Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Te razbiram deka ne e lesno da dojdes do rabota vo stranstvo bez EU dokumenti. Zatoa i go pisav postot da posvetime napori da se angazirame i za druga alternativa.

Sega ne go sfakjaj ova kako konfrontacija samo prasuvam. Dokolku imas diplomirano vo Germanija, kolku so znam jas sekoja EU zemja dava moznost vrz osnova na diplomata da apliciras za dozvola za prestoj od min. 1 godina koja bi ti posluzila za baranje rabota i prestoj tamu. Dali toa vazi za Germanija ??? i dali ti go imas storeno istoto ?
Имаш право ако одма аплицираш за продолжување на визата и тоа во рок од 18 месеци. проблемот е што мораш да приложиш финансии...од прилика по 700 евра месечно за да ти ја продолжат визата. тоа се околу 10 000 евра...од кај толку пари да најдеме ние? Ама и тоа не ти гарантира дека ќе најдеш. Сите колеги кои ми се од ЕУ веќе одамна најдоа работа...другите кои не се од ЕУ уште немаат најдено, а уште се таму...па види ти :(

А ако си отидеш тогаш без да ја продужиш визата, после немаш право веќе на тие 18 месеци. Имаш право само на 6.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
50
Поени од реакции
75
Ne se raboti, barem kaj mene, za pari. Imam i rabota i pari. Ne sakam nekoj da mi go odzema pravoto da dobijam blgarsko drzavjanstvo zatoa sto na nekoj taka mu teknalo i ce gi prekratuva prepiskite od keif.

I, ne mi e tesko, da stanam i da otidam i da zastanam pred ambasada. Nito drgo ne moram da napravam. Sakam na moren nacin da zastanam i da kazam -Jas sum toj i toj i baram od BG moeto pravo da go razgleda i da mi go ovozmozi! Tolku barem za sebe, mozam da napravam i nema da mi bide tesko. Toa ce bde 1 den od 1265 dena pominati vo cekanje da dobijam BG drzavjanstvo! 1:1265 dena !!!
Da za toa se soglasuvam so tebe cim ne ti edinstvena alternativa drzavjanstvoto. Eve eden sovet po ideja od post na @Honkonk koj kaza slucaj za tuzenje vo Hrvatska kade negov rodina ja tuzel drzavata koja odbila da mu dade drzavjanstvo. Mislam deka dokolku imas nervi da go teras slucajov kje ti se priklucat i drugi i moze da ima golemo vnimanie od javnosta vo BG

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Bratce koe brojce bese ?

Sent from my Xiaomi MI4 LTE
65XX/2013[DOUBLEPOST=1464638121][/DOUBLEPOST]
Da za toa se soglasuvam so tebe cim ne ti edinstvena alternativa drzavjanstvoto. Eve eden sovet po ideja od post na @Honkonk koj kaza slucaj za tuzenje vo Hrvatska kade negov rodina ja tuzel drzavata koja odbila da mu dade drzavjanstvo. Mislam deka dokolku imas nervi da go teras slucajov kje ti se priklucat i drugi i moze da ima golemo vnimanie od javnosta vo BG
Ce ima, ako izdvoime 2 casa i zastaneme pred konzulat ili pred ambasada! Jas za sebe toa ce go naparavam! Barem tolku mozam !

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Da za toa se soglasuvam so tebe cim ne ti edinstvena alternativa drzavjanstvoto. Eve eden sovet po ideja od post na @Honkonk koj kaza slucaj za tuzenje vo Hrvatska kade negov rodina ja tuzel drzavata koja odbila da mu dade drzavjanstvo. Mislam deka dokolku imas nervi da go teras slucajov kje ti se priklucat i drugi i moze da ima golemo vnimanie od javnosta vo BG[/quot
јас одамна го мислам ова со тужбата. во законот и сега стои дека произход се докажува и само со потврда од бугарски клуб. и не знам како се расположени тие што се одбиени, ама јас можеби би идела и до Европски суд за човекови права. Во нивниот закон си стои оваа одредба. не сум ја измислила јас. затоа не ми е јасно зошто сите го чекаме новиот закон, кога и во стариот го пишува ова.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Druze, fala na podrska !

Go znaes vicot za poplavata i covekot kacen na krov? Mu se molel na Gospod, Aman Boze spasi me, spolaj ti! Vo medjuvreme dosol camec, dosol helikopter da go spasuvaat, ama toj im velel -Ne blagodaram, ja cekam Gospod da me spasi. I, gore, koga se sretnal so Gospod, taka lut, covekot mu se obratil -Kade si Ti da me spasis? Jas se molev a ti dozvoli da se udavam. Drugoto go znaete, kako Gospod mu odgovoril.

Jas za sebe se ce napravam! Ovde samo prasuvam, dali ima istomislenici koi sto sakaat da nesto da napravat za sebe. Ako ima, povelete da se dogovorime. Ako nema, sedete, i cekajte sansi vo zivotot, da vi dojdat!

Koj e ZA, neka mi pise vo pp!
druze dobra e idejata, ako ima nesto i jas idam. ti znajs jas ne sum od zagrozenata grupa, ama pa zosto da ne pomozam da se olesni procedurata i ako ne sakat togas neka ne priznat, a ako ne neka prestanat da ne ebat na zdrav pamet. i mislam deka i onie kako mene so dok od predci treba da izlezat na toj sobir

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
druze dobra e idejata, ako ima nesto i jas idam. ti znajs jas ne sum od zagrozenata grupa, ama pa zosto da ne pomozam da se olesni procedurata i ako ne sakat togas neka ne priznat, a ako ne neka prestanat da ne ebat na zdrav pamet. i mislam deka i onie kako mene so dok od predci treba da izlezat na toj sobir
Fala druze za poddrska! Blagosloven da si !

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Другари жалам што ќе ве разочарам но во законот за блгарско гражданство е наведено дека гражданство не може да се добие по с'дбен пат. А за во хрватскиот незнам , можеби постои таква можност.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Вака си мислев јас: Во МП за твоето државјанство одлучува службеник, политичко лице. Кога ја тужиш државата, веќе одлучува судија, стручно лице. Со добро претставен случај од адвокат, потешко може да пресуди во твоја штета. Судијата нема да биде тој што ќе ти даде државјанство, ама може да му наложи на истиот политички службеник во ХХ рок да ти го одобри државјанство, тогаш веќе судијата е ангажиран да погледне во твојот конкретен случај како се спроведува законот и тука не може да се игра лотарија. Јас уште сум далеку, немам ни поднесено документи во МП, ама ако имав и бев одбиен, ќе бев да се организираме за колективна тужба.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Jas bi izlegla no ne sme samo nie dovolno, dajte neka se oformi grupa na Facebook kako event, sepak socijalnite mrezi posebno Facebook se najpovolna alatka za
ostvaruvanje na ovaa cel,
site se na FB i site kje doznaat kje procitaat, protestot kje dobie pogolem format, povekje luge kje se informiraat za mestoto, datumot i casot na odrzuvanje na protestot, i kje vidime kolku luge kje stisnat attend- deka kje prisustvuvaat, ako bidat poveke od 300 dusi togas e dovolno a za informiranje na Bugarskite mediumi, toa e lesno samo 1 mail copy - paste do site mediumi i kje dobieme i mediumsko pokritie, jas ovaa ideja mislam deka prva ja inicirav no togas bev napadnata. Milo mi e sto konecno ete ja podrzaa i drugi clenovi , i daj Boze da se ostvari.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Samo sto.doznav moja poznanicka prekratena e so svidetelstvo od skolo od dedo i... isto od 2013 godina :(

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Другари жалам што ќе ве разочарам но во законот за блгарско гражданство е наведено дека гражданство не може да се добие по с'дбен пат. А за во хрватскиот незнам , можеби постои таква можност.
Баш ова што го коментираш го опфатив во мојот претходен коментар. Не е тоа нешто што треба да го пишува во законот. Сѐ што бараш, добиваш или не добиваш од државна институција може да биде обжалено на суд. Судот лично не дава државјанство, туку наложува на тужената странка да ти го даде, при тоа и таа исто така има право да го обжали неговото решение.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Баш ова што го коментираш го опфатив во мојот претходен коментар. Не е тоа нешто што треба да го пишува во законот. Сѐ што бараш, добиваш или не добиваш од државна институција може да биде обжалено на суд. Судот лично не дава државјанство, туку наложува на тужената странка да ти го даде, при тоа и таа исто така има право да го обжали неговото решение.
Незнам другар не сум правник но ова го пишува во законот. Сепак им посакувам среќа , ако постои таква законска можност тогаш нека ја искористат, а масовноста во колективна тужба ќе даде поголема тежина и ќе оди во полза на тужителите.

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Jas koga pisav deka situacija od 1 April e promeneta site ripnafte na mene i zorefte da tropam gluposti itd itd a sega koga wlakman vi pise site ste blagi i uste ve tera da pravite protesti i fejsbuk stranici poradi toa sto e prekraten...zosto ne se seti pred da bide prekraten toa da go stori....samo ke kazam da nije u redu takvo ponasanje

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Jas koga pisav deka situacija od 1 April e promeneta site ripnafte na mene i zorefte da tropam gluposti itd itd a sega koga wlakman vi pise site ste blagi i uste ve tera da pravite protesti i fejsbuk stranici poradi toa sto e prekraten...zosto ne se seti pred da bide prekraten toa da go stori....samo ke kazam da nije u redu takvo ponasanje
razlikata e vo toa sto ti kaza bez dokazi, a walkman kazva licno negovo iskustvo

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom