се повторувам ама во изминатиов период имаше многу откази за бг државјанство од примерот преписки со блиски бг роднини и со бг потврди од здруженија е сега муабетов е што следува еве Бккс се договориле http://www.bkks.org/node/604 а за останатите наведени примери погоре во текстот нема информација...ја не сум експерт за валидност ама ако добро ја пратиш ситуацијава во минатото имаше примери кои зеле бг државјанство само со изјава иако беше стегната работава како сега затоа нема правила а ако ме лаже некој јас мислам дека сите ќе бидеме излажани само пренесувам тоа што го читам...
Odlicno e toa sto e napisano. Duri i odbienite od 2013 da se razgledaa povtorno se bara.[DOUBLEPOST=1465722097][/DOUBLEPOST]
Odlicno e toa sto e napisano. Duri i odbienite od 2013 da se razgledaa povtorno se bara.

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Ova e super ,samo uste da se ispocituva.Dobro e i za tie sto se prekinati pisi deka povtorno je gi vratat vo proxedura.

Член од
4 ноември 2012
Мислења
11
Поени од реакции
13
Здраво на сите
Сакам да прашам и дали знае некој да ми го објасни статусов...
Бев на дополнителна проверна можеби повеќе од година и пол и пред некоја ден ова ми го пишува...
Дали знае некој што ми барат и што е следниот чекор ?

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Ви благодарам за помошта однапред.

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Здраво на сите
Сакам да прашам и дали знае некој да ми го објасни статусов...
Бев на дополнителна проверна можеби повеќе од година и пол и пред некоја ден ова ми го пишува...
Дали знае некој што ми барат и што е следниот чекор ?

Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.

Ви благодарам за помошта однапред.
Уште си на дополнителна другар на сите ни пишува така не ти е разгледан уште документот ке ти дојде редот позз :)

Член од
21 јули 2010
Мислења
227
Поени од реакции
135
Gledajki deka se se poglasni muabetite deka e potrebno,pokraj stari dokumenti,krstenici i vencanici da se dostavi potvrda od klubovive,bi sakal da zaprasam dali nekoj veke ima napraveno taka.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom