Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 февруари 2015
Мислења
92
Поени од реакции
79
4***/2015 na finalna proverka se od pred nekoj mesec, do pola se stasani, use malce i tvoeto kje bide na finalna.
Не е баш така што велиш.Ас сум 3xxx.Од 9. март сум на задолжителна и не сум оште ни на финални преглед.Имам стари документи од баба (свидателство за раждане, крштеница и свидателство за венчање).

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
И јас сум на задолжителна процедура на интервју октомври 2015,Едно појаснување за оние што мислат дека ова е статус пред одобрување.Но не е така,ова значи дека преписката е пратена до МВР и до безбедност и тие мора да дадат задолжително согласување на вашата преписка и ако не сте закана за безбедноста за Бугарија се оди на финален преглед каде експерти од министерството на правда ги разгледуваат и сортираат документите и ги праќаат до советот каде се гласа.Мислењето на правосудие е многу битно пред гласање иако не е пресудно зошто во советот има девет члена и со 2/3 мнозинство се гласа и се дава препорака до вице президентот за потпишување на указ или постапката се враќа на дополнителна или се прекратува.Малку широко објаснив но таа е процедурата

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Ina Mnogufina, денес објавил(а):
Бугарските спонзорирани постови излагаат и во МК за овие со бугарски пасоши да знаат шо се дешава во нивната втора татковина.

АМИН ЧУЛ ТЕ ГОСПОД СИТЕ НИЕ ОВДЕ ДА ДОБИЕМЕ БУГАРСКО ДРЖАВЈАНСТВО, БУГАРСКИ ПАСОШ!

Пари, не ни требаат. Така, сами ќе си ги заработиме!
@Walkman ако се успеј, ке частиш ако ништо друго од хонорарот ;)

Член од
4 јуни 2016
Мислења
4
Поени од реакции
2
Да прашам,колку вообичаено се чека на потпис од вицепрезидентот и дали истиот сите ги потпишува,или се случува некого да врати.Инаку,голема благодарност изразувам до конзулатот во Битола за големата експедитивност и професионализам.Воедно,голема благодарност и до цела Р.Бугарија,која отсекогаш кон нас се однесува покровителски и благородно.

Член од
23 октомври 2014
Мислења
84
Поени од реакции
38
Има заинтересирани за до Софија да делиме трошок, со моја кола, тргнуваме од Скопје...вторник или среда...едно место има сигурно евентуално две

Член од
1 јуни 2016
Мислења
43
Поени од реакции
48
cestitki si pominal,ako te fatat odmorite ke pocekas nekoj mesec.eden moj prijatel cekase lani celo leto za potpis
Да прашам,колку вообичаено се чека на потпис од вицепрезидентот и дали истиот сите ги потпишува,или се случува некого да врати.Инаку,голема благодарност изразувам до конзулатот во Битола за големата експедитивност и професионализам.Воедно,голема благодарност и до цела Р.Бугарија,која отсекогаш кон нас се однесува покровителски и благородно.

A

andrea85

Гостин
Не знам колку е точна информацијата,али посредникот синоќа ми кажа дека происходите се потпишани,и демек имало договор меѓу министерството за Правосудие и БККС да има олеснување за македонските бугари, ќе закупеле училишта за во групи од петстотини луѓе да се полага бугарската историја,,, Малце ми е ова комплицирано но останува да видиме.
Уште еднаш да прашам како закажувањ интервју во Бт и дали е боља варијанта од Софија? Anyone?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom