Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
A koj ti kaza...? Dobro od drugiov klub potvrdive mislam MBP ke vazat ili...? Deka so tie nema nikakva statistika...mnogu izmesano mi deluva rabotava po komentarive bg drzavjanstvo ke dobivaat samo tie od Bkks drugite so bg rodnini i so bg potvrdi od drugi klubovi nema ova malku e cudna selekcijava:(
Момче никој да не те лаже дека потврдите се поважни од документ од роднина.Секогаш на прво место е документот со потекло а потоа потврдите од било кој клуб.Неможе една потврда на база на статистика да биде поважна од валиден документ на кој јасно се гледат работите.Валјда важат и потврдите ама у никој случај тие не се поважни од документите било да е од прадедо баба чичко итн.

Член од
16 мај 2016
Мислења
4
Поени од реакции
2
Zdravo dali nekoj ke mi kazi kako mozam licno da go zemam dokumetot od veliko trnovo zadedo mi koj bil bg vojnik mozam jas da go zemam ili tatko mi i sto dokumenti treba da nosime[DOUBLEPOST=1465647161][/DOUBLEPOST]Zdravo dali nekoj ke mi kazi kako mozam licno da go zemam dokumetot od veliko trnovo zadedo mi koj bil bg vojnik mozam jas da go zemam ili tatko mi i sto dokumenti treba da nosime

Член од
25 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
47
Inaku da se nadovrzam na mojot prethoden post.....vcera dodeka podnesuvav vo dbac imase decki sto si podignaa drzavjanstva so intervjua od 2015...DA NAPOMENAM SO DEKLARACIJA OD BKKS I IZJAVA preku istiot posrednik preku koj sum jas Ace od palanka....da ne ispadne reklama ama poznavam nekolku decki preku nego so izvadija i ako ti kaze deka ke moze da pomine znaci pominuva 100%

Sent from my LG-H440n

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Некој дали знае до каде се со 2013/2014 бројчињата што се вратени на дополнителна и поднеле документи?

Нови промени други од кога? Септември?

Фала однапред.

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
Некој дали знае до каде се со 2013/2014 бројчињата што се вратени на дополнителна и поднеле документи?

Нови промени други од кога? Септември?

Фала однапред.
Другар и јас сум 2013 година исто во мојата фамилија има и од 2014 уште сме на дополнителна немам информации .. 15 илјади и нешто сум бројче ти што број си ?

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
97xx/2014 иако уште мај 2013 ја почнав процедурата.....

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Inaku da se nadovrzam na mojot prethoden post.....vcera dodeka podnesuvav vo dbac imase decki sto si podignaa drzavjanstva so intervjua od 2015...DA NAPOMENAM SO DEKLARACIJA OD BKKS I IZJAVA preku istiot posrednik preku koj sum jas Ace od palanka....da ne ispadne reklama ama poznavam nekolku decki preku nego so izvadija i ako ti kaze deka ke moze da pomine znaci pominuva 100%

Sent from my LG-H440n
druze, tesko deka od 2015 zemale drzavjanstva, viceprezidentot uste nema potpisano na nikoj od 2015

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Zdr ekipo vcerabev u Sofija za podnesuvanje za proishod....cekajki gore izleze Vangelov precedatelot ipocna da deli vizitki kao u stil da me znaete poso utre moze nema da bidam precedatel....ko stigna do mene mu postaviv prasanje...PRECEDATELE JASUM SAMO SO POTVRDA OD BG KLUB I SO IZJAVA...MI RECE CEKAJ DA POGLEDNAM...NEMAS PROBLEM SOOVAA POTVRDA SIGURNO POMINUVAS....Se nasmevna i mi rece go resivme nedorazbiranjeto vcera.....inaku vo potvrdata e nova od so statistika kaj sto 100%bugari pravoslavni imalo vo seloto na dedomi....podadov mi dadoa brojce vo dbac 117xx...pa ke vidime dali ke pomine....

Sent from my LG-H440n
дечки додека не се сменат работите на хартија (ЗАКОНОТ) ништо не е сигурно,,кога се работи за происхот гледам ДАБЧ никогаш неправи проблеми никому,,,МП се тие кој бараат мани....[DOUBLEPOST=1465658228][/DOUBLEPOST]
A koj ti kaza...? Dobro od drugiov klub potvrdive mislam MBP ke vazat ili...? Deka so tie nema nikakva statistika...mnogu izmesano mi deluva rabotava po komentarive bg drzavjanstvo ke dobivaat samo tie od Bkks drugite so bg rodnini i so bg potvrdi od drugi klubovi nema ova malku e cudna selekcijava:(
САМО БККС,,,,,,,ЗОШТО???????затоа што БККС ти издаваат потврда врз база на попис што го правеле бугарите во дваесет и некоја година,.,.,,а не ко овие другиве дали си арап или кинез нее битно нати потврда земај пасош и ПРАЈ ШТО ИСКАШ.....реалноста е таа...инаку може и да се лажиме

Последно уредено:
Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
дечки додека не се сменат работите на хартија (ЗАКОНОТ) ништо не е сигурно,,кога се работи за происхот гледам ДАБЧ никогаш неправи проблеми никому,,,МП се тие кој бараат мани....[DOUBLEPOST=1465658228][/DOUBLEPOST]
САМО БККС,,,,,,,ЗОШТО???????затоа што БККС ти издаваат потврда врз база на попис што го правеле бугарите во дваесет и некоја година,.,.,,а не ко овие другиве дали си арап или кинез нее битно нати потврда земај пасош и ПРАЈ ШТО ИСКАШ.....реалноста е таа...инаку може и да се лажиме
Другар значи дај боже да даваат и на сите и со потврди и без потврди и со документи и без ама затоа е таа потврда за тие што неможат да се снабдат со стари документи од роднини.Но да речеме дека потврдата е поважна од самиот документ кој докажува многу повеке е голема грешка.Исто така е грешка мисленјето дека веке со стари документи или со роднини чичко братучед нема да даваат туку ке даваат само на тие со потврда, може да се лажеме колку сакаме ама реалноста не е таа.А дај боже на сите да даваат !!

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Другар значи дај боже да даваат и на сите и со потврди и без потврди и со документи и без ама затоа е таа потврда за тие што неможат да се снабдат со стари документи од роднини.Но да речеме дека потврдата е поважна од самиот документ кој докажува многу повеке е голема грешка.Исто така е грешка мисленјето дека веке со стари документи или со роднини чичко братучед нема да даваат туку ке даваат само на тие со потврда, може да се лажеме колку сакаме ама реалноста не е таа.А дај боже на сите да даваат !!
те лажат........неможе потврдата од клубовите да е поважна од стар документ од твој прадедо или дедо,,,потврдата од клубот му доага нешто како втора опција/втора шанса,,,а инаку умре времето кага делеа пасоши на жими мајка..,.мислам дека тоа време нема да се врати..ке направат некоја процедура како не пример тестој или слично...

Член од
7 јуни 2016
Мислења
73
Поени од реакции
104
те лажат........неможе потврдата од клубовите да е поважна од стар документ од твој прадедо или дедо,,,потврдата од клубот му доага нешто како втора опција/втора шанса,,,а инаку умре времето кага делеа пасоши на жими мајка..,.мислам дека тоа време нема да се врати..ке направат некоја процедура како не пример тестој или слично...
Па другар јас тоа зборувам цело време грешка си ме сватил :) Еден член беше рекол дека само со потврда ке давале а стари документи демек не.Јас велам и тврдам дека старите документи се повредни од било што останато а потврадата е само за тие што неможат да се снабдат со такви документи.Да се надеваме дека сите ке добиеме пасош и со потврди и со документи и со се

Член од
25 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
47
Znaci spored informaciite sto gi imam jas problem moze da imaat onie koi se samo so potvrda I toa potvrda bez statistika.....ili potvrda so statistika kade ne e naznaceno deka 100%od naselenieto se bugari....

Sent from my LG-H440n

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
8 meseci sum na dopolnitelna proverka. Nema nisto so broj 61xx/2014 ..Kolku vreme ima pominato kaj tebe od koga odnese dopolnitelni dokumeti.
На почеток на април однесов дополнителни документи. Ама по се изгледа здраво ќе се изначекаме.
Лично очекувам како-таков одговор најрано декември годинава....[DOUBLEPOST=1465660594][/DOUBLEPOST]
8 meseci sum na dopolnitelna proverka. Nema nisto so broj 61xx/2014 ..Kolku vreme ima pominato kaj tebe od koga odnese dopolnitelni dokumeti.
На почеток на април однесов дополнителни документи. Ама по се изгледа здраво ќе се изначекаме.
Лично очекувам како-таков одговор најрано декември годинава....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom