Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Eve kako:
1.) Da otvorime facebook stranica na gradjanska inicijativa, kade sto treba da se vidi deka ima odziv, baranje na ludje koi sto ce i se pridruzat ba fb stranicata so edno 'like'.
2.) Vo ist den, da se sobereme pred Bitolskiot konzulat, Bugarskata Ambasada vo Skopje i vo Sofija pred MP.
Koj kako moze i kade povece mu odgovara, neka bide del (prisuten) od grajanskata inicijativa.
3.) Moze da se sobiraat potpisi itn itn (za ova nemam ideja kako i kade).

Пред некое време дадов идеа да се алармираат медиумите во бг, преку маил или лично кој има храброст.Во македонија во историјата имало и ќе има такви луѓе.Јас препорачувам секој кој е обесхрабрен и разочаран од оваа политика нека го земе блгарското знаме и нека протестира во 18.00.Самите бг медиуми ќе дојдат и тогаш мозе да се алармира бг јавност на нашите голготи тука и проблемите околу добивање на гразданство.Време е ..........

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Секој кој во преписката има доказ за предок блгарин докажан преку документи и изводи ако не направил некоја беља и нема потерница добива сигурно.Па многу кандидати добија со братучеди или тетки,а камоли со дедо или татко блгарин.Тука највеќе се проблематизира со старите происходи и со потврдите од здрузенијата
@sase_sema e odbien minatata nedela so prv bratuced.

Svatete, nesto gore se slucuva od x pricini, i ova nema da ima kraj, i nema da bidat vece -ovoj dali e so prv ili vtor bratuced, ovoj so potvrda. Site sme vo ist kos! Denes ja vidovte t.e procitavte reakcijata objavena na stranicata na vmro bg, izjavata na Julian Angelov. Eve ja postoram povtorno:

По повод на проблемите на б'лгарските обштности зад граница, Ангелов зајави, че ВМРО прод'лжава да настојава за отстранјаването на директора на дирекција „Б'лгарско гражданство“ в Министерството на правос'дието Катја Матева. По думите му причината е, че са хилјади случаите на живеешти в Македонија, на които им се отказва б'лгарско гражданство.

За нас това е недопустимо и е национално предателство, зајави Ангелов.

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
@sase_sema e odbien minatata nedela so prv bratuced.

Svatete, nesto gore se slucuva od x pricini, i ova nema da ima kraj, i nema da bidat vece -ovoj dali e so prv ili vtor bratuced, ovoj so potvrda. Site sme vo ist kos! Denes ja vidovte t.e procitavte reakcijata objavena na stranicata na vmro bg, izjavata na Julian Angelov. Eve ja postoram povtorno:

По повод на проблемите на б'лгарските обштности зад граница, Ангелов зајави, че ВМРО прод'лжава да настојава за отстранјаването на директора на дирекција „Б'лгарско гражданство“ в Министерството на правос'дието Катја Матева. По думите му причината е, че са хилјади случаите на живеешти в Македонија, на които им се отказва б'лгарско гражданство.

За нас това е недопустимо и е национално предателство, зајави Ангелов.
Па таа Катја ако решила така нема никој да ја предомисли. Како може некој да си прави што сака не ми е јасно. Тие што треба да го решат проблемот и што можат, не го решаваат, а зошто немам идеја.

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
Да затоа и го дадов мојот пример бидејќи е симптоматичен околу правењето магла и тресење глупости околу презимињата со кој беше се од прва ок. Најбитно е да се достави комплетна документација и се да биде оргинал,старите документи ви ги враќаат кога го подигате државјанството. Не прифаќајте ниедна друга варијанта дури немав никаква потврда од ниеден Бугарски клуб. Ова е позитивен исход на паметни дечки кои споделуваа совети кога јас за првпат се вклучив на темава и на крајот има позитивен исход. Кој е паметен ке ги искористи информациите од нас што веќе го изодевме патот по кој одите вие.
te prasav posto sum 2013 a kako dopolnitelen priloziv dok od pradedo inace fala na odgovoro

Sent from my Xiaomi MI4 LTE

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Па таа Катја ако решила така нема никој да ја предомисли. Како може некој да си прави што сака не ми е јасно. Тие што треба да го решат проблемот и што можат, не го решаваат, а зошто немам идеја.
Ako ima silna gradjanska reakcija, moze da se vratat povtorno vo procedura site prekrateni prepiski.
Ja sum prekraten denes. Utre, nekoj drug. Koj? Site!

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Ej decki najdov originalen Jugoslovenski dokument vo koj sto pisuva deka pradedo mi sluzel bg vojska, i za moja srekja site podatoci se poklopuvaat osven tatkovoto ime na pr, tamu e Mitko a vo umrenicata stoi Mite, ako me vratat na dopolnitelna bi go prilozila ovoj dokument, samo me zagrizuva toa sto Kraljevina Jugoslavija preziminjata im bile na Ikj i tuka prezimeto zavrsuva na pradedo mi na Ikj

Член од
30 ноември 2014
Мислења
50
Поени од реакции
75
@Walkman , zal mi e za ova so prekratuvanjeto znam kako ti e sum osetil i na moja koza. Ne gubi nadez. Go cenam tvojot trud na temava i sakam da te posovetuvam tebe i ostanatite clenovi najdobronamerno bez da bidam svaten pogresno.

Dokolku stvarno ne ti treba drzavjanstvoto ili imas nekoja druga alternativa, ne gubi vreme povekje za nego. Jas sum vo situacija ednas prekraten sega odam vtor pat. Se nadevam 5 godini, od 2011 imam pocnato procedura. Sega koga kje razmislam zosto ne si najdov druga alternativa za zaminuvanje vo stranstvo mi se temne pred oci. Gledam deka site tuka ste inteligentni lugje ne trosete vreme po protesti, barajte drugo care gledam imase nekoi postovi za iselenciki vizi...
Ne sakam da bidam svaten pogresno totalno ja poddrzuvam ovaa inicijativa no mislam deka tesko kje se smenat odlukite na odgovornite za NASETO prasanje vo BG. I pretpostavuvam deka toa ne se edniecni odluki tuku pozadi ova prekratuvanje stoi agenda na sluzbi i zasegnati strani.

Drugari na forumov, mislam deka e vreme da barame spas na drug nacin. Sekako na tie sto sme vo procedura ni ostanuva da se nadevame na pozitiven ishod i da pratime budno sto se slucuva.

Pak povtoruvam da ne bidam razbran pogresno ne velam da se otkazime od borbata, no jas licno od utre na tamu kje gledam druga alternativa sto bi mi pomognalo da dobijam rabotna dozvola za stranstvo.

Pozz na site vas so srekja na site koi sto se vo procedra i so bozja pomos na tie sto se prekrateni.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Админ, дај искулирај ја @Barbarai на недела две. Бар додека и помине ПМС-от.
Ја направија темава сра*е, сеа па и ќе читаме 15 поста лични фрустрации.
Ќе се смири девојката ако и дадеме шанса. Нема потреба од паника.

@Walkman Жалам друже, се надевам ќе добиеш друга шанса во иднина. Животот е пред нас.

Во врска со иницијативата, мој предлог е - www.change.org

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
@Walkman , zal mi e za ova so prekratuvanjeto znam kako ti e sum osetil i na moja koza. Ne gubi nadez. Go cenam tvojot trud na temava i sakam da te posovetuvam tebe i ostanatite clenovi najdobronamerno bez da bidam svaten pogresno.

Dokolku stvarno ne ti treba drzavjanstvoto ili imas nekoja druga alternativa, ne gubi vreme povekje za nego. Jas sum vo situacija ednas prekraten sega odam vtor pat. Se nadevam 5 godini, od 2011 imam pocnato procedura. Sega koga kje razmislam zosto ne si najdov druga alternativa za zaminuvanje vo stranstvo mi se temne pred oci. Gledam deka site tuka ste inteligentni lugje ne trosete vreme po protesti, barajte drugo care gledam imase nekoi postovi za iselenciki vizi...
Ne sakam da bidam svaten pogresno totalno ja poddrzuvam ovaa inicijativa no mislam deka tesko kje se smenat odlukite na odgovornite za NASETO prasanje vo BG. I pretpostavuvam deka toa ne se edniecni odluki tuku pozadi ova prekratuvanje stoi agenda na sluzbi i zasegnati strani.

Drugari na forumov, mislam deka e vreme da barame spas na drug nacin. Sekako na tie sto sme vo procedura ni ostanuva da se nadevame na pozitiven ishod i da pratime budno sto se slucuva.

Pak povtoruvam da ne bidam razbran pogresno ne velam da se otkazime od borbata, no jas licno od utre na tamu kje gledam druga alternativa sto bi mi pomognalo da dobijam rabotna dozvola za stranstvo.

Pozz na site vas so srekja na site koi sto se vo procedra i so bozja pomos na tie sto se prekrateni.
@expres имам диплома од германски универзитет. знаеш колку ми е полесно да најдам работа? Ич... :( ако имаш некој совет како, сподели.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Jas se izvinuvam za moite panicni ispadi, @asterix77 svetot nema da stane porozevo mesto ako sum jas banirana od forumov,

@Walkman i site ostanati sto ste odbieni, navistina izrazuvam dlaboka taga za vaseto stradanje, znam kolku site se nadevame na toj dokument sto treba da ne izbavi od siromastijava i bedotijava vo koja toneme, no ete sudbinata povtorno si poigruva so nas.... ova e teska tragedija, se nadevam sepak deka nekako kje se resi pozitivno vo idnina no Zdravje Boze samo, zdravjeto e najvazno.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561

Ne se raboti, barem kaj mene, za pari. Imam i rabota i pari. Ne sakam nekoj da mi go odzema pravoto da dobijam blgarsko drzavjanstvo zatoa sto na nekoj taka mu teknalo i ce gi prekratuva prepiskite od keif.

I, ne mi e tesko, da stanam i da otidam i da zastanam pred ambasada. Nito drgo ne moram da napravam. Sakam na moren nacin da zastanam i da kazam -Jas sum toj i toj i baram od BG moeto pravo da go razgleda i da mi go ovozmozi! Tolku barem za sebe, mozam da napravam i nema da mi bide tesko. Toa ce bde 1 den od 1265 dena pominati vo cekanje da dobijam BG drzavjanstvo! 1:1265 dena !!!

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Ne se raboti, barem kaj mene, za pari. Imam i rabota i pari. Ne sakam nekoj da mi go odzema pravoto da dobijam blgarsko drzavjanstvo zatoa sto na nekoj taka mu teknalo i ce gi prekratuva prepiskite od keif.

I, ne mi e tesko, da stanam i da otidam i da zastanam pred ambasada. Nito drgo ne moram da napravam. Sakam na moren nacin da zastanam i da kazam -Jas sum toj i toj i baram od BG moeto pravo da go razgleda i da mi go ovozmozi! Tolku barem za sebe, mozam da napravam i nema da mi bide tesko. Toa ce bde 1 den od 1265 dena pominati vo cekanje da dobijam BG drzavjanstvo! 1:1265 dena !!!
и мене не ми е за пари и за работа. го кажав тоа за пример. Меѓутоа, не сакам некој да ме смета една од нив, а кога ќе дојде законски да си го добијам правото, да ми вика не може. Па што сме ние овде? Прости и не вредни да бидеме законски државјани на земја која што само се фали дека сме нејзини?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
50
Поени од реакции
75
@expres имам диплома од германски универзитет. знаеш колку ми е полесно да најдам работа? Ич... :( ако имаш некој совет како, сподели.
Te razbiram deka ne e lesno da dojdes do rabota vo stranstvo bez EU dokumenti. Zatoa i go pisav postot da posvetime napori da se angazirame i za druga alternativa.

Sega ne go sfakjaj ova kako konfrontacija samo prasuvam. Dokolku imas diplomirano vo Germanija, kolku so znam jas sekoja EU zemja dava moznost vrz osnova na diplomata da apliciras za dozvola za prestoj od min. 1 godina koja bi ti posluzila za baranje rabota i prestoj tamu. Dali toa vazi za Germanija ??? i dali ti go imas storeno istoto ?

Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143

Bratce koe brojce bese ?

Sent from my Xiaomi MI4 LTE

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Ќе се смири девојката ако и дадеме шанса. Нема потреба од паника.

@Walkman Жалам друже, се надевам ќе добиеш друга шанса во иднина. Животот е пред нас.

Во врска со иницијативата, мој предлог е - www.change.org
Druze, fala na podrska !

Go znaes vicot za poplavata i covekot kacen na krov? Mu se molel na Gospod, Aman Boze spasi me, spolaj ti! Vo medjuvreme dosol camec, dosol helikopter da go spasuvaat, ama toj im velel -Ne blagodaram, ja cekam Gospod da me spasi. I, gore, koga se sretnal so Gospod, taka lut, covekot mu se obratil -Kade si Ti da me spasis? Jas se molev a ti dozvoli da se udavam. Drugoto go znaete, kako Gospod mu odgovoril.

Jas za sebe se ce napravam! Ovde samo prasuvam, dali ima istomislenici koi sto sakaat da nesto da napravat za sebe. Ako ima, povelete da se dogovorime. Ako nema, sedete, i cekajte sansi vo zivotot, da vi dojdat!

Koj e ZA, neka mi pise vo pp!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom